Yardım Acer Nitro V16 vs Asus TUF Gaming FX607VU-RL017

kYusuf

80+
Reaksiyon skoru
3
V16 kötü düz 5 veya 16 daha iyi

Bu ikisinden de iyi mi peki? Özellikle fan sesi olarak soruyorum.
Linkteki ayni ozelliklere sahip niteo 16 bende de var

Bu ikisinden de iyi mi peki? Özellikle fan sesi olarak soruyorum.
Model olarak nitro 16 daha iyi ama bunun işlemcisi diğerlerine göre kötü

Şu dövmez mi? Hazır hall sensör problemi çözülmüşken?

Hall sensör probleminin çözüldüğünü nereden doğruladınız kesinse ve fan sesi olarak da iyi durumdaysa alabilirim.
Bu arada 39000 TL'ye MacBook Air M4 var sizce alınır mı?
Yapay zeka ile ilgili güçlü GPU isteyen işlemler için ekran kartı farkı önemli (zaten geri kalan şeylerde MacBook önde).
M4 ekran kartı mı daha iyi yoksa 4060 mı bilgim hiç yok?

Yapay zekâ ve veri mühendisliği bölümü kazandım, yani sürekli yazılımla haşır neşir olacağım. Yapay zekâ ile ilgili uygulamalar ekran kartına bayağı yükleniyormuş sanırım ve haliyle gürültü, ısınma durumu olacak. Hangisini alacağıma karar veremedim.

https://www.hepsiburada.com/asus-tu...os-16-tasinabilir-bilgisayar-p-HBCV000086T6TI

https://www.hepsiburada.com/acer-ni...wuxga-tasinabilir-bilgisayar-p-HBCV000083Y4K1
Acerde V ile başlayan modeller kötü deniyor düz Nitro 16 varsa ona bak güzeldir.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hall sensör probleminin çözüldüğünü nereden doğruladınız kesinse ve fan sesi olarak da iyi durumdaysa alabilirim.
Bu arada 39000 TL'ye MacBook Air M4 var sizce alınır mı?
Yapay zeka ile ilgili güçlü GPU isteyen işlemler için ekran kartı farkı önemli (zaten geri kalan şeylerde MacBook önde).
M4 ekran kartı mı daha iyi yoksa 4060 mı bilgim hiç yok?

Yapay zeka için Nvidia ekran kartı kullanmak zorundasın denebilir. Apple yine AMD den iyidir ama Nvidia kadar hızlı yapmaz Cuda teknolojisi yüzünden.

Ama şunu diyim Render işlerini sanal sunucudan yaparsan sessiz ve baya uzun pil ömrü ile MacBook çok mantıklı olur, sadece pek oyun oynayamazsın.

Geri