Anakartta 2 adet cpu güç girişi var.

loewry

80+ Silver
Reaksiyon skoru
967
beyler işlemcim 9800x3d, anakartımda işlemci güç girişi 8 pinli 2 adet var, eski anakartımda 1 adet vardı. Anakart asus rog b850f, bilgisayarcı arkadaşıma taktırdım anakartı, 1 adet güç takmış diğer 8 pinlik boş. Neden 2 adet güç girişi var?

beyler işlemcim 9800x3d, anakartımda işlemci güç girişi 8 pinli 2 adet var, eski anakartımda 1 adet vardı. Anakart asus rog b850f, bilgisayarcı arkadaşıma taktırdım anakartı, 1 adet güç takmış diğer 8 pinlik boş. Neden 2 adet güç girişi var?
çok güçlü işlemci takarsan işe yarıyor 2. ama sen yinede tak

Bazı işlemciler daha yüksek güce ihtiyaç duyar muhtemelen 9800X3D'yi maksimum performansta kullanabilmen için diğer girişe de psu'dan gelen kabloyu takman gerekiyor tabii psu yeterliyse..

çok güçlü işlemci takarsan işe yarıyor 2. ama sen yinede tak
2. kablo olmadığı için takmamış sordum arkadaşa, psunun kutusunda geliyormu normalde 2 adet? kutusunu bulmaya çalışıyorum şimdi

işlemcin yüksek güç çekiyorsa ya da o.c yaptıysan iki girişede tak eğer psu destekliyorsa

işlemcin yüksek güç çekiyorsa ya da o.c yaptıysan iki girişede tak eğer psu destekliyorsa
Oyun oynuyorum, oyundada max 90w görüyor en max oda. Stress testi yaptım 135w gördü. Ama testle işim yok

X870 tomahawk var, 2x cpu girişi + 1x pci exp girişi mevcut. Ben hepsini takıyorum tabi ki. Pci sart degil ama cpu kısımlarını doldurman iyi olur. Verim icin. Açılması lazim teki ilede.

X870 tomahawk var, 2x cpu girişi + 1x pci exp girişi mevcut. Pci sart degil ama cpu kısımlarını doldurman iyi olur. Verim icin. Açılması lazim teki ilede.
zaten 1i takılı kullanıyorum hiçbir sorun yaşamadım.

PSU da çift 8 pin varsa tak ama bir tane varsa yapacak bir şey yok öyle de kullanırsın.

Yüksek güç isteyen işlemcileri daha rahat beslemek için iyi anakartlarda çift 8 pin olur.

Geri ödemeye başvurdun mu bu arada?

Bazı işlemciler daha yüksek güce ihtiyaç duyar muhtemelen 9800X3D'yi maksimum performansta kullanabilmen için diğer girişe de psu'dan gelen kabloyu takman gerekiyor tabii psu yeterliyse..
9800X3D için gerek yok. Tek EPS güç girişi çoğu işlemciye yeter. 2. güç girişi zorlayıcı overclock senaryoları için var daha çok.

9800X3D için gerek yok. Tek EPS güç girişi çoğu işlemciye yeter. 2. güç girişi zorlayıcı overclock senaryoları için var daha çok.
anladım hocam, zaten oyun oynuyorum 90w bile görmüyor işlemci
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

PSU da çift 8 pin varsa tak ama bir tane varsa yapacak bir şey yok öyle de kullanırsın.

Yüksek güç isteyen işlemcileri daha rahat beslemek için iyi anakartlarda çift 8 pin olur.

Geri ödemeye başvurdun mu bu arada?
Anlamadım ne geri ödemesi

Ekler

• IMG_8325.webp
    IMG_8325.webp
    560.9 KB · Hit: 19
Geri