Alınmayacak Gaming Laptoplar

Nasılsınız beyler iyi misiniz, Techolay bana haksız bir ban attığından buraya oradaki rehberimi paylaşıyorum. Uzatmadan listeye göz atabilirsiniz.

Alınmayacak Modeller:
-HP: Victus 15 serisi, 2023 Victus 16 modelleri, Intel HX model Omen 16'lar
-MSI: Thin/Cyborg serisi, fiyatı şişirilmiş Katana modelleri
-Acer: Nitro V15-16 serisi
-Dell: G15-16 serisi
-Asus: TUF serisi ve fiyatı şişirilmiş ROG G16 serisi
-Casper: Tüm modelleri
-Monster: Clevo kasa kullanan modeller ve fiyatı şişirilmiş diğer modeller
-Erazer(Lenovo'nun alt şirketi): Clevo kasa kullanan modeller
-Gigabyte: Clevo kasa kullanan modeller

HP:

Victus 15 serisi:

-İşlemci ve ekran kartı limitli. Tam performans gösteremiyor.
-Thottle yapıyor, cihaz limitli olmasına rağmen ısınıyor.

2023 Victus 16 modelleri:

-Intel modelleri (R0XXXNT) ısınıyor ve throttle yapıyor.
-Hem Intel hem de Ryzen modellerde sensör sorunu görülebiliyor.
DİPNOT: @YüzbaşıJohnPrice Ryzen modellerdeki sorunun bilinçsiz kullanılmasından ötürü ısınıp sensörün bozulduğunu söylüyor. Şahsen bana da mantıklı geldi, Ryzen modeller 80 dereceyi geçmediğinden hafif şüpheli bir durum var ortada. Yine de şimdilik zor durumda kalınmadığı sürece önermiyorum.

Intel HX model Omen 16'lar:

-(2023-2024 modellerden bahsediyorum.) Sensör sorunu çok yaygın.

MSI:

Thin/Cyborg:

-Ekran kartları limitli (40 serisi için bu limit 45W gibi aşırı düşük bir seviye.) Bu yüzden 4060 modelleri klasik bir 4050 modelin gerisinde kalıyor.
-Tek fanlı, ondan dolayı ısınıyor.
-Fiyatları klasik limitsiz modellerle aynı ancak 1 model düşük seviye performans verdiğinden pahalı da sayılırlar.
-Battery Drain yapıyor.

Fiyatı Şişirilmiş Katana'lar:

-Klasik giriş seviyesi bir laptop ancak fiyatları üst segment cihazlara daha yakın.
-Ayrıca diğer giriş seviyesi cihazlara göre ısınıyor.

Acer:

Nitro V15-16:

-Soğutma sistemleri Aspire 7'nin makyajlı hali. Ofis laptopu soğutması bu cihaza yetmiyor.
-İşlemci ve ekran kartı limitli ki işlemci olması gerekenin çok aşağısına limitli.

Dell:

G15-16:

-Anakart sorunları var.
-İşlemcisi aşırı ısınıyor.
-GPU kendisine rastgele 30W limit atıyor.

Asus:

TUF Serisi:

-Özellikle Intel işlemcili modeller ısınıyor.

Fiyatı Şişirilmiş ROG G16'lar:

-Coil Whine yapıyor.
-Fiyatları kalitesinin çok üstünde.

Casper:

Bu markanın ne kadar rezil olduğunu çok uzun anlatmak isterdim ancak kısa bir şekilde anlatacağım.
Kendi ürünlerini alan kullanıcıyı indirimde ucuz fiyata aldı diye dava ettiler.
Yüzsüz gibi içerik üreticilerine para verip kendi ürünlerini övdürdüler.
Çoğu televizyon kanalında her 10 reklamdan 3-4'ü Casper reklamı yani reklamlarla kalitesizliklerini kapatmaya çalışıyorlar.
Neyse modellerin sorunlarına geçelim.
-Çok ısınıyor.
-Çok fazla arızalanıyor.
-Fanları resmen uçak motoru.
-Servisi berbat.

Monster:

Clevo kasa modeller:

-Çok ısınıyor.
-Fan sesleri çok yüksek.

Fiyatları şişirilmiş diğer modeller:

-Giriş seviyesi olmasına rağmen çok pahalılar.
-Bazı Tongfang modeller 90 dereceyi görebiliyor.

