SAMSUNG ODYSSEY G6 27" QHD 500Hz OLED Monitör 35.999₺

somoncum

80+ Silver
Reaksiyon skoru
2,158

Bu model yenileme hızından ziyade parlaklık konusunda daha iddialı önce ki model statik 250 Nit parlaklık sağlarken bu model statik 300 Nit parlaklığı sağlıyor bu da gündüz kullanımını elverişli kılıyor.

monitöre bu kadar para veren var mı merakımdan soruyorum

Bundan 1 yıl önce 500hz 1080p tn monitöre 35k veren enayiler vardı ne yapıyorlar acaba

monitöre bu kadar para veren var mı merakımdan soruyorum
Ben verdim ama sonu hüsranla bitti, çift monitör oled yapmayı denedim 2 asus rog monitörle, ama az kullandığımda tatlış tatlış yanıklar oldu, IPS modele geri döndüm.

Ben verdim ama sonu hüsranla bitti, çift monitör oled yapmayı denedim 2 asus rog monitörle, ama az kullandığımda tatlış tatlış yanıklar oldu, IPS modele geri döndüm.
%100 parlaklık da uzun süre mi kullandın?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ayrıca koruma önleyici teknolojileri aktifleştirip kullandın mı?

Yok boşta kalması yüzünden oldu, oledin parlaklık seviyesi lcdler gibi değil, tamam kağıt üzerinde az ama görüntünün keskinliği kör ediyordu beni o yüzden %75 civarı kullandım.

Ayrıca koruma önleyici teknolojileri aktifleştirip kullandın mı?
Evet teknolojiler açıktı ama yeterli olmadı 3 günde 1 civarı pixel kaydırma yapıyordum, wallpaper engine kullandım masaüstü simgeleri kapalı kullandım ama yetmedi. Bende çift monitörden vazgeçtim.

Yalnız Samsung iyi fiyata bile getirmiş Asus Rog QHD 500Hz DisplayHDR TB500 sertifikalı modeli 53k seviyelerinde satılıyor.

Yok boşta kalması yüzünden oldu, oledin parlaklık seviyesi lcdler gibi değil, tamam kağıt üzerinde az ama görüntünün keskinliği kör ediyordu beni o yüzden %75 civarı kullandım.

Evet teknolojiler açıktı ama yeterli olmadı 3 günde 1 civarı pixel kaydırma yapıyordum, wallpaper engine kullandım masaüstü simgeleri kapalı kullandım ama yetmedi. Bende çift monitörden vazgeçtim.
Belki farklı modellerin panelleri daha iyi olabilir.

Yalnız Samsung iyi fiyata bile getirmiş Asus Rog QHD 500Hz DisplayHDR TB500 sertifikalı modeli 53k seviyelerinde satılıyor.

Belki farklı modellerin panelleri daha iyi olabilir.
Olabilir, şuan elimde tam adı PG27UCDM olan oled monitör var 2. monitor olarak da 24g42e kullanıyorum boşuna masraf edemem bir daha :D

500hz olayı iyiymiş ama mfg ile bile o fpsleri göremiyorum o yüzden şuanlık hayal olarak kalsın.

Olabilir, şuan elimde tam adı PG27UCDM olan oled monitör var 2. monitor olarak da 24g42e kullanıyorum boşuna masraf edemem bir daha :D

500hz olayı iyiymiş ama mfg ile bile o fpsleri göremiyorum o yüzden şuanlık hayal olarak kalsın.
Bence en üst seviye olan DisplayHDR TB1000 sertifikalı modeller çıkana kadar OLED monitör almamak lazım onlar statik 500 Nit parlaklığı sağlayacaklar belki aktif soğutmalı bile olacaklar. O zamana kadar burn in sorununu da en aza indirirler.

Bence en üst seviye olan DisplayHDR TB1000 sertifikalı en modeller çıkana kadar OLED monitör almamak lazım onlar statik 500 Nit parlaklığı sağlayacaklar belki aktif soğutmalı bile olacaklar.
Aktif soğutma güzel olur, monitörün karşısındayken bi sıcak basıyor hakkaten. Dediğiniz monitörler çıksa bile fiyat konusunda elden bir şey gelmez gibi. Umarım diğer modellerin fiyatı düşer de oled bir standart olur. 500 nit ve büyük bir panel nasıl soğutulur merak ediyorum

Aktif soğutma güzel olur, monitörün karşısındayken bi sıcak basıyor hakkaten. Dediğiniz monitörler çıksa bile fiyat konusunda elden bir şey gelmez gibi. Umarım diğer modellerin fiyatı düşer de oled bir standart olur. 500 nit ve büyük bir panel nasıl soğutulur merak ediyorum
https://www.samsung.com/tr/tvs/micro-led/ms1a-114-inch-micro-led-2021-mna114ms1ccxtk/ bunlar yaygınlaşırsa OLED panel fiyatları düşer arz talep meselesi.

Ben bugün Amazon depodan konudaki modelin 300 hz olanını aldım benim ana mönitörüm olacak umarım bende yanık sorunu yaşamam siz ne yaptınız da yaşadınız anlamadım

Ben bugün Amazon depodan konudaki modelin 300 hz olanını aldım benim ana mönitörüm olacak umarım bende yanık sorunu yaşamam siz ne yaptınız da yaşadınız anlamadım
Düzeltme 360hz

Geri