7500F + 5070 Sistem Değerlendirmesi

Alperrium

80+
Reaksiyon skoru
21
1756127966889.webp

Dostlar sepetim böyle. Elimde 650w Corsair PSU ve Kioxia Exercia Pro SSD var zaten. Parçaları değerlendirir misiniz değiştireceğiniz bir şey olur muydu sizin? Bir de bu sisteme uygun bir hava soğutma önerebilir misiniz?

Alıntıyı görüntüle

Dostlar sepetim böyle. Elimde 650w Corsair PSU ve Kioxia Exercia Pro SSD var zaten. Parçaları değerlendirir misiniz değiştireceğiniz bir şey olur muydu sizin? Bir de bu sisteme uygun bir hava soğutma önerebilir misiniz?

Güzel sistem hocam, özellikle 5070 tercih ettiyseniz bir şey diyemem ama 3k verip 9070 XT ile daha iyi oyun performansı alabilirsiniz.
5070 için 650w yeterli. Buradan kendiniz de PSU'nuza bakabilirsiniz. C altı ise değiştirebilirsiniz.

Güzel sistem hocam, özellikle 5070 tercih ettiyseniz bir şey diyemem ama 3k verip 9070 XT ile daha iyi oyun performansı alabilirsiniz.
oyun odaklı değil hocam sistem Unreal Engine kullanıyorum AMD'de ufak tefek yazılım sıkıntıları olabiliyormuş onlarla uğraşmak istemiyorum pek o yüzden Nvidia'ya yöneldim

PSU'm da B+ gözüküyor Corsair RM650 olması lazım

bu işlemciye bir soğutma öneriniz olur mu soğutmayı da seçtikten sonra siparişi vereceğim mesai bitmeden versem istiyorum

oyun odaklı değil hocam sistem Unreal Engine kullanıyorum AMD'de ufak tefek yazılım sıkıntıları olabiliyormuş onlarla uğraşmak istemiyorum pek o yüzden Nvidia'ya yöneldim

bu işlemciye bir soğutma öneriniz olur mu soğutmayı da seçtikten sonra siparişi vereceğim mesai bitmeden versem istiyorum
Oyun için hiçbir yazılım sorunu yaşamadım ama iş odaklı sorunlar varsa bilemem doğrudur hocam.

Soğutucu olarak bu çok işinizi görür.

arada cok az fiyat farki varken anakart bu secilebilir
seçili olan anakarta göre ne artısı var bunun hocam tek önemli olan şey o değil biliyorum ama ram slotları falan daha az gözüküyor ya bunun fiyat farkına sebep olan avantajı nedir?

Evet B+ PSU gayet iyi hocam.

Anakart için ATX model önerebilirim, montaj ferahlığı da sağlar ürünler içinde daha iyi olur.
Biraz fark olacak ama daha iyi bir model. BIOS tarafında da daha güvenilir.
mAT işinizi görüyorsa arkadaşın önerdiği modelde yeterli.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

seçili olan anakarta göre ne artısı var bunun hocam tek önemli olan şey o değil biliyorum ama ram slotları falan daha az gözüküyor ya bunun fiyat farkına sebep olan avantajı nedir?
VRM blokları ve mosfetleri Asus'un daha iyi.
M2 Yuvasında bir adet soğutucu desteği de mevcut. Sizin modelinizde yok örneğin.
Yazılım olarak da Asus çok daha güvenilir bir marka BIOS tarafında sıkıntılar yaşamazsınız şanssız bir ürün elinize gelmedikçe.

Evet B+ PSU gayet iyi hocam.

Anakart için ATX model önerebilirim, montaj ferahlığı da sağlar ürünler içinde daha iyi olur.
Biraz fark olacak ama daha iyi bir model. BIOS tarafında da daha güvenilir.
mAT işinizi görüyorsa arkadaşın önerdiği modelde yeterli.
bu biraz sınırımı aşıyor zaten bütçenin çok sınırlarındayım normalde sadece 5070 alıp eski parçalarıma dahil ediyordum eski parçalar çok zayıf kalıyor diye tam sistem toplamaya giriştim bu kadar fiyat çıkamam anakartta ne yazık ki

atx olması beni de rahatlatır ama fiyat olarak bu beni aşıyor dediğim gibi 5000 bandı çıkabileceğim maksimum anakart için

bu biraz sınırımı aşıyor zaten bütçenin çok sınırlarındayım normalde sadece 5070 alıp eski parçalarıma dahil ediyordum eski parçalar çok zayıf kalıyor diye tam sistem toplamaya giriştim bu kadar fiyat çıkamam anakartta ne yazık ki
Anladım hocam arkadaşın önerdiği anakart daha iyi bir tercih onu almanızı tavsiye ederim bende öyleyse.

Şunu al genel olarak daha iyi parçalar var, sendeki SSD yi de ek olarak takarsın 2TB olur.

Alıntıyı görüntüle

ekran kartım çok sıcak çalışıyor diye konu açarsın gainward alırsan

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,177,761
Üyeler
186,940
Son üye
Erdem0808
Geri