Easysmx X05 Pro – İlk İzlenim

MUKAN

80+
En İyi Cevap
1
Reaksiyon skoru
37
Kutu İçeriği ve İlk İzlenim

Kutu içeriğinde gamepad, 2.4Ghz alıcı, şarj kablosu ve kullanım kılavuzu bulunuyor. Şarj kablosu düz siyah ve örgü kaplaması yok. Ürüne ilk baktığımda sade ama sağlam bir his veriyor.

Tasarım ve Malzeme Kalitesi

Siyah modeli aldım. Genel olarak elde tutuş hissi güzel ve sağlam. Avuç içine denk gelen kısım kauçuk kaplama sayesinde daha kaliteli bir his veriyor. Fakat joystick başlıkları çok kaliteli değil; bu da uygun fiyatlı bir model için normal.

Ergonomi ve Tutma Hissi

Ergonomik olarak oldukça iyi. Ağırlığı benzer fiyat aralığındaki modellere göre biraz daha fazla; içi dolu bir his veriyor. Ön kısımdaki ekstra iki buton benim için pek ergonomik değil, ancak diğer tuşlar rahat ulaşılabilir.

Butonlar ve Tetikler

Aksiyon tuşları membran hissiyatına sahip. Tetikler çok hassas, en hafif dokunuşta bile algılıyor. Yön tuşları mükemmel; dövüş oyunlarında zorlandığım komboları sorunsuz yapabiliyorum. Basım hissi ve kullanım rahatlığı açısından çok iyi. Diğer tuşlar da yeterince kaliteli.

Joystick Performansı

Kayda değer bir ölü bölge yok; varsa da uç kısımlarda. Hafif dokunuşları algılıyor ve yumuşak hissettiriyor. Sürtünme hissi az, bu nedenle uzun vadede aşınma sorunu görünmüyor. Tam daire çiziyor ve merkezde sabit duruyor, kayma yok.

Bağlantı ve Uyumluluk

PC’de hem kablosuz alıcıyla hem Bluetooth ile denedim, ayrıca Switch, ios ve Android desteği var. Bağlantıda gecikme yaşamadım, gayet stabil çalışıyor.

Titreşim ve Ek Özellikler

Dört adet titreşim motoru bulunuyor, ikisi tetiklerde yer alıyor ve destekli oyunlarda çalışıyor. Titreşimler yeterli seviyede; çok güçlü değil. Yazılım desteği yok ama RGB aydınlatma gayet iyi. Ekstra tuşlar kolu takar takmaz L3/R3 şeklinde ayarlanmış. Turbo özelliğini denemedim.

Batarya ve Şarj Süresi

Şarj için uzun süre kullanmam gerekiyor; tam performansını görmek için biraz zaman geçmesi lazım.

Artılar ve Eksiler

Artılar:

D-pad mükemmel, şimdiye kadar kullandığım en iyisi.

Tetik titreşimi var ve tetik kilidi işlevsel.

Tuşlar sessiz, gece kullanımda rahatsız etmiyor.

RGB LED aydınlatma güzel.

Kasası sağlam hissiyat veriyor.

Hall Effect tetik ve joystickler.

Kauçuk tutamaçlar iyi ve tutuşu artırıyor.

Tepki süresi iyi.

Fiyat aralığında rakiplerine göre çok başarılı.

Eksiler:

Ön kısımdaki ekstra butonlar alt kısma taşınabilirdi, daha ergonomik olurdu.

Joystick mantarı çok kaliteli değil.

Yazılım desteği olsaydı tetik hassasiyetini ayarlayabilirdim.

Genel Değerlendirme

2000–2500 TL'ye kadar gamepadler arasında benim en memnun kaldığım ürün bu oldu. Ben ürünü 1500 TL’ye aldım ve bu fiyata göre çok iyi bir ürün. Gamesir Nova 2 Lite yanında çok ucuz hissettiriyor, 8BitDo Ultimate 2C de X05 Pro’nun altında kalıyor.

Ekler

• 1000028673.webp
    1000028673.webp
    671.5 KB · Hit: 96
  • 1000028663.webp
    1000028663.webp
    467.9 KB · Hit: 90
  • 1000028664.webp
    1000028664.webp
    760.2 KB · Hit: 73
  • 1000028665.webp
    1000028665.webp
    1.2 MB · Hit: 63
  • 1000028666.webp
    1000028666.webp
    713.8 KB · Hit: 68
  • 1000028667.webp
    1000028667.webp
    803.3 KB · Hit: 57
  • 1000028668.webp
    1000028668.webp
    154.5 KB · Hit: 52
  • 1000028672.webp
    1000028672.webp
    275.9 KB · Hit: 45
  • 1000028671.webp
    1000028671.webp
    385.4 KB · Hit: 90
Son düzenleme:
Nasıl satın aldınız hocam
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Benim mailime daha dönmediler

Özelliklerine göre rakibi daha çok Cyclone pro gibi duruyor. Eğer Cyclone pro hala satılıyor olsaydı ve 1000 Hz desteği bulunsaydı kesinlikle kafa kafaya olurdu ama şu anda nova 2 lite özellik açısından geride duruyor bu kola göre. Nova 2 lite'ın bilgisayar uygulamasının bulunması ise bu kola göre en büyük avantajı ve bana sorarsanız öne geçiren asıl özelliği. Eğer daha profesyonel tarafta oynanmak istiyorsa bence nova 2 lite, eğer fiyat ve mekanik butonları daha ön planda istiyorsanız ise bu kolu almak daha mantıklı gibi duruyor.

