4060'lı HP Victus 16'yı 5060'lı Excalibur G870 ile takas etmek mantıklı mıdır?

Evet odur ürün.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ekran kartında pumpout yapmıyor mx6 ama işlemci biraz sıkıntı. Bende en azında böyleydi 2 hafta. Pumpouta meyilliler evet bende ptm alacağım.

Bu arada PTM vardı 5060 modellerde excaliburlarda. Sen G870'in sıcaklıklarını takas yaptığın adama da sorsaydın ya furmark testi sonucu paylaştı mı ?

Yakın arkadaşın torpil yaparsa bi git teste sok cihazı bak sıcaklıklara fabrikasyon ptm7950 ile geliyor diyorlar 5060 G870'e. Benim ki 4060 modeldi.
Hocam Furmark testi yaptırdık şimdi max GPU ısısı 74 derece çıktı, FPS ortalaması 205'ti

Hocam Furmark testi yaptırdık şimdi max GPU ısısı 74 derece çıktı, FPS ortalaması 205'ti
Gayet serin. W değerine de msi afterburner ile bak özellikle Control center yüksek performansta ise bu değerler süper ben diyeyim. Oyun varsa oyunda işlemci değerleri nasıl ?

İşlemci de serinse macun değiştirmene gerek yok.

Son düzenleme:
Gayet serin. W değerine de msi afterburner ile bak özellikle Control center yüksek performansta ise bu değerler süper ben diyeyim. Oyun varsa oyunda işlemci değerleri nasıl ?

İşlemci de serinse macun değiştirmene gerek yok.
Hocam onları denemedim yarın zaten büyük ihtimalle yanına gideceğim orada denerim duruma göre alırim direk

• Beğen
Reaksiyonlar: Senr
Hocam bir de sizce işlemci farkı çok sıkıntı yaratır mı normalde 1440p monitör kullanıyorum ben bir de Fortnite ve Overwatch gibi işlemci ağırlıklı oyunlar oynuyorum da çok büyük fark yaratır mı

Hocam bir de sizce işlemci farkı çok sıkıntı yaratır mı normalde 1440p monitör kullanıyorum ben bir de Fortnite ve Overwatch gibi işlemci ağırlıklı oyunlar oynuyorum da çok büyük fark yaratır mı
Yaratır işlemci çok zayıf.

Hocam bu durumdaki sorun evet doğrudur bendeki işlemci çok daha güçlü fakat laptop bu işlemcinin gücünü kaldıracak soğutmaya sahip değil, örnek olarak Cyberpunk deniyordum, işlemci 95 derecelerde takılıyordu ve frekansı 4500 mHz civarındaydı (yanlış hatırlıyor olabilirim biraz daha düşük olabilir), bu bir süre böyle devam ediyor ve en sonunda 15 dakika sonra falan işlemci frekansı 3000 mHz ve altına düşmeye başlıyor oyun FPS'i de 60-70'den 45-50'ye kadar düşebiliyor, Forza Horizon 5 oynanılamaz durumda, oyun saniye başı drop yiyor yada inanılmaz dengesiz frametime olduğundan oynanış rezil hissettiriyor, bazen işlemci öyle durduğu yerde thermal throttle yiyor, bazen çok ani peakler geliyor, HWinfo ile takip ettiğim zaman yaptığım normal bir program açma gibi bir aktivite bile aktivite işlemci derecesini fırlatıyor, şimdilik ben de değiştirmeye çok sıcak bakmıyorum açıkçası, termal macun değişimini yapalı bir ay bile olmamıştır ama tekrardan yarın arkadaşla tekrardan termal macun değişimi yapacağım, Vatan bayisinde bunu bulabilirsem alıp bunu deneyeceğim, bu termal macun eskiden benim eski rezil Monster laptopumdaki 3 kere termal macun değişimi yaptığım halde asla 98 derecenin altına düşmeyen i7 11800H işlemciyi 90 derenin altında tutabilmeyi başardığı için birde bunu denemek istiyorum, haklısınız ama ısınma sorununu çözdüğüm sürece çokta deymez, tek derdim bu işlemciyi soğutabilmek zaten

Edit: Eklemem gerek ki Omen Gaming Hub üzerinden undervolt yapmayı denedim, -0-125v yaptım fakat hiç etkisi olmadı maalesef
PTM veya Sıvı metal ile nasıl olur bilmem ama 1 ay içinde sürülen macun için çok fazla değerleriniz. Yani o teşekkür ettiğiniz şahsın dediği gibi mükemmel soğutma olsa o dereceleri göreceğinizi sanmıyorum. Victus'un 1 tane sorunsuz modeli var onu da önerip duruyor o da olmasa ne yapacak belli değil. Benim için HP bu forumun sahibinin paylaştığı aşağıya attığım videodan sonra bitti.

Bu yüzden ciddiye almanızı önermem ismi lazım değil o kişinin ama laptop önermekten daha çok rapor atıyor mesajlara. Bu yüzden siz hangi modele içiniz ısınıyorsa onu seçin. İşlemciler arasında fark var ama 5060 daha güncel bir ekran kartı karar sizin. Çok rekabetçi oyun oynuyorsanız bence HP daha iyi.

HP ikiyüzlü bir firma ve bu markayı kendinden daha çok savunan öneren kişilerden uzak durmak lazım.

PTM veya Sıvı metal ile nasıl olur bilmem ama 1 ay içinde sürülen macun için çok fazla değerleriniz. Yani o teşekkür ettiğiniz şahsın dediği gibi mükemmel soğutma olsa o dereceleri göreceğinizi sanmıyorum. Victus'un 1 tane sorunsuz modeli var onu da önerip duruyor o da olmasa ne yapacak belli değil. Benim için HP bu forumun sahibinin paylaştığı aşağıya attığım videodan sonra bitti.

Bu yüzden ciddiye almanızı önermem ismi lazım değil o kişinin ama laptop önermekten daha çok rapor atıyor mesajlara. Bu yüzden siz hangi modele içiniz ısınıyorsa onu seçin. İşlemciler arasında fark var ama 5060 daha güncel bir ekran kartı karar sizin. Çok rekabetçi oyun oynuyorsanız bence HP daha iyi.

HP ikiyüzlü bir firma ve bu markayı kendinden daha çok savunan öneren kişilerden uzak durmak lazım.
'Laptop özet 2025 (Son güncelleme 2.09.2025)' adlı paylaşımdaki yorum https://forum.donanimarsivi.com/konu/laptop-ozet-2025-son-guncelleme-2-09-2025.1150216/post-10384405

Hocam termal macun açıkçası pek kaliteli değildi ondan da olabilir Victus'larda öyle aşırı ısınma çok görmedim çünkü ben, neyse bakayım bugün duruma göre karar veririm Excalibur'u almaya yatkınlığım var şuan da bir yandan düzgün çalışırsa arkadaşı da uğraştırmak istemiyorum açıkçası

Hocam termal macun açıkçası pek kaliteli değildi ondan da olabilir Victus'larda öyle aşırı ısınma çok görmedim çünkü ben, neyse bakayım bugün duruma göre karar veririm Excalibur'u almaya yatkınlığım var şuan da bir yandan düzgün çalışırsa arkadaşı da uğraştırmak istemiyorum açıkçası
Termal macun ne içine sürülen biliyor musunuz ?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,181,923
Üyeler
187,588
Son üye
lewro
Geri