Çoğu içerik hala 8 bit, 10 bit yapmak gözle görülür bir fark oluşturmayacak. 10 bit olan içerikler genelde hdr içerikler oluyor. Sizinde hdr ile işiniz yok. Bu monitörler zaten hdr monitörü de değil. Profesyonel incelemeciler bu tarz monitörlerde hdr performansına bakmaz bile. Fake hdr yazıp geçerler..
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
asus 260 hz acınca 8 bit olduğunda renk farkı cok oluyor mu? örneğin fps oynayacağım hz 260 yaptım , hikayeli oynayacağım 10 bit icin hangi hz ise ona çektim örneğin, bu çok zaman alıyor mu uğraştırıyor mu? Son olarak iki monitör arasında olan fiyat farkına bakıldığında hangisi alınır?
Rtings yorumu da şu şekilde:
Gradyan işleme görüntü kalitesinin önemli bir parçası olsa da, yalnızca genel üretkenlik, internette gezinme veya çevrimiçi video izleme için kullanıyorsanız 10 bitlik bir monitöre ihtiyacınız yok, çünkü çoğu içerik hala 8 bit. Ancak, bir içerik üreticisiyseniz, 8 bit+FRC paneldeki titreşimlere duyarlıysanız veya daha iyi bir HDR deneyimi istiyorsanız, gerçek 10 bitlik bir monitör edinmeniz faydalı olabilir.
Rog ips için yazdıklarına bakın:
Teorikte fark var fakat pratikte dediğim gibi öyle olmuyor. İçerikler hala 8 bit ile sınırlı. Kısaca 10 bit pazarlama stratejisinden öteye gitmiyor.
Kısaca istersen 8 bit kullan sorun olmaz. LG de 240hz 10 bit oluyor. Bunlar ne kadar lazım işte… Bunun sebebini üstte açıkladım.