Sıfır bug check code bize maalesef hiçbir unsuru işaret etmeyecektir. Bu durumda olay görüntüleyicisi işimize yaramayacak. Önce PSU'ya bakalım;
Hw Info indirin, OCCT de indirin, power testinde bir yüke sokun sistemi arkada test sırasında hw info da açık kalsın, 10 dakika vs yeterli olur. PSU nuzun 12v, 5v ve 3v çıkışlarının değerlerini ss alıp atıverin.
Sonrasında Ramler için aşağıdaki testi uygulayalım;
Expo/xmp açık değilse önce açık olarak daha sonra kapalı olarak testleri yapalım;
Testmem5 test programını indirin. Usmus1 config seçerek 10-15 döngülük teste sokun ramleri.
Expo açıkken ve kapalıyken ayrı ayrı yaptığınız testlerin sonucunu ve eğer yaşarsanız kapanma durumlarını buraya yine atarsınız/yazarsınız.
Konularda sürekli anlatmak istemediğimden direkt böyle bir konu açıp ihtiyaç duyduğumda linkini atmaya karar verdim. Memtest86 önermek yerine bu konuyu atabilirsiniz. :) Öncelikle buradan dosyayı indirip RAR arşivinden çıkartıyoruz...
www.technopat.net
Not: Yukarıda kullanım rehberinde usmus1 config dosyasını açıp döngü kısmını yani cycle kısmını 6 yapmış, siz 10-15 yapabilirsiniz. Şahsen ben 30 döngü civarı yapıyorum ama eğer bir sorun varsa 10 döngüde de çıkacaktır diye tahmin ediyorum.