B ehliyetle Ruhsatta 50cc ama normalde 150cc motor polis çevirmesinden geçer mi?

ugixx

80+
Reaksiyon skoru
0
Arkadaşlar CG almayı düşünüyorum bildiğiniz gibi ruhsatta 50cc geçiyor ama 150cc ye yükseltebiliyorsunuz. Çevirmede sıkıntı olur mu?

Bir şey olmaz motorun yükseltilip yükseltilmediğini anlamıyorlar zaten muayeneden geçmişse hiç sıkıntı olmaz.

Ruhsata 50cc işlenen ve muayeneden geçen motoru polis çevirmede nasıl anlayacakmış 125cc olduğunu anlatsana biraz :ROFLMAO:
izmirde yaşıyorum 9 yıldır motor kullanıyorum yeni başlayan herkes bizim ustada çevirme işlemi uyguluyorlar 2 hafta sonra tekrar geliyorlar kimisi bağlatmış oluyor motoru kimisi bağlanmış motoru çıkarıp tekrar cc düşürüp tekrar muayneye sokuyor taşra gibi şehirdeysen bilmem büyük şehirlerde acımıyorlar muayeneden geçtiğini kim söyledi bu arada ? yunus polislerinden haberiniz yok sanırsam :D ya da motorlu trafik polislerinden 20 30 yıldır motor üstündeki insan sesinden anlıyor ne cc olduğunu çok akıllı sanmayın kendinizi denemesi bedava :D ağlamayın sonra forumda tekrar konu açıp

Son düzenleme:
Arkadaşlar CG almayı düşünüyorum bildiğiniz gibi ruhsatta 50cc geçiyor ama 150cc ye yükseltebiliyorsunuz. Çevirmede sıkıntı olur mu?
A2 veya yaş yetiyorsa A ehliyet alın istediğiniz motoru kullanın, öyle risklere girilmez.

izmirde yaşıyorum 9 yıldır motor kullanıyorum yeni başlayan herkes bizim ustada çevirme işlemi uyguluyorlar 2 hafta sonra tekrar geliyorlar kimisi bağlatmış oluyor motoru kimisi bağlanmış motoru çıkarıp tekrar cc düşürüp tekrar muayneye sokuyor taşra gibi şehirdeysen bilmem büyük şehirlerde acımıyorlar muayeneden geçtiğini kim söyledi bu arada ? yunus polislerinden haberiniz yok sanırsam :D ya da motorlu trafik polislerinden 20 30 yıldır motor üstündeki insan sesinden anlıyor ne cc olduğunu çok akıllı sanmayın kendinizi denemesi bedava :D ağlamayın sonra forumda tekrar konu açıp
Trafik polisi sana motorun sesi çok geliyor kafam karıştı galiba bu 125cc deyip ceza mı yazacak yani? Polis gelir senin ruhsatına bakar 50cc olduğunu görür daha sonra muayenesini kontrol eder zaten muayeneden de geçmişseniz seni yollar gider ekstradan bir ceza yazma yetkisi falan yok. Eğer olur da kafasına göre ceza yazarsa en fazla 1-2 hafta içinde o paranızı geri alırsınız. Yükseltilmiş motorlar muayeneden sorunsuz bir şekilde geçiyor ülkede 50cc'den 125cc'ye kadar olan motorların %80'i yükseltilmiş motorlar. Kuryelerle iki cümle muhabbetiniz olsa anlardınız. Bilginiz yoksa fikrinizde olmasın kardeşim.

Polisin çekilmiş araç garajları var. Gidin görün, binlerce el konulmuş motor. 150 lik silindir daha büyük. Gözle bile görülür. Parça değiştiriliyor. Yazılım atılmıyor.

Polisin çekilmiş araç garajları var. Gidin görün, binlerce el konulmuş motor. 150 lik silindir daha büyük. Gözle bile görülür. Parça değiştiriliyor. Yazılım atılmıyor.
Aynı garajlarda bir sürü araba da var kardeşim bunun CC yükseltme ile ne alakası var?
Çalıntı motorların çoğu zaten çekiliyor sadece Ankara'da günde yüzlerce çalıntı motor bulunuyor daha sonra belgelerini tamamlamadan motor kullananları da çekiyorlar, sahipsiz motorları da çekiyorlar, kaza yapmış trafiğe çıkması yasak olan motorları da çekiyorlar.
Zaten bu kadar bilgili olsalardı fabrika çıkışlı akropovic egzozlu motoruma ceza yazmaya çalışmazlardı. İnan kimsenin bir halt bildiği yok sadece hislerine güvenerek ceza yazmaya çalışıyorlar.

motorlara karşı kafayı bozan polise denk gelirsen motorun ruhsatta 150 de yazsa telefon tutucuya yazar arkadaşım 2 defa bu garip olayı yaşadı yazacak olan yazıyor genelde ruhsata bakıp salıyorlar ama her polis aynı durumu göstermiyor