Erazer:

Clevo kasa modeller (4060 ve 4070 modelleri genelde):

-Çok ısınıyor.
-İşlemcide çok feci limit var, performansı %5-10 azaltıyor.

Gigabyte:

Clevo kasa modeller (Gigabyte G5 ve G7):

-Çok mu çok ısınıyor.
-Ekran kartları limitli.

Rehber bu kadardı, okuduğunuz için teşekkürler.
Casper'a lütfen Linux distroları ile çok sorunlu diye ekleyin çünkü ACPI tabloları çalıştırmayacak kadar hatalı çoğu Casper modelinde. Bu önemli bir bilgi.

• Hahaha
Reaksiyonlar: Senr
Konu markaları önermeyip prim için polemikten yararlanma konusu. Hangi markayı satın alırsanız alın oyun laptoplarında illa ya fiyatından ya da bir şey buluyor kullanıcı memnun olabiliyor. G870'in nasıl sayfa 16 adı geçiyor ? Bu konuları ciddiye alana benden satılık köprü var. Casper zaten sorunlu algısına sahip kimse bunu inkar etmiyor ama ekşi sözlük gibi yerlerde son mesajlari okusanız memnun kullanıcıları da görebiliyoruz. 100 adet G870 seven kullanıcı varsa gelseler şu konuya sövseler haklılar ama amaçta konuda zaten dikkat çekmek.

Gidip Ali Osman'ı eleştiriyor falan konu tekrar söylüyorum tamamen clickbait. Konu sahibinin HP'nin kronik sorunlarını ve leş konusunda ki leş listesinde olmayan Lenovo'nun LOQ serisinin dandik anakartını konuşmayıp G870 konuşması zihniyeti güzel temsil ediyor. Demek ki global markalarda sorun çıksa da alacak önerecek koyun kitle çok.

40 ila 60K arasına alınacak laptop yok demesi ise ayrı fiyasko. 60K bütçeniz varsa kendisinden para takviyesi isteyin para galiba kolay kazanılıyor kendisi için 40 60K parayı beğendiremedik.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Isınmasın diye ssd testini yarıda kesen odaya klima sponsor ürünün altina stand fan koyan adamın bunu demesine inanırım ki.
Casper'ı sponsor alıp Ali Osman gibi inceleyen kanallar olsa öper başıma koyarım benchmark testine bile sokmadan cihaz öneren kanal dolu memlekette siz de Ali beye takıldınız. Her markada böyle bu ama.

Son düzenleme:
Alınmayacak gaming laptoplar yoktur. Sorunlu, kronik veya sıkıntılı modeller gibi kriterler vardır sonuç olarak en rezil diye tabir ettiğimiz casper bile 42ye 5060lı cihaz fırsatı olduğunda alınır iyi macun, soğutucuyla ve limitleme ile memnuniyetle kullanılır.

• Beğen
Reaksiyonlar: Senr
Konu markaları önermeyip prim için polemikten yararlanma konusu. Hangi markayı satın alırsanız alın oyun laptoplarında illa ya fiyatından ya da bir şey buluyor kullanıcı memnun olabiliyor. G870'in nasıl sayfa 16 adı geçiyor ? Bu konuları ciddiye alana benden satılık köprü var. Casper zaten sorunlu algısına sahip kimse bunu inkar etmiyor ama ekşi sözlük gibi yerlerde son mesajlari okusanız memnun kullanıcıları da görebiliyoruz. 100 adet G870 seven kullanıcı varsa gelseler şu konuya sövseler haklılar ama amaçta konuda zaten dikkat çekmek.

Gidip Ali Osman'ı eleştiriyor falan konu tekrar söylüyorum tamamen clickbait. Konu sahibinin HP'nin kronik sorunlarını ve leş konusunda ki leş listesinde olmayan Lenovo'nun LOQ serisinin dandik anakartını konuşmayıp G870 konuşması zihniyeti güzel temsil ediyor. Demek ki global markalarda sorun çıksa da alacak önerecek koyun kitle çok.

40 ila 60K arasına alınacak laptop yok demesi ise ayrı fiyasko. 60K bütçeniz varsa kendisinden para takviyesi isteyin para galiba kolay kazanılıyor kendisi için 40 60K parayı beğendiremedik.

