drakathx
80+ Gold
- Reaksiyon skoru
- 2,224
am5 te islemcinin arasindaki boşluklara termal macun kacmasini engelliyor + sicakliklarin biraz daha düşük olmasina yarıyor (?)Bunlar aslında ilk dikey (LGA 1700) uzun CPU'lar için üretilen Contact Frame denilen zımbırtı. Normalde anakartların soketinde bulunan işlemciyi güvene alan mandallı yapı uzun dikey CPU'ları sadece iki yandan bastırdığı için eğiyor. Eğilen CPU'ya soğtucu düzgün temas etmediği için olması gerekenden fazla ısınıyor. Fakat bu contact frame i kullanırsan 4 köşe eşit baskı yaptığı için eğilme bükülme olmuyor ve soğutucu IHS'e tam baskı yaparak ısı transferini optimum seviyeye çıkarıyor. AM5 için neden yaptılar tam bir saçmalık ama insanlar alıyor işte.
İşe yarıyor mu peki ürün soğutmada yada eşit baskıda ezmeyelim işlemciyi hocam birde sıkıpBunlar aslında ilk dikey (LGA 1700) uzun CPU'lar için üretilen Contact Frame denilen zımbırtı. Normalde anakartların soketinde bulunan işlemciyi güvene alan mandallı yapı uzun dikey CPU'ları sadece iki yandan bastırdığı için eğiyor. Eğilen CPU'ya soğtucu düzgün temas etmediği için olması gerekenden fazla ısınıyor. Fakat bu contact frame i kullanırsan 4 köşe eşit baskı yaptığı için eğilme bükülme olmuyor ve soğutucu IHS'e tam baskı yaparak ısı transferini optimum seviyeye çıkarıyor. AM5 için neden yaptılar tam bir saçmalık ama insanlar alıyor işte.
Aralara macun kaçsa ne olacak? Bir sonraki temizlikte IPA ile temizlersin olur biter, temizlemesen de olur. Am5 için gereksiz boşa masraf.am5 te islemcinin arasindaki boşluklara termal macun kacmasini engelliyor + sicakliklarin biraz daha düşük olmasina yarıyor (?)
contact frame takip dereceleri +2-3 artan kisilerde gördüm ama her zaman sıcaklık düşüyor değil
Yok ya hiçbir işe yaramıyor. Bazı testlerde daha yüksek çıkıyor hatta.İşe yarıyor mu peki ürün soğutmada yada eşit baskıda ezmeyelim işlemciyi hocam birde sıkıp
Valla tam her yeri kaplıyor diye alasım var ama sıcaklığı düşürmek yerine arttıracaksa almam gider macun kaçmasın diye plastik petek benzeri ürünü alır macunu onun üzerinde sürerim daha iyi sanki.Aralara macun kaçsa ne olacak? Bir sonraki temizlikte IPA ile temizlersin olur biter, temizlemesen de olur. Am5 için gereksiz boşa masraf.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Yok ya hiçbir işe yaramıyor. Bazı testlerde daha yüksek çıkıyor hatta.
sıvı soğutma kullanıyorsan belki daha güzel gözükebilir. ben hava soğutma kullanıyorum zaten çift radyatörlü öyle bir şey taksam gözükmez bileValla tam her yeri kaplıyor diye alasım var ama sıcaklığı düşürmek yerine arttıracaksa almam gider macun kaçmasın diye plastik petek benzeri ürünü alır macunu onun üzerinde sürerim daha iyi sanki.
Gerek yok öyle triplere. Saçma sapan beş para etmez şeyler. Eğer yayma ile uğraşmak istemiyorsan şöyle yap geç.Valla tam her yeri kaplıyor diye alasım var ama sıcaklığı düşürmek yerine arttıracaksa almam gider macun kaçmasın diye plastik petek benzeri ürünü alır macunu onun üzerinde sürerim daha iyi sanki.
Noctua H1 macun ürün resimleri arasında aynı şekilde tarif ediyor hocam bu şekilde sıkıp nokta halde Soğutucu taksak yeterli şekilde yayılır mı?Gerek yok öyle triplere. Saçma sapan beş para etmez şeyler. Eğer yayma ile uğraşmak istemiyorsan şöyle yap geç.
Alıntıyı görüntüle
Yayılır.. Zaten macunu hatalı sürmenin tek yolu çok az sürmek, onun dışındaki bütün metotlar çalışıyor merak etme. Çok az sürmediğin sürece sorun olmaz.Noctua H1 macun ürün resimleri arasında aynı şekilde tarif ediyor hocam bu şekilde sıkıp nokta halde Soğutucu taksak yeterli şekilde yayılır mı?
Bende o dengeyi ayarlayamiyorum hocam az değilde çok sürüyorum sanırımYayılır.. Zaten macunu hatalı sürmenin tek yolu çok az sürmek, onun dışındaki bütün metotlar çalışıyor merak etme. Çok az sürmediğin sürece sorun olmaz.
Fazlası ısılara etki etmiyor zaten. Sadece boşa harcamış ve etrafı kirletmiş oluyorsun.Bende o dengeyi ayarlayamiyorum hocam az değilde çok sürüyorum sanırımvalla 9800x3d ye de sanki çok sürdüm ufak karton parçasıyla hafif aldırdım fazla gözüken kısmı ama bilmiyorum yeni soğutucuya geçip bakmam lazım ne alemde
![]()
Su benim sisteme çok güzel beyaz argb lcd ekranlı soğutucu gider ama hala karar veremedim ne alsam diye soğutması iyi ama göze estetik güzel gelecek bir şey istiyorumFazlası ısılara etki etmiyor zaten. Sadece boşa harcamış ve etrafı kirletmiş oluyorsun.