Sistem çökmesi problemi

Marginale

80+ Silver
Reaksiyon skoru
2,115
Arkadaşlar aklınıza gelebilecek her şeyi denedim, Windows'u silip yeniden yüklemekten tutun aklınıza ne geliyorsa denedim. Ancak 2 yıldır çektiğim bu çileden kurtulamadım. Parça ile ilgili bir şey olduğunu düşünmüyorum çünkü 1-1.5 aydır olmuyordu, şimdi tekrar başladı. Oyuna tam gireceğim sistem kendini yeniden başlatıyor, video izliyorum YouTube'da aniden yine aynısı oluyor. Bu olay görüntüleyici kaydı nasıl alınıyordu unuttum, biri söylese de atsam anlayan biri inceleyebilir mi?

Win11 kurduysanız testleri yapın, sonra isterseniz win10 kurarsınız.
Tamamdır zaten daha key satın almadım win10 keyi alırım. Bunlardan hangisini açayım hocam.
1000044961.webp

Hocam occt 14.2.6 indirdim, diğerini de açtım. Şimdi power testine sokup size occt de yazan bilgileri mi atayım hwinfo da yazan bilgileri miÖ
Occt 10 dakika power testine sokun hw info açıkken. Hw infoda 12v 5v 3v voltaj değerleri olacak 10 dakikalık test sonunda oranın ve islemci sıcaklık değerlerinin vs fotoğrafını atabilirsiniz.

Occt 10 dakika power testine sokun hw info açıkken. Hw infoda 12v 5v 3v voltaj değerleri olacak 10 dakikalık test sonunda oranın ve islemci sıcaklık değerlerinin vs fotoğrafını atabilirsiniz.
Tamamdır hocam, işlemcim vs ısınmıyor ona eminim ama anakartı atarım size işlemciyi de.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

7dk oldu nerdeyse bu şekilde sıcaklıklar. Doğru yeri çekmişim değil mi hocam?
1000044967.webp

1000044966.webp

Son düzenleme:
Ekran kartınız bir tık ısınmış sadece, kaç yıl oldu alalı? Hiç bakım vs gördü mü?
Hayır hocam kart 3-4 yıllık var ama malum satarken insanlarda şüphe oluştuğu için hiç garanti kağıdını açmadım yoksa macun var 2 dk ya değiştiririm. Tozunu vs düzenli alırım ama. Bu arada vram, cpu+ram testleride yaptım sorun olmadı hiç. Bu da yazılımsal olmuş olma ihtimalini arttırıyor ama gerçekten kanserlik bi durum bir türlü bunu bulamama. Şimdi dediğiniz testide yapacağım.

Sıfır bug check code bize maalesef hiçbir unsuru işaret etmeyecektir. Bu durumda olay görüntüleyicisi işimize yaramayacak. Önce PSU'ya bakalım;

Hw Info indirin, OCCT de indirin, power testinde bir yüke sokun sistemi arkada test sırasında hw info da açık kalsın, 10 dakika vs yeterli olur. PSU nuzun 12v, 5v ve 3v çıkışlarının değerlerini ss alıp atıverin.

Sonrasında Ramler için aşağıdaki testi uygulayalım;

Expo/xmp açık değilse önce açık olarak daha sonra kapalı olarak testleri yapalım;

Testmem5 test programını indirin. Usmus1 config seçerek 10-15 döngülük teste sokun ramleri.
Expo açıkken ve kapalıyken ayrı ayrı yaptığınız testlerin sonucunu ve eğer yaşarsanız kapanma durumlarını buraya yine atarsınız/yazarsınız.

Not: Yukarıda kullanım rehberinde usmus1 config dosyasını açıp döngü kısmını yani cycle kısmını 6 yapmış, siz 10-15 yapabilirsiniz. Şahsen ben 30 döngü civarı yapıyorum ama eğer bir sorun varsa 10 döngüde de çıkacaktır diye tahmin ediyorum.
Testmem5 için şu mesajımdaki rehber içinde ve altta yazdığım notu dikkatlice okuyup uygularsınız.

Hayır hocam kart 3-4 yıllık var ama malum satarken insanlarda şüphe oluştuğu için hiç garanti kağıdını açmadım yoksa macun var 2 dk ya değiştiririm. Tozunu vs düzenli alırım ama. Bu arada vram, cpu+ram testleride yaptım sorun olmadı hiç. Bu da yazılımsal olmuş olma ihtimalini arttırıyor ama gerçekten kanserlik bi durum bir türlü bunu bulamama. Şimdi dediğiniz testide yapacağım.
Kernel 41 için söyleyeyim çoğunlukla donanımsal oluyor ancak en azından psu yu eledik. Tabi henüz nihai sonuç için konuşmak erken. Testmem5 yapın yine değerlendiririz.

Testmem5 için şu mesajımdaki rehber içinde ve altta yazdığım notu dikkatlice okuyup uygularsınız.

Kernel 41 için söyleyeyim çoğunlukla donanımsal oluyor ancak en azından psu yu eledik. Tabi henüz nihai sonuç için konuşmak erken. Testmem5 yapın yine değerlendiririz.
Tamam hocam onuda yapayım, başka forumdan birisi Kernel power sistem herhangi bir sebepten kapandığında oluyor onu fazla ciddiye almayın demişti sonra bi kaç dosya temizleme kodu atmıştı cmd üzerinden yapmıştım nisan'dan beri sorun yaşamamıştım ta ki bugüne kadar. Ama artık yeter parçalardan tamamen emin olup satacağım parçaları. Kimsenin hakkına girmemek adına tek tek test edip sağlamlığından emin olayım önce parçaların.

Pratik bir test ve daha uzun bir test için farklı şeyler önermiş, uzun süre bilir sorun olmaz maç var zaten o ara onu izlerim. Onu yapayım mı hocam?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hangisini açayım 😀

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,153,367
Üyeler
183,417
Son üye
ererdo0
Geri