Çözüldü✓ 4060lı laptop masaüstündeki ekran kartı dengi nasıl bişeydir ?

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.
Tamam öküz bey.

Ben de bunu diyorum ama anlayan yok.
Adam %1 bile farklı olsa fark var yazmış :Dbu zihniyeti niye ciddiye alıp yazıyorsun hocam boşver. Birebir aynı çip/ aynı gpu diyen yok zaten adı üstünde biri mobil 4060 biri düz 4060 fakat aralarındaki fark yok denecek kadar az. kendi oturup %1'in hesabını yapsın

• Kızgın
Reaksiyonlar: Senr
İkisini de kullandım, laptoptaki 140W 4060'a biraz memory clock ve core clock OC yaparsan masaüstü 4060 ile hemen hemen eşit sonuçlar veriyor. Stok halde de max %10 fark var aralarında. Yani ortada mobil GPU yapacağız diye tamamen kırpılmış bir GPU yok. Bazı arkadaşlar mobile GPU'larla masaüstü GPU'ları kıyaslanmaz demiş de 4060 bir istisna. 4070 mobile vs 4070 yapsanız arada dağlar var masaüstü çok daha iyi ancak 4060'da Nvidia değişik bir şeyler denemiş.
ha tutup da 45W MSİ 4060 laptop alırsanız oturur 95W 3050Tİ ile kıyaslarız:ROFLMAO:, bu dediklerim 140W 4060 için geçerli.
sonuç olarak laptop ısınmasın diye daha düşük watt olur pc deki 700 watt psu ile laptopdaki 200 watt psu ile aynı özelliklermi verilecek

sonuç olarak laptop ısınmasın diye daha düşük watt olur pc deki 700 watt psu ile laptopdaki 200 watt psu ile aynı özelliklermi verilecek
Kasadaki PSU 5000W da olsa RTX 4060 GPU'nun TDP değeri 120W'tır daha fazlasını Overclock yapmadığınız sürece çekemez kart. Sistem kendi ne kadar ihtiyaç duyarsa o kadar güç çeker PSU sisteme yeterli olduğu sürece 700W 1000W vs farketmiyor. 140W 4060'a sahip bir laptop'un adaptörü de ona yetecek şekilde koyuluyor. Laptop ısınmasın diye daha düşük watt olur gibi bir saçmalık yok ortada. PSU'nun Watt'ına göre sistemin özelliğinin şekillendiğini sanan birine ne anlatıyorsam :)

Kasadaki PSU 5000W da olsa RTX 4060 GPU'nun TDP değeri 120W'tır daha fazlasını Overclock yapmadığınız sürece çekemez kart. Sistem kendi ne kadar ihtiyaç duyarsa o kadar güç çeker PSU sisteme yeterli olduğu sürece 700W 1000W vs farketmiyor. 140W 4060'a sahip bir laptop'un adaptörü de ona yetecek şekilde koyuluyor. Laptop ısınmasın diye daha düşük watt olur gibi bir saçmalık yok ortada. PSU'nun Watt'ına göre sistemin özelliğinin şekillendiğini sanan birine ne anlatıyorsam :)
bilgisizliğiniz beni şaşırttı :) 45 watt ekran kartıyla 140watt a aynı neredeyse diyorsunuz. 40 serisi tüm kartlar da aynıu çipi kullanır. psu ile olan farkı bilmeden yanlış bilgi vermeyin

Uygunsuz davranış
Adam %1 bile farklı olsa fark var yazmış :Dbu zihniyeti niye ciddiye alıp yazıyorsun hocam boşver. Birebir aynı çip/ aynı gpu diyen yok zaten adı üstünde biri mobil 4060 biri düz 4060 fakat aralarındaki fark yok denecek kadar az. kendi oturup %1'in hesabını yapsın
Sen kudur diye yazdım işe yaramış demek ki.
4060 laptoplarda değişik bir şey denedi bilmem neler. Laflarda ego seviyesi 100. Gt710m kartında da bana kalırsa değişik şeyler denenmiş ama aynı değil. Bunun da aynı değil yakın olması aynı olduğu anlamına gelmemeli diyorum bu yüzden.