Kısacası normal hikayeli oyun oynayan birisi için bu kol daha mantıklı

Özelliklerine göre rakibi daha çok Cyclone pro gibi duruyor. Eğer Cyclone pro hala satılıyor olsaydı ve 1000 Hz desteği bulunsaydı kesinlikle kafa kafaya olurdu ama şu anda nova 2 lite özellik açısından geride duruyor bu kola göre. Nova 2 lite'ın bilgisayar uygulamasının bulunması ise bu kola göre en büyük avantajı ve bana sorarsanız öne geçiren asıl özelliği. Eğer daha profesyonel tarafta oynanmak istiyorsa bence nova 2 lite, eğer fiyat ve mekanik butonları daha ön planda istiyorsanız ise bu kolu almak daha mantıklı gibi duruyor.

Kısacası normal hikayeli oyun oynayan birisi için bu kol daha mantıklı
Nova 2 Lite’ta ciddi kalite kontrol sorunları var hocam. Ben beyaz versiyonunu aldım, joystickleri sürtünmeden dolayı aşındı ve bu aşınma daha önce hiçbir kontrolcüde görmediğim kadar fazla. Reddit’te biraz araştırdım; birkaç kişi daha bu konudan özellikle beyaz versiyon için bahsetmiş. Önümüzdeki ay siyah versiyonunu sipariş etmeyi düşünüyorum, bakalım onda durum nasıl olacak.

Profesyonel anlamda kullanmıyorum ama şunu rahatlıkla söyleyebilirim: EasySMX X05 Pro dövüş oyunlarında gerçekten çok başarılı. Street Fighter 6’da biraz vakit geçirdim ve benim için açıkça Nova 2 Lite’tan üstün. Nova 2 Lite’ın tek avantajı yazılım tarafı; diğer konularda bu modelin rakibi değil.

Sizin de dediğiniz gibi Cyclone Pro daha uygun bir rakip ama onda da trigger lock özelliği yok ve D-pad kesinlikle X05 Pro ile kıyaslanamaz. Cyclone Pro’nun face button’ları mekanik, EasySMX X05 Pro’nunki ise membran hisli mekanik. Bu da tamamen kişisel bir tercih meselesi; ben bazen membran hissini daha iyi buluyorum.

Ayrıca, yazılım tarafıyla ilgisi olmayan standart kullanıcı için EasySMX X05 Pro; Nova 2 Lite, Ultimate 2C hatta Cyclone Pro’dan bile daha iyi bir deneyim sunuyor. GameSir’in bu ürüne doğrudan rakip gösterilebilecek bir modeli yok. 8BitDo da aynı şekilde bu seviyede bir rakip sunamıyor.

Son düzenleme:
Nova 2 Lite’ta ciddi kalite kontrol sorunları var hocam. Ben beyaz versiyonunu aldım, joystickleri sürtünmeden dolayı aşındı ve bu aşınma daha önce hiçbir kontrolcüde görmediğim kadar fazla. Reddit’te biraz araştırdım; birkaç kişi daha bu konudan özellikle beyaz versiyon için bahsetmiş. Önümüzdeki ay siyah versiyonunu sipariş etmeyi düşünüyorum, bakalım onda durum nasıl olacak.

Profesyonel anlamda kullanmıyorum ama şunu rahatlıkla söyleyebilirim: EasySMX X05 Pro dövüş oyunlarında gerçekten çok başarılı. Street Fighter 6’da biraz vakit geçirdim ve benim için açıkça Nova 2 Lite’tan üstün. Nova 2 Lite’ın tek avantajı yazılım tarafı; diğer konularda bu modelin rakibi değil.

Sizin de dediğiniz gibi Cyclone Pro daha uygun bir rakip ama onda da trigger lock özelliği yok ve D-pad kesinlikle X05 Pro ile kıyaslanamaz. Cyclone Pro’nun face button’ları mekanik, EasySMX X05 Pro’nunki ise membran. Bu da tamamen kişisel bir tercih meselesi; ben bazen membran tuşların hissini daha iyi buluyorum.

Ayrıca, yazılım tarafıyla ilgisi olmayan standart kullanıcı için EasySMX X05 Pro; Nova 2 Lite, Ultimate 2C hatta Cyclone Pro’dan bile daha iyi bir deneyim sunuyor. GameSir’in bu ürüne doğrudan rakip gösterilebilecek bir modeli yok. 8BitDo da aynı şekilde bu seviyede bir rakip sunamıyor.
EasySMX X05 Pro'da face buttonlar mekanik diye biliyorum hocam yanlışım varsa düzeltin.

