16 yaş altına sosyal medya yasaklanıyor

Gravewormszr

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,780
Evet arkadaşlar sonunda şu olay gerçekleşiyor. 16 yaş altına sosyal medyanın yasaklanma düzenlemesi yürürlüğe girecek. Bence olması gereken ve geç kalınmış bir şey. 16 yaşından küçük bir çocuğun enerjisini ve dikkatini Facebook, X, Instagram, TikTok gibi yerlere harcamaması lazım. Her taraf çöp, kötü örnek dolu...

Siz neler düşünüyorsunuz?

HABERİN KAYNAĞI

Evet arkadaşlar sonunda şu olay gerçekleşiyor. 16 yaş altına sosyal medyanın yasaklanma düzenlemesi yürürlüğe girecek. Bence olması gereken ve geç kalınmış bir şey. 16 yaşından küçük bir çocuğun enerjisini ve dikkatini Facebook, X, Instagram, TikTok gibi yerlere harcamaması lazım. Her taraf çöp, kötü örnek dolu...

HABERİN KAYNAĞI
Ben 18im kafa rahat ama bunu nasıl engelleyecekler? 16 yaşının altında bir adam annesinin numarası ve e postası ile giremeyecekmi instaya haberi okudum şimdi tc isteyeceklermişte insta yapacak mı bunu? Şuan açık olan 16 yaş altı hesaplar neye göre devam edecek

bunun sorumlusu manifest grubu kesinlikle insanların ahlakını bozuyor (!)

Ben 18im kafa rahat ama bunu nasıl engelleyecekler? 16 yaşının altında bir adam annesinin numarası ve e postası ile giremeyecekmi instaya haberi okudum şimdi tc isteyeceklermişte insta yapacak mı bunu? Şuan açık olan 16 yaş altı hesaplar neye göre devam edecek

Kimlik doğrulama en mantıklı seçenek. Hali hazırda 16 yaş altı hesaplar da kapatılabilir, ya da 16 olana kadar dondurulabilir.

bunun sorumlusu manifest grubu kesinlikle insanların ahlakını bozuyor (!)

Yani konserleri +18 ama sosyal medya için öyle olmuyor maalesef.

HABERİN KAYNAĞI
Bu platformların çoğu zaten normalde 13 yaş üstü için, platformlar yaşça küçük biri hesap açıp paylaşım yaparsa şikayet üzerine hesabı kapatıyor. Bunu daha profesyonel hale getireceklerse bence fena olmaz. Ama kararın içerik tüketme kısmını kapsayacağını düşünmüyorum bir şey paylaşma tarafına engel koyar büyük ihtimalle.

Bu platformların çoğu zaten normalde 13 yaş üstü için, platformlar yaşça küçük biri hesap açıp paylaşım yaparsa şikayet üzerine hesabı kapatıyor. Bunu daha profesyonel hale getireceklerse bence fena olmaz. Ama kararın içerik tüketme kısmını kapsayacağını düşünmüyorum bir şey paylaşma tarafına engel koyar büyük ihtimalle.
+13 platformlara bilerek üye oluyorlar ailesi bunun sorumluluğunu alması lazım aslında ama yok

4-5 yaşındaki bebeklerin bile ellerine telefon veriyoruz.
En yakınımdan böyle ama toplumun geneli aynı.
Çocuğu başından savmak için anne-baba bunu yapıyor ve çocuk bağımlı oluyor bunlara.
Telefonu elinden alınca sinirleniyor ağlıyor bağırıp çağırıyor çocuk. Çocuk bile değil bebek.
Buradan anlamak lazım gelinene noktayı.

4-5 yaşındaki bebeklerin bile ellerine telefon veriyoruz.
En yakınımdan böyle ama toplumun geneli aynı.
Çocuğu başından savmak için anne-baba bunu yapıyor ve çocuk bağımlı oluyor bunlara.
Telefonu elinden alınca sinirleniyor ağlıyor bağırıp çağırıyor çocuk. Çocuk bile değil bebek.
Buradan anlamak lazım gelinene noktayı.

Kontrollü yaparsan hiç sıkıntı çekmezsin. Benim çoğu arkadaşım çocuklarına dakika bazlı telefon ya da tablet veriyor. Sadece oyun oynamak için. Atıyorum 1 saat ödev yapacak, yapmadan önce 10-15 dakika tablette oyun oynamasına izin veriyorlar. Ondan sonra çocuk ödevini yapıyor. Falan filan. Böyle çözümler bulunması lazım. Yoksa senin dediğin gibi "Ver eline tableti, sussun oyun oynasın" dersek olmaz.

Şu andan itibaren muhtemelen
TC kimlik numarası sorulacak hesaplara giriş yapmayan hesap kullanıma kapatılacak

Geri