Sıfır 5060 tepe model alan biri olarak keşke 3080 + psu alsaydım. Kasaya bile param kalıyordu bir de kaliteli kasa alırdım.
4060 TI sıfır alacaksan sakın alma sonra ben bu paraya şunu yapardım olursun.
Aşık olduğum 3080 de Suprım X modeli var kristal gibi tasarım, on numara soğutma devasa kart...
Bunun dışında Gaming X,
Rog Strix,
beğenirsen Evga nın tepe modeli,
inno3d iChill,
Gigabyte'ın dümenden LCD'li Aorusu,
var mı ya da bulabilir misin bilmiyorum ama 3080 de ilk 3 üme giren GIGABYTE VISION
bu serilerden al alacaksan. Gidipte 2 fanlı hp falan sakın alma!
Performans konusunda da 4060 ti falan büker 3080 parası da ucuz bu tepe modeli 12-14 aralığına çok rahat kutulu açılmamış 10/10 kozmetikli belki ilk sahibinden faturalı düşürürsün.
2. el kart alacaksan hele hele uzun vade kullanmaya 1. en önemli husus sıcaklık değerleri. Bu saydığım modellerde 73 e kadar idealdir. Fan 30-50 arası kâfi üstü kafa yorar
2. husus güvenlik etiketi
kutusu olması satarken ya da sen kartı alırken gözüne güzel gelmesine ya da satarken kargo yapmaya, fiyatını hiç değilse 200-300-500 fazla olmasına katkı sağlar.
Fatura'da 2 şeye yarar.
1- İlk sahibi mi? Satıcının adını hiç sormasan da ibana para atarken göreceksin.
2- Yine satarken muadillerine göre bir miktar daha yüksek paraya yazarsın.
3080 alacaksan ve psu da düşük w sa iyiden kötüye
Corsair RM 750i
Bu psu 750w +80 Gold sertifikalı. Fan stop özelliği var sistem yorulmadığı sürece kendini kapatıyor. Bildiğin ekran kartı gibi. Sıcaklığa göre fan açıyor, ayarlıyor.
Modüler olması kasa içi düzeni sağlar ve takmada kolaylık sağlar.
Yarın bir gün satacağın zamanda iyi paraya gider ki yıllarca kullanırsın. 3080 in üstü ya da değiştirmesi farz olması gereken durumların bi 5 yılı var kafadan.
Bunun dışında,
NZXT nin 750w bi psu su var onu önerenler çoktu.
Asus prime ın yine 750w gold sertifikalı bir psu su vardı.
Bunlara ek highpower cephesine de bakabilirsin.
4060 TI alcağım sıfır olsun kafam rahat olsun dersen de işlemcin besler yine rahatta kal ama 13 e 3080 gibi bi hayvan alabiliyorken 20-30 4060 ti gibi bi tıfıla verme bence.