Sistem çökmesi problemi

Marginale

80+ Silver
Reaksiyon skoru
2,120
Arkadaşlar aklınıza gelebilecek her şeyi denedim, Windows'u silip yeniden yüklemekten tutun aklınıza ne geliyorsa denedim. Ancak 2 yıldır çektiğim bu çileden kurtulamadım. Parça ile ilgili bir şey olduğunu düşünmüyorum çünkü 1-1.5 aydır olmuyordu, şimdi tekrar başladı. Oyuna tam gireceğim sistem kendini yeniden başlatıyor, video izliyorum YouTube'da aniden yine aynısı oluyor. Bu olay görüntüleyici kaydı nasıl alınıyordu unuttum, biri söylese de atsam anlayan biri inceleyebilir mi?

Yok hocam şöyle ekran direkt siyah oluyor sonra bi takılma sesi geliyor sistemde hani rahatsız edici bi ses olur ya o tarz sonra sistem kendini yeniden başlatıyor otomatik. Driver vs güncel hocam herşeyim. Kaldı ki dediğim gibi 2 aydır falan yoktu bu onun öncesinde vardı ama düzeldi şimdi tekrar başladı. Ben dediğiniz gibi o dosya kaydını halletmeye çalışıp atayım size.
Anlaşıldı. Tekrar yazayım;

Sistem bileşenlerini marka model numarasına kadar konuya ekler misiniz?

Anakartda kırmızı ışık , sarı ışık var mı yanan
Ddu ile temiz ekran kartı driver kurulum
Ssd hddsentinal testi
Ramlerin sahte olması veya uçlarının oksitlenmesi
PSU yu yetiyor mu
Güç adaptörü, priz sağlam mı
İşlemci sıcaklığı olabilir , fanlar tam oturdu mu. Oturmadiysa sıcaktan kapatıp yeniden başlatır
Bios guncel mi , değilse yanlış güncelleme olabilir. Bazı bioslar direk en güncel değil de sıra sıra yapılması gerekiyor.
Bios pili çıkarıp takın. Kasa PSU kapalı olacak
Kablolar tam oturmayan olabilir. Ona bakın
İşlemciyi takarken anakartdaki pinlerde yamukluk var mı
Bunlardan yapmadıklarınız varsa bakın. Sorun genel bir sorun😅
Ramler orjinal hepsiburada'nın kendisi satıyordu ordan almıştım. Diğer dediğiniz herşeyide denedim hocam İllallah etirdi Valla o kadar deneyip bulamamak.

Ramler orjinal hepsiburada'nın kendisi satıyordu ordan almıştım. Diğer dediğiniz herşeyide denedim hocam İllallah etirdi Valla o kadar deneyip bulamamak.
O zaman hocam anakart arızası olma ihtimali olabilir. Tam kapanıp yeniden açıldığı dakika saniye olay goruntuleyicisi hatasi ne yazıyor. Genelde önemli veya hata olarak çıkar

Anlaşıldı. Tekrar yazayım;

Sistem bileşenlerini marka model numarasına kadar konuya ekler misiniz?
Hocam yazayım
Ryzen 5 3600
Gigabyte b450m h
Corsair vengeance rs rgb 2x8gb 3600mhz
Corsair cx550f modüler
XFX rx6600xt çift fan modeli üçlü değil
Wd green 480gb m2 ssd
Soğutucu Id cooling se214xt fazlasıyla yeterli geliyor işlemcime
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

O zaman hocam anakart arızası olma ihtimali olabilir. Tam kapanıp yeniden açıldığı dakika saniye olay goruntuleyicisi hatasi ne yazıyor. Genelde önemli veya hata olarak çıkar
Hocam kernel-power 41 hatalar kısmında ilk o olmuş gözüküyor ama anlamadığım sistem parçalarını deniyorum sorun yok orası ilgincime gitti.

Hocam yazayım
Ryzen 5 3600
Gigabyte b450m h
Corsair cx550f modüler
Wd green 480gb m2 ssd

Hocam kernel-power 41 hatalar kısmında ilk o olmuş gözüküyor ama anlamadığım sistem parçalarını deniyorum sorun yok orası ilgincime gitti.
Bu hata kodu genelde ram olur. Belki güç kaynağı da olduğu oluyor. Ramin birini çıkarıp tek ram kullanın. Hata vercek mi 2 sini de deneyin

Hocam yazayım
Ryzen 5 3600
Gigabyte b450m h
Corsair cx550f modüler
Wd green 480gb m2 ssd

Kernel Power 41 hatasına tıklayın altta ayrıntılar kısmı var, oraya tıklayın ve fotoğrafını atıverin buraya.

Kernel Power 41 her şeyddn kaynaklı olabilir, bug check kodunu görmeden Ram demek zor.
Kusura bakmayın şu detayı unuttum, ilk çöktüğünde bu alt kısımda yazıyordu. Bu görüntü çıkınca sürekli sistem kurtarma ekranına atıyordu bi şekilde yeniden sistemi çalıştırabildim ama. İşte 2-3 saat önce oldu bu. Şimdi o diğer dediğinizi de atacağım size hocam.
1000044922.webp

Kusura bakmayın şu detayı unuttum, ilk çöktüğünde bu alt kısımda yazıyordu. Bu görüntü çıkınca sürekli sistem kurtarma ekranına atıyordu bi şekilde yeniden sistemi çalıştırabildim ama. İşte 2-3 saat önce oldu bu. Şimdi o diğer dediğinizi de atacağım size hocam.
Alıntıyı görüntüle
Tamam bunu da kenarda tutalım, bahsettiğim ayrıntılar kısmı lazım bize, orayı bi atabilir misiniz?

Son düzenleme:
Sıfır bug check code bize maalesef hiçbir unsuru işaret etmeyecektir. Bu durumda olay görüntüleyicisi işimize yaramayacak. Önce PSU'ya bakalım;

Hw Info indirin, OCCT de indirin, power testinde bir yüke sokun sistemi arkada test sırasında hw info da açık kalsın, 10 dakika vs yeterli olur. PSU nuzun 12v, 5v ve 3v çıkışlarının değerlerini ss alıp atıverin.

Sonrasında Ramler için aşağıdaki testi uygulayalım;

Expo/xmp açık değilse önce açık olarak daha sonra kapalı olarak testleri yapalım;

Testmem5 test programını indirin. Usmus1 config seçerek 10-15 döngülük teste sokun ramleri.
Expo açıkken ve kapalıyken ayrı ayrı yaptığınız testlerin sonucunu ve eğer yaşarsanız kapanma durumlarını buraya yine atarsınız/yazarsınız.

Not: Yukarıda kullanım rehberinde usmus1 config dosyasını açıp döngü kısmını yani cycle kısmını 6 yapmış, siz 10-15 yapabilirsiniz. Şahsen ben 30 döngü civarı yapıyorum ama eğer bir sorun varsa 10 döngüde de çıkacaktır diye tahmin ediyorum.

Geri