Çözüldü✓ Manyetik switch mi mekanik switch mi?

N1xinet

80+
Reaksiyon skoru
6
Arkadaşlar ilk kez yüksek bütçe ile bilgisayar topluyorum haliyle almışken çoğu şey için iyisini istiyorum şuan da aklımda

MCHOSE GX87 Lite %80 TKL

klavye var ama sürekli önüme mekanik klavyeleri kötüleyen manyetikleri öven videolar falan çıkıyor 4200tl bir bütçem var fazlasını vermek istemiyorum sizce mekanik mi manyetik mi?

bir kaç kriterim var klavye için biraz göze hitap etmesini sesinin de clik clik değil de biraz daha tok ve sessiz olmasını istiyorum sessiz olması biraz önemli yan odadakileri uyandırmak istemiyorum.
bir fikri olan var mı?
o kadar ses düşünce var ki aklım bulandı aşırı kararsız kaldım klavye konusunda.

Arkadaşlar ilk kez yüksek bütçe ile bilgisayar topluyorum haliyle almışken çoğu şey için iyisini istiyorum şuan da aklımda

MCHOSE GX87 Lite %80 TKL

klavye var ama sürekli önüme mekanik klavyeleri kötüleyen manyetikleri öven videolar falan çıkıyor 4200tl bir bütçem var fazlasını vermek istemiyorum sizce mekanik mi manyetik mi?

bir kaç kriterim var klavye için biraz göze hitap etmesini sesinin de clik clik değil de biraz daha tok ve sessiz olmasını istiyorum sessiz olması biraz önemli yan odadakileri uyandırmak istemiyorum.
bir fikri olan var mı?
o kadar ses düşünce var ki aklım bulandı aşırı kararsız kaldım klavye konusunda.
Ses olmasın diyorsan custom switch almak zorundasın mesela X75'den çıkan sea salt silent switchler aşırı sessiz hatta G75 Pro'yu üniversiteye bile götürmeyi dşünüyorum bayağı iyi. Yoksa membran alıcan. Ama ses olsun bir şey olmaz dersen manyetik switch alman lazım onda diğer mekanik switchlerden daha az ses var. Mekanik alıcaksan da bu attığın gibi olanlar iş görüyor ben F75'de Graywood v3 denemiştim ve yine bayağı sessizdi tabi silent switchler veya manyetik switchler kadar sessiz olamazdı.

Ses olmasın diyorsan custom switch almak zorundasın mesela X75'den çıkan sea salt silent switchler aşırı sessiz hatta G75 Pro'yu üniversiteye bile götürmeyi dşünüyorum bayağı iyi. Yoksa membran alıcan.
bu attığım klavyenin aşırı rahatsız edici bir sesi olmadığını düşünüyorum kardeşimde red switchli klavye var aşırı sorun olmuyor onun sesi.

MCHOSE GX87 Lite %80 TKL

bir fikri olan var mı?
Manyetik switchli klavyelerin içinde de ses yalıtımı olduğu için ve tacticle(sesli) magnetic switch zaten olmadığı için magnetic alabilirsin.

gx87 max modelini kullanmıştım güzel klavye sesi çok hoşuma gitmişti knob olmamasına alışamadığımdan iade etmiştim

bu attığım klavyenin aşırı rahatsız edici bir sesi olmadığını düşünüyorum kardeşimde red switchli klavye var aşırı sorun olmuyor onun sesi.
Mesajı editledim devamını da okuyabilirsin. Evet bunlar da sessiz fakat ses çooooook önemliyse dediklerime yönelmen lazım yoks aal gitsin bir şey olmaz.

gx87 max modelini kullanmıştım güzel klavye sesi çok hoşuma gitmişti knob olmamasına alışamadığımdan iade etmiştim
daha önce hiç knoblu klavye kullanmadım sanırım beni rahatsız etmez tabii ki knob güzel gözüküyo gözüme ama bu klavyenin sesini falan aşırı beğendim knob yerine artık eğer yazılımı ile f tuşlarına kısayol atayabiliyorsam şuanda kullandığım gibi f tuşlarına ses açma kapamayı eklerim

daha önce hiç knoblu klavye kullanmadım sanırım beni rahatsız etmez tabii ki knob güzel gözüküyo gözüme ama bu klavyenin sesini falan aşırı beğendim knob yerine artık eğer yazılımı ile f tuşlarına kısayol atayabiliyorsam şuanda kullandığım gibi f tuşlarına ses açma kapamayı eklerim
qmk/via var istediğin gibi tuşları ayarlayabilirsin
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

<> tuşlarını kullanıyorsan kullanmadığın bir tuşla non eng keyboard komutuna sahip tuşla değiştir

MCHOSE GX87 Lite %80 TKL

bir fikri olan var mı?
Manyetik switch daha iyidir go olarak akko markasına bakabilirsin

qmk/via var istediğin gibi tuşları ayarlayabilirsin
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

<> tuşlarını kullanıyorsan kullanmadığın bir tuşla non eng keyboard komutuna sahip tuşla değiştir
hocam sen demeden önce hiç klavye eng mi değil mi bakmamıştım iyi oldu baktığım eng olması biraz daha iyi benim için alışmak istiyorum biraz.

Hocam beni de knob olmaması düşündürüyor. Siz ne aldınız?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,166,240
Üyeler
185,242
Son üye
Serkan Taş
Geri