Trafik polisi sana motorun sesi çok geliyor kafam karıştı galiba bu 125cc deyip ceza mı yazacak yani? Polis gelir senin ruhsatına bakar 50cc olduğunu görür daha sonra muayenesini kontrol eder zaten muayeneden de geçmişseniz seni yollar gider ekstradan bir ceza yazma yetkisi falan yok. Eğer olur da kafasına göre ceza yazarsa en fazla 1-2 hafta içinde o paranızı geri alırsınız. Yükseltilmiş motorlar muayeneden sorunsuz bir şekilde geçiyor ülkede 50cc'den 125cc'ye kadar olan motorların %80'i yükseltilmiş motorlar. Kuryelerle iki cümle muhabbetiniz olsa anlardınız. Bilginiz yoksa fikrinizde olmasın kardeşim.
paşam sen blok kontrolü zula kontrolü bunlardan bi habersin kuryelerin bloğuna bakılır araçlarında altına yatılır cc bloktan belli oluyor yasasıda yolda yakında geçer vergi konusunda zarara giriyorlar diye zaten 50 cc lik motorların içinden 80 lik yükseltme kiti çıkıyor 150 cc çıkmıyor bu bir 2.si istanbul meydanda lütfen 150 cclik pırpırınla bir geç ya da izmir küçükpark yakınlarda turla sonra bana yaz abi haklıymışsın diye siz hayatınızda ehliyet ruhsat kontrolünden başka bir şey görmemişsiniz belliki kendi aracım civic 2016 serseri kasa diye aranmadık yer bırakmazlar altına yatarlar egzoz bağlantısına kadar incelerler kurye arkadaşlarımda zula kontrolüne denk geldiklerinde ya sıkıntı yaşadıklarını 2 taneside dediğim gibi motoru bağlanmaya gitmiş ayda yılda bir polise denk gelmekle polislerin zihnini çözmüş gibi bilmişlik taslama burda dene bedava cocuga yazık motor bağlanmasının maddi boyutunu evrak işlerinden bir habersiniz burda avel avel fikirler veriyorsunuz 50 lik 80 liğe dönüşmüyor 150 ye dönüşüyor ehliyetede ruhasatada ters o iş anladın ? sayılarla aran iyi değilse ders parası atarım koçum sana hadi 2 le kafa karıştırma milletin

ek tavsiye : 80 liğe yükseltip yazılım + devir iptali olur motorsikletlerde egzoz ölçümü yapılmaz egzoz borusuna da ellemiceksen en sağlıklısı bu dur kuryeler bu sistemi kullanıyor 80 90 kmh için şehir içi hızlarnı yakalamak için

çok bilmiş arkadaşlarada ek : motorlu polislerin yanından yada yunusların yanından 50 cc olduğu belli olan motorla 80 90 ile yanından geçerseniz sizi yine tutar 50 cc kw ye eş değeri 30 50 kmh hıza eşittir 80 90 yaptıgınızı bizzat gördükleri için arkanızdan anons geçip gerekli işlemleri yolda giderken bile denk gelebilirsiniz :) kendini zeki sananlara bilgi olsun

Son düzenleme:
paşam sen blok kontrolü zula kontrolü bunlardan bi habersin kuryelerin bloğuna bakılır araçlarında altına yatılır
Ulan harbiden iyi güldürdün he yıllardır Ankara'nın göbeğinde kuryelik yaparım daha bugüne kadar ne benim ne de kurye bir arkadaşımın böyle bir şeye maruz kaldığını görmedim eğer polis cidden bunlara kadar bakmışsa kendinizde bir şeyler arayın motorda değil.
yasasıda yolda yakında geçer
İçeriden bilgi mi geldi derinsin herhalde kafana göre yasanın ne zaman geleceğini biliyorsan.
2.si istanbul meydanda lütfen 150 cclik pırpırınla bir geç ya da izmir küçükpark yakınlarda turla sonra bana yaz abi haklıymışsın diye
İstanbul'da yaşasam orda da sürerim ama Ankara'dayım yıllardır Kızılay'da Çankaya'da Keçiören'de kuryelik yaptım yapmaya da devam ediyorum hiç bir halt da olmadı ama 150 değil 125 sana uyar mı?
ayda yılda bir polise denk gelmekle polislerin zihnini çözmüş gibi bilmişlik taslama
Neredeyse her hafta işim polislerle geçiyor gel sana gezdireyim Ankara'yı bakalım 1 günde kaç polise denk geliyoruz.
50 lik 80 liğe dönüşmüyor 150 ye dönüşüyor
O zamanlar sadece B ehliyetim olduğu için kendi ellerimle aldığım ilk 50cc motoru 80'e yükseltip 1 sene kuryelik yaptım atta ufak at bari. Harbiden bilmeyen birisi olsak bizi keklemeye çalışacak :)
sayılarla aran iyi değilse ders parası atarım koçum sana hadi 2 le kafa karıştırma milletin
Eğer olur da birinden ders almam gerekirse sen listenin son sırasında bile olma mümkünse benden uzak Allah'a yakın. Sırf şurada yazdığın 4-5 cümlede bile bir sürü yanlış ve hata var. Sana tavsiyem önce kendini eğitmek için bir akıl danışanı bul :)

Trafik polisi genelde her kontrolde belli bir şey arar. Genelde plakadan bakar. Senede bir de tüm yakaladıkları motorları gözden geçirirler. O gün yolda değilseniz yırtarsınız. Bir de ihbar üzerine denetimler var. Bir kaç kez kurtulduysanız, çok zeki olduğunuzdan değil, şanslı olduğunuzdan. Çekirge bir zıplar....falan.

Geri