Egona yediremeyip kendini savunmak için mesajımı da ciddiye alırsın sen şimdi ama laptop konusu umurunda olsa arkamdan laf atmaya çalışmazdın.

boş ver bunlara laf anlatılmaz adamlar 45 watt laptop ekran kartıyla kasadaki 100 wattlara aynı diyorlar. konu çözüldü hala kendilerini tatmin etmeye çalışıyorlar. türk milleti böyle işte kimse bişey araştırmaz kendi bildiğini doğru sanar.

bilgisizliğiniz beni şaşırttı :) 45 watt ekran kartıyla 140watt a aynı neredeyse diyorsunuz. 40 serisi tüm kartlar da aynıu çipi kullanır. psu ile olan farkı bilmeden yanlış bilgi vermeyin
45W ile 140W aynı dediğim yeri alıntılar mısın :) öyle bir cümlem olmadı element uyduruyorsun. Başından beri 140W 4060 için söylüyorum bunları diye belirtiyorum
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

4060 laptoplarda değişik bir şey denedi bilmem neler. Laflarda ego seviyesi 100. Gt710m kartında da bana kalırsa değişik şeyler denenmiş ama aynı değil. Bunun da aynı değil yakın olması aynı olduğu anlamına gelmemeli diyorum bu yüzden.
aynen çıldırıyorum şuan, kullandığım cihazları bana anlatıyorsunuz ben de dinliyorum sadece :)
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bak şimdi yoldan çevirdiğim hayatında PC görmemiş 70'lik dedeye anlatır gibi anlatayım:

Masaüstü RTX 4060 115-120W TDP değerine sahip. TDP'nin ne olduğunu da bilmiyorsun gibi geliyor da neyse. Sen sisteme 1000W psu da taksan bu kart 115-120W'ın üstüne çıkmaz, çıkamaz. 700W PSU var diye ben bi 300-400W çekip performansı uçurayım diyemez ekran kartı. Ona yetecek gücü vermen yani 120W'ı sağlaman tam performans almanı sağlar. TDP detayları linkte var https://www.techpowerup.com/gpu-specs/geforce-rtx-4060.c4107

Laptopta 140W 4060'ın bulunduğu herhangi bir cihaza ortalama 200-220W adaptör rahatlıkla yeter. Tuf R7 7735HS - RTX 4060 (140W GPU) cihazımda 240W adaptör vardı.

Masaüstündeki 4060 max gücü çekerken, laptopta max gücünü çeken 140W 4060'a çok yakın performans veriyor. Genelde evet 3070-3060-4070 vb diğer laptop GPU'larının %90-95'i masaüstü varyasyonlarından daha zayıflar ancak 4060'da durum böyle değil.

BU DURUM SADECE 140W 4060 İÇİN GEÇERLİ 45W'LIK MODELLERİ OTURUP 3050Tİ İLE KIYASLAYIN. SABAHTAN BERİ TEK BİR YERDE BİLE 45W MOBİL 4060 = MASAÜSTÜ 4060 DEMEDİM. BU KADAR AKLINIZI YİTİRMİŞ OLAMAZSINIZ

• Hahaha
45W ile 140W aynı dediğim yeri alıntılar mısın :) öyle bir cümlem olmadı element uyduruyorsun. Başından beri 140W 4060 için söylüyorum bunları diye belirtiyorum
illa demen gerekmiyor, yazdıklarından bunu kastettiğin belli oluyor. LAPTOPLARDA 140 watt kullanılmaz ekran kartı olarak veya çok üst sistemlerde kullanılır, bilgisizliğiniz ne güzel. biraz daha uzatmaya devam edicekseniz hem yanlış bilgiden raporlayacam hemde engelleyeceğim :) araştırmadan konuşmayın. laptoplarda masaüstü gibi yüksek watt psu bulunmaz bunuda aklınıza sokun

