Mahmut Yılmaz
80+ Gold
- Reaksiyon skoru
- 9,145
15 16 aynı telefon
hocam şu an geçeceğim 15prolar 2.el ve pil 88 89 civarında sanki cihazı hakkıyla kullanıp bitirip eskiye kalınca ben alıyormuşum hissi yaratıyor sadece o kadar. Pili o civarda olan 2.eller üzer mi üzmez mi? Hocam bir de düz modellerin o kompaktlığını seviyorumHocam Pro model almaya bakın neden düz serisini alıyorsunuz ki ?
Haklısınız telefon şu an için iyi kötü para ediyorken geçilebilir. Zaten son model çıkmış telefonu kullanacaksınız çok uzun bir süre götüreceğini düşünüyorum. Fiyatını ne kadar hakeder bilmiyorum tabii ki 16 pro max ile 17 pro max arasındaki özelliğe göre.O zaman başlık açmadan içinde sorsam sorun olur mu bilmiyorum ama 13 Pro max'ten yeni çıkacak 17 pro max e geçilir mi ? Telefon iyi kötü para ediyorken elden çıkarıp üzerine para koyup almayı düşünüyorum. Düşünceleriniz nedir ? tahmini özelliklerine göre yapıyorum yorumu 17 pro maxin.
Özelliklerden ziyade elimdeki telefon 1 seneye para etmez diye düşündüğüm için 30-40 bine elden çıkarıp son modele geçeyim diye düşünce bürüdü içimi. 16 pro max alacaktım, düşüüne düşüne seneyi bitirdim 17 serisi cıkacak artıkHaklısınız telefon şu an için iyi kötü para ediyorken geçilebilir. Zaten son model çıkmış telefonu kullanacaksınız çok uzun bir süre götüreceğini düşünüyorum. Fiyatını ne kadar hakeder bilmiyorum tabii ki 16 pro max ile 17 pro max arasındaki özelliğe göre.
Hahaha hocam o zaman 17 pro maxi alın hem çok zarara girmezsiniz hemde uzun süre götürür.Özelliklerden ziyade elimdeki telefon 1 seneye para etmez diye düşündüğüm için 30-40 bine elden çıkarıp son modele geçeyim diye düşünce bürüdü içimi. 16 pro max alacaktım, düşüüne düşüne seneyi bitirdim 17 serisi cıkacak artık![]()
16 gereksiz hocam illa yükselteceğim derseniz 17 veya 18 bekleyin. Elle tutulur hiç bir fark yok 15 ile 16 arasında. Kağıt üstünde sadece fark var. Günlük kullanımda hissetmezsiniz.Arkadaşlar selamlar elimde şu an iPhone 15 pil temiz cihaz mevcut sizce üzerine ekleyip iPhone 16'ya geçmeli miyim? 16'ya geçme sebebim işlemcisi ve RAM'i ciddi anlamda 15'in çok üstünde. Normale baktığımda 15 14'ten biraz yukarıda işlemci olarak ama 16 15'ten neredeyse 2 misli yukarıda sanki 2 model üst geçiyormuşsunuz gibi ki işlemcisi öyle. Eğer 16ya geçersem uzun vadede değiştirmem gibi telefonu 2 3 yıl. Ama 15'te kalırsam seneye 18'e geçerim gibi. iPhone 16'ya geçmeyip şu anda da AirPods Pro 2 alabilirim. iPhone 16 geçme sebebim işlemcisi ve pili çok iyi durumda uzun vadede iPhone 15'ten çok götürür. iPhone 15'im gereğinden fazla ısınıyor zaten. Siz ne önerirsiniz? Oyun oynamıyorum günlük sosyal medya ve arada fotoğraf çekiyorum ekran sürem 8-9 saat civarı.
17'nin düzleri 120Hz çıkacak gibi bir şey okumuştum sanki tam bilmiyorum eğer öyle olursa 17ye yönel direkt sadece Hz olayından değil güncellik açısından da öyle. 1 seri üste geçmenin çok bi anlamı yok hatta bazen 2-3 seri bile çoğu insan için fark etmiyor.
teşekkürler 17yi bekleyeceğim16 gereksiz hocam illa yükselteceğim derseniz 17 veya 18 bekleyin. Elle tutulur hiç bir fark yok 15 ile 16 arasında. Kağıt üstünde sadece fark var. Günlük kullanımda hissetmezsiniz.
Harbi he benim iPhone 15 ayarında bir telefonum olsa 3-4 sene değiştirmemNe dertler varmış be.
Reis işini görüyorsa neden değiştiriyorsun ki, iphone 15'in telefonda açmadığı bir şey veya özel bir uygulamadan kaynaklı mı?
Gayet güzel telefon işini görmedi zaman değişmeye bakarsın. Sadece "değişmek" için değişmek mantıklı gelmiyor bana.