EasySMX X05 Pro'da face buttonlar mekanik diye biliyorum hocam yanlışım varsa düzeltin.
1757979894513.webp

1757979894513.webp
Bu arada kolu bende satın almak istiyorum ana kontrolcüm Gamesir G7 Pro, alma amacım ana kolun kullanım süresini kısaltarak ömrünü uzaltmak ve bir yandan da yeni modeller denemek.

Alıntıyı görüntüle

Bu arada kolu bende satın almak istiyorum ana kontrolcüm Gamesir G7 Pro, alma amacım ana kolun kullanım süresini kısaltarak ömrünü uzaltmak ve bir yandan da yeni modeller denemek.
Doğrudur hocam mekanik yazıyorsa öyledir fakat bildiğin membran hissiyatı var, muhtemelen üzerindeki silikondan dolayı. Ben o kısma çok dikkat etmedim. Bende de G7 pro var bu kontrolcüyü yedek olarak tavsiye ederim kullanması oldukça keyifli.

Doğrudur hocam mekanik yazıyorsa öyledir fakat bildiğin membran hissiyatı var, muhtemelen üzerindeki silikondan dolayı. Ben o kısma çok dikkat etmedim. Bende de G7 pro var bu kontrolcüyü yedek olarak tavsiye ederim kullanması oldukça keyifli.
Bir çok model arasında kaldım Fifa ve NBA oynayacağım ağırlıklı olarak, aklımda 8bitdo gulikit gibi bir çok markanın modeli var ama en çok bu içime sindi gibi sizin tekrardan fikrinizi almak isterim hepsine sahip olan birisi olarak.

Bir çok model arasında kaldım Fifa ve NBA oynayacağım ağırlıklı olarak, aklımda 8bitdo gulikit gibi bir çok markanın modeli var ama en çok bu içime sindi gibi sizin tekrardan fikrinizi almak isterim hepsine sahip olan birisi olarak.

Son düzenleme:

Hocam, Gulikit’i kullanmadım fakat 8BitDo Ultimate 2C’yi denedim. Kontrolcü genel malzeme kalitesi olarak iyi; bağlantısı stabil ve tepkisi hızlı. Batarya süresi de oldukça uzun. Ufak bir eksisi, eliniz büyükse biraz küçük gelebilir ve tetik tuşları kısa mesafeli, özellikle yarış oyunlarında fark edilebilir. Bunun dışında ekstra bir özelliği yok. Fiyatı ise vergisi halledilirse oldukça iyi.

EasySMX X05 Pro ise Ultimate 2C’den daha üstün. Yön tuşları daha iyi, tetik tuşlarında titreşim ve tetik kilidi mevcut; destekleyen oyunlarda etkisini hissediyorsunuz. Joystickleri daha yumuşak ve daha iyi hissettiriyor. Genel olarak şu anda elime geçen benzer fiyat aralığındaki kontrolcüler arasında en iyisi diyebilirim.

Bunun dışında Ajazz GP100’ü de sipariş ettim; vergi ile birlikte 1.800 TL’ye geldi. Henüz elime ulaşmadı ama geldiğinde, bu fiyat bandında iyi bir alternatif olabilir.

Hocam, Gulikit’i kullanmadım fakat 8BitDo Ultimate 2C’yi denedim. Kontrolcü genel malzeme kalitesi olarak iyi; bağlantısı stabil ve tepkisi hızlı. Batarya süresi de oldukça uzun. Ufak bir eksisi, eliniz büyükse biraz küçük gelebilir ve tetik tuşları kısa mesafeli, özellikle yarış oyunlarında fark edilebilir. Bunun dışında ekstra bir özelliği yok. Fiyatı ise vergisi halledilirse oldukça iyi.

EasySMX X05 Pro ise Ultimate 2C’den daha üstün. Yön tuşları daha iyi, tetik tuşlarında titreşim ve tetik kilidi mevcut; destekleyen oyunlarda etkisini hissediyorsunuz. Joystickleri daha yumuşak ve daha iyi hissettiriyor. Genel olarak şu anda elime geçen benzer fiyat aralığındaki kontrolcüler arasında en iyisi diyebilirim.

Bunun dışında Ajazz GP100’ü de sipariş ettim; vergi ile birlikte 1.800 TL’ye geldi. Henüz elime ulaşmadı ama geldiğinde, bu fiyat bandında iyi bir alternatif olabilir.
Hocam easysmx eğer last mile WWE ile yolluyorsa dediğiniz gibi yarın sabahtan veya şimdi direkt x05 pro sipariş geçeceğim gibi ya.

GP 100 nerden aldınız fena durmuyor aslında o da.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,206
Üyeler
183,075
Son üye
walith
Geri