Galiba Superonline'ı Hack'ledim!! 🕵️😅

Verirler sadece hız tanımlamalarına bakar. Türk Telekom falan da istese fiber çektiği her eve 1000/1000 verir de adamların bizimle derdi neyse 1000/50 satıyorlar…

Türknet veriyor mesela, adamların çektiği altyapı diğer fiberlerden farklı bir şey değil.
Ah o kadar basit olsa yiğidim :)

Bu arada gördüğü her olayı şikayet eden bir güruh var onlara hiç yorum yapmıyorum şikayet edeceğiniz kelimeler kullandım size öyle anlayın.

Verirler sadece hız tanımlamalarına bakar. Türk Telekom falan da istese fiber çektiği her eve 1000/1000 verir de adamların bizimle derdi neyse 1000/50 satıyorlar…

Türknet veriyor mesela, adamların çektiği altyapı diğer fiberlerden farklı bir şey değil.
Çektiği altyapı hepsinin aynı zaten :D
Fiber fiberdir.
Değişen etken o fiber hattın bağlandığı kabinler sunucular.
Türknet yatırımını bu kabinlere sunuculara yaparak simetrik vermeyi başarabiliyor.
Aynısını keşke Türk Telekom da yapsa simetrik alabilsek ama bu mümkün değil gibi :D

Fiber fiberdir.
Türknet yatırımını bu kabinlere sunuculara yaparak simetrik vermeyi başarabiliyor.
Aynısını keşke Türk Telekom da yapsa simetrik alabilsek ama bu mümkün değil gibi :D
Bizzat türk telekom kabin montajında bulundum Kocaman belki 2-3 sokak o hatta bağlıydı binalardan gelen fiber hatları kabinlerde switchlerde çoğaltılıp her 10 bina tek switch bağlıydı normalde her binadan tek fiber kablosu kabinde tek switch bağlı olması gerekirken çoklayıcı kullanarak bunu istedikleri kadar bölebiliyorlar ama bunun dezavantajı parazit arttığı için ping değerleri fırlıyor En yüksek parazit upload tarafında oluşuyor bu yüzden bunu limitliyorlar Fiber çoklayıcı tam olarak şu

1755899115230.webp

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Türknette çoklayıcılar var tam modelini göremedim ama buna benziyordu örnek gösterdim
1755899362898.webp

Fiber fiberdir.

3 yıl alt yapıda görev yaptım bizzat kendim çektim bazı fiber kabloları ordan biliyorum metro ethernet dediğimiz olay direk İSS firmasından kabine kadar çekilen tek santral bağlı olan kablo bunu kurumsalda Kabine değilde müşteriye çekiyoruz Simetrik internet dediğimiz olay ise Kabine gelen ana hattan yedek alıp müşteriye vererek yapıyoruz. Türknetin verdiği 1000 lik hat direk Metro ethernet hattı müşterisine kadar Santralden tek kablo geliyor. Türk telekomun her eve 1000/1000 veremezler çünkü Kabinetler bu yükü kaldıracak kapasiteleri yok. ALt yapısı kaldırmaz. :)
Herkes interneti sunucu niyetine kullanırsa kaldırmaz ama normal şartlarda kaldırır. Şöyle bir durum var şuan 25Mbps internet kullanan bir eve istersen 10 gigabit tanımla o evin kullanımı çok değişmiyor. Bunu zamanında Türknet de söylemişti, onlar da tüm kullanıcılardan 150GB kotayı ve hız sınırlarını kaldırmıştı ve buna rağmen genel kullanım 2 katına bile çıkmadı diyorlardı.

Bu arada bu altyapı kaldırmaz mevzusu yıllardır olan bir şey, bir ara AKN kalkarsa altyapı çöker demişlerdi çökmedi, sonra 4Mbps Upload bu altyapılarda aşılamaz dolaplar kaldırmaz dendi şuan VDSL üzerinden bile 20Mbps veriyorlar.

Herkes interneti sunucu niyetine kullanırsa kaldırmaz ama normal şartlarda kaldırır. Şöyle bir durum var şuan 25Mbps internet kullanan bir eve istersen 10 gigabit tanımla o evin kullanımı çok değişmiyor. Bunu zamanında Türknet de söylemişti, onlar da tüm kullanıcılardan 150GB kotayı ve hız sınırlarını kaldırmıştı ve buna rağmen genel kullanım 2 katına bile çıkmadı diyorlardı.

Bu arada bu altyapı kaldırmaz mevzusu yıllardır olan bir şey, bir ara AKN kalkarsa altyapı çöker demişlerdi çökmedi, sonra 4Mbps Upload bu altyapılarda aşılamaz dolaplar kaldırmaz dendi şuan VDSL üzerinden bile 20Mbps veriyorlar.
bakır 0.75 kablolar gitti yerine Ethernet kablosu geldi oyüzden kaldırıyor ADSL den VDSL bu şekilde geçildi.

kullanıcı bilgilerini nasıl öğrendin acaba bende de asus modem var denemek istiyorum
Modem ile değil yardımcı bir program kurararak yaptım Yt'a superonline wan şifre öğrenme yazın çıkan videolardan biriydi. Gerisi eski modeme bilgileri girmek (biraz da chatgpt yardımını alarak tabi)

Hayır 1000/50 uygulama üzerinden de kontrol ettim. Beni şaşırtan da o oldu zaten 50 iken simetrik hale geldi ilginç bir şekilde
Superonline fark edip zamlı fatura itelemece yapınca olur gibi 😅🤣 aman dikkat

Taahhüt bitimine 1 ay kala 1000/1000 veriyor.
biz 500mbps kullanırken sürekli 1gbps veriyorlardı 2.yılımızdı ondan önce 100mbps kullanıyorduk adamlar 1gbps geçmeye zorladı sanki

Superonline fiber 100m/bit kullanıyorum. 950/25 hız alıyorum. Upload bqden yüksek bazen düşük çıkıyor.

Geri