Uygunsuz davranış
illa demen gerekmiyor, yazdıklarından bunu kastettiğin belli oluyor. LAPTOPLARDA 140 watt kullanılmaz ekran kartı olarak veya çok üst sistemlerde kullanılır, bilgisizliğiniz ne güzel. biraz daha uzatmaya devam edicekseniz hem yanlış bilgiden raporlayacam hemde engelleyeceğim :) araştırmadan konuşmayın. laptoplarda masaüstü gibi yüksek watt psu bulunmaz bunuda aklınıza sokun
kardeş 20 tane 4060 laptopun 15 tanesi 140W 4060'a sahip. Laptoplarda PSU olmaz zaten adaptör olur ŞKFDSGJDSLHKŞDLSGHJ
Sen daha 140W 4060 olup olmadığını bilmeyecek kadar salaksan bizim ne suçumuz var git kime raporluyorsan raporla, bunla düzgün anlatıma rağmen rapora bakıp da bizde suç bulacak moderatörün de aklında sorun vardır

kardeş 20 tane 4060 laptopun 15 tanesi 140W 4060'a sahip. Laptoplarda PSU olmaz zaten adaptör olur ŞKFDSGJDSLHKŞDLSGHJ
Sen daha 140W 4060 olup olmadığını bilmeyecek kadar salaksan bizim ne suçumuz var git kime raporluyorsan raporla, bunla düzgün anlatıma rağmen rapora bakıp da bizde suç bulacak moderatörün de aklında sorun vardır
Kendim araştıedım baktım laptopların neredeyse 20 de 15 i 125 watta sahip, araştırmadan kudurmaya devam et

Aynı yazana zaten uyarı cezası verilmiş. İlm sayfada var uyarı alan ceza bilmiyorsanız diye söylemek istedim. Siz de kendisinden farklı olarak 4060 laptop ile masaüstü aynı dememeye çalışıyorsunuz ama aynı zamanda bunlara aynı diyene destek çıkmak için benim mesajımı alıntılamadan ve isim vermeden alay geçmişsiniz. Buna iki yüzlülük denir. Amacınız öğretmekten çok uzak görüldüğü üzere. Evet konu sahibi bilmiyor olabilir ama bu şekilde anlatamazsınız kimseye bir bilgi. Senin annenle böyle konuşsam hoşuna gider mi ? Bu nasıl tepeden bakmak ? Hayır bir de o savunduğunuz kişi gibi uydurma bir isminiz de yok. Gerçek isim ve profil fotoğrafıniz var. Sinirlerimize hakim olalım lütfen herkes hata yapabilir.

Son düzenleme:
Aynı yazana zaten ceza verilmiş. Siz de 4060 laptop ile masaüstü aynı dememek ama aynı zamanda bunlara aynı diyene destek çıkmak için benim mesajımı alıntılamadan ve isim vermeden alay geçmişsiniz. Amacınız öğretmekten çok uzak. Evet konu sahibi bilmiyor olabilir ama bu şekilde anlatamazsınız kimseye bir bilgi. Senin annenle böyle konuşsam hoşuna gider mi ? Bu nasıl tepeden bakma.
Bilmiyorum ama laptoplara bakıyorum, şuana kadar masaüstündeki 4060 la aynı watta sahip laptop hiç görmedim çünkü daha hafif ve daha az ısınması lazım, kasa gibi soğuması için bir sürü boşluk yok

• Beğen
Uygunsuz davranış
Aynı yazana zaten uyarı cezası verilmiş. Siz de 4060 laptop ile masaüstü aynı dememek ama aynı zamanda bunlara aynı diyene destek çıkmak için benim mesajımı alıntılamadan ve isim vermeden alay geçmişsiniz. Amacınız öğretmekten çok uzak. Evet konu sahibi bilmiyor olabilir ama bu şekilde anlatamazsınız kimseye bir bilgi. Senin annenle böyle konuşsam hoşuna gider mi ? Bu nasıl tepeden bakma.
Ben senin annenle ilgili mi konuştum ki anneyi niye katıyorsun ki şimdi :) ederini belli ediyorsun 5 kuruşluk adamsın dövsen bela öpsen zina çeşidinden. En başta insan gibi izah ettim zeka seviyeniz anlamaya yetmiyor, bir de üstüne bel altına kayıyor aklınız.

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.
Geri