Türk Telekom fiber internet paketi modemi de onlar verdi fibere uyumlu modem dediler detayını bilmiyorum.paketiniz nedir? altyapınız nedir? modeminiz nedir?
bağlantınız kablosuz mu ?Türk Telekom fiber internet paketi modemi de onlar verdi fibere uyumlu modem dediler detayını bilmiyorum.
Evet telefon ya da tabletle bağlanıyorum.bağlantınız kablosuz mu ?
Kablo ile bağlantı çok farkeder, birde bi hız testi yapar mısın?İnternete 1000 lira ödüyorum am yine de çok yavaş geliyor donma kasma olmadan oyun oynayamıyorum acaba modemden dolayı mıdır Türk Telekom kendi verdi modemi
Dediğinize kısmen katılıyorum çünkü doğru ayar yapılırsa, benim gibi 12-13 Mbps kullananlar bile modeme iki duvar ötede online bir oyun oynasa da sabit 8-10 ping ile oynayabilir. Mesela ayar yapmadan, kablolu bağlantıda bile 100-999 ping arası değer görürken şu an 1 ping bile oynamıyor. Konu sahibinin internetine muhtemelen 5-10 kişi girdiği için ISS'nin verdiği örnek; ZTE H3600 modemler gibi. Yazılımı, donanımı zayıf; sadece istediğim hızı versin ve çekim gücü iyi olsun yeter, ama oyun kısmına, detaylı ayar kısmına gelince maalesef beklenilen memnuniyeti sağlayamıyorlar. 1000/1000 hız olsa bile QoS veya SQM ayarı yapılmalı.Kablo ile bağlantı çok farkeder, birde bi hız testi yapar mısın?
Onu nasıl yaparızDediğinize kısmen katılıyorum çünkü doğru ayar yapılırsa, benim gibi 12-13 Mbps kullananlar bile modeme iki duvar ötede online bir oyun oynasa da sabit 8-10 ping ile oynayabilir. Mesela ayar yapmadan, kablolu bağlantıda bile 100-999 ping arası değer görürken şu an 1 ping bile oynamıyor. Konu sahibinin internetine muhtemelen 5-10 kişi girdiği için ISS'nin verdiği örnek; ZTE H3600 modemler gibi. Yazılımı, donanımı zayıf; sadece istediğim hızı versin ve çekim gücü iyi olsun yeter, ama oyun kısmına, detaylı ayar kısmına gelince maalesef beklenilen memnuniyeti sağlayamıyorlar. 1000/1000 hız olsa bile QoS veya SQM ayarı yapılmalı.
Modem arayüzünüzden yapabilirsiniz. %95 SQM yok, o yüzden QoS ayarı yapabilirsiniz. Modem/modelinizi yazın, rehber videosu bakabilirim. Ama sizin sorununuzu tam olarak bilmiyoruz. Belki tesisatta sorun vardır, belki verilen hızı kaldıramıyordur, SNR veya hız düşürülmelidir vs. Ayrıca 2.4 GHz ile 5 GHz ayırmamışsınızdır diye düşünüyorum. 2.4 GHz ile kullanıyor da olabilirsiniz. Modemin arkasına bakarak ismini öğrenebilirsiniz.Onu nasıl yaparız
2.4GHz ayrılmamıştı internette görüp ayırdım sadece 5G olana bağlanıyorum ama sanki daha kötü oldu hem yavaş hem de bazen 2 diş çekerken birden kopuyor.Modem arayüzünüzden yapabilirsiniz. %95 SQM yok, o yüzden QoS ayarı yapabilirsiniz. Modem/modelinizi yazın, rehber videosu bakabilirim. Ama sizin sorununuzu tam olarak bilmiyoruz. Belki tesisatta sorun vardır, belki verilen hızı kaldıramıyordur, SNR veya hız düşürülmelidir vs. Ayrıca 2.4 GHz ile 5 GHz ayırmamışsınızdır diye düşünüyorum. 2.4 GHz ile kullanıyor da olabilirsiniz. Modemin arkasına bakarak ismini öğrenebilirsiniz.
Modemin dibinde herhangi bir sorun oluyor mu? Oyunlarda ping sorunu, kopma vs?2.4GHz ayrılmamıştı internette görüp ayırdım sadece 5G olana bağlanıyorum ama sanki daha kötü oldu hem yavaş hem de bazen 2 diş çekerken birden kopuyor.
Full çekerken kopma yok ama oyunlar yine sıkıntılı.Modemin dibinde herhangi bir sorun oluyor mu? Oyunlarda ping sorunu, kopma vs?