Casper'ı sponsor alıp Ali Osman gibi inceleyen kanallar olsa öper başıma koyarım benchmark testine bile sokmadan cihaz öneren kanal dolu memlekette siz de Ali beye takıldınız. Her markada böyle bu ama.
Kardes hicbir seyi okumamissin, konuda 16 aayfa boyunca Victus kavgasi dondu ki @hasanmerkit ile @vada hocam halen kavga ediyor.
Konunun acildigi tarihte ortada ne hall sensor sorunlari vardi ne de LOQ anakart yanma olaylari, laf atacam diye laf atma millete.

Yeri geldi mi LOQ'a da Victus'a da soveriz, sen bu olaya cok fransiz kalmissin
1756038848803.webp

Kardes hicbir seyi okumamissin, konuda 16 aayfa boyunca Victus kavgasi dondu ki @hasanmerkit ile @vada hocam halen kavga ediyor.
Allah Allah ya ? Allah'ın işine bak sen. Nasıl fark edememisim ya ? Tüh !
Benim konumda ben kavga ettirdim zaten.
Ya seni bir dalgaya alırım troll varya. Sayende kavga ediyorlar ve hala benim üzerimden hiçbir şey olmamış gibi "okumadı" savunuyorsun bunu ya sizin gibi forum üyeleri bir bitmedi aaaa ! 1 ton senin mesajini alintiladiğim mesajim var buna bakman da ironik.

Son düzenleme:
Alınmayacak gaming laptoplar yoktur. Sorunlu, kronik veya sıkıntılı modeller gibi kriterler vardır sonuç olarak en rezil diye tabir ettiğimiz casper bile 42ye 5060lı cihaz fırsatı olduğunda alınır iyi macun, soğutucuyla ve limitleme ile memnuniyetle kullanılır.
Alinmaz aldigin 5060 degil. Yuzde 10a yakin performans kaybın var. Usmanim da o yüzden timespyini atmamış. Akilli adam bakti deputy 4070in foyasi cikti ortaya ne gerek var timespya diyor. Fg4x videosu ceker durur 1yil boyunca

Allah Allah ya ? Allah'ın işine bak sen. Nasıl fark edememisim ya ? Tüh !
Benim konumda ben kavga ettirdim zaten.
Ya seni bir dalgaya alırım troll varya. Sayende kavga ediyorlar ve hala benim üzerimden savunuyorsun bunu ya sizin gibi forum üyeleri bir bitmedi aaaa ! 1 ton senin mesajini alintiladiğim mesajim var buna bakman da ironik.
en yakın zamanda bir terapiye başvurmanı öneririm, seni tanımıyorum. kimsin bilmiyorum. noname bir adamsın. 14k küsür mesajı olan adama da troll dedin ya senin kafa çok güzel XD
1756039303450.webp

Bak bak, şurada senin toplam mesajından birkaç kat mesaj var XD
1756039341638.webp

Alinmaz aldigin 5060 degil. Yuzde 10a yakin performans kaybın var. Usmanim da o yüzden timespyini atmamış. Akilli adam bakti deputy 4070in foyasi cikti ortaya ne gerek var timespya diyor. Fg4x videosu ceker durur 1yil boyunca
4060 ile aynı kasa var 5060'ın tam gücünü vermez tabii ama fiyatı uygunsa o %10'a kimse bakmaz.

en yakın zamanda bir terapiye başvurmanı öneririm, seni tanımıyorum. kimsin bilmiyorum. noname bir adamsın. 14k küsür mesajı olan adama da troll dedin ya senin kafa çok güzel XD
Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle
Sen beni tanımıyorsun diye, seni eleştiremeyecek miyim ? Veya mesaj sayim az diye ? Saçmalama. Sana troll diyorum ama daha uyanamdın işi.

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle
Senin terapini de ben vereceğim.

Sen beni tanımıyorsun diye, seni eleştiremeyecek miyim ? Veya mesaj sayim az diye ? Saçmalama. Sana troll diyorum ama daha uyanamdın işi.
tüm forumları toplasan 16k mesajlı bir troll vay be 👏 👏
hacı mesela G870>ROG SCAR dediğinden adamla dalga geçiyorum, sen gidiyorsun adama destek çıkıyorsun.
hiçbir sponsorum yok, ben niye burada boş boş trollük yapayım? o youtuberların influencerların işi

Geri