Bazı ürünleri Anker in f/p ses gücü ve diğer açılardan JBL i çok rahat geçiyor hocam zaten ama benzer rakipleriyle kıyaslamak doğru olur o zaman da aradaki fiyat makası aşırı açılıyor. JBL çok gereksiz pahalı olduğunu düşünüyorum ha ben böyle düşünüyorum ama aynı özellikteki bir hoparlör Anker de 1000TL ise JBL de 3000TL ise Marshall da 7000TL Harman da 10000TL, anlamayan ne insanlar gelip 10000TL ye Harman alıp gidiyordu
Mesela bu tarz bir hoparlörde JBL Go serisi ihtiyacımı rahatlıkla gideriyor benim. Fazlasına evin dışında ihtiyacım olmayacağı için evimde de 5.1 Logitech sistem var bilgisayarda çevresel deneyim ile hem film izleyip hem oyun oynuyorum, televizyonda da Samsung'un 2.1 soundbar ses sistemi var her açıdan elimdekiler ihtiyacımı karşılıyor.
Biraz da ihtiyaca yönelik değerlendirip ona göre tercih etmek daha mantıklı. Müzik için tasarlanmış hoparlörler ile film izleme deneyimi biraz olumsuz oluyor aynı şekilde oyun için tasarlanmış hoparlörde müzik dinlemek deneyimi azaltıyor keza aynı şekilde film izleme için tasarlanmış hoparlörde de müzik dinlersen gümbür gümbür bass vuruyor ama tizler aşırı net olmuyor. Bu son söylediğim düşük orta segmentler için geçerli. Bütçe artınca hepsini bir arada yapabileceğin bir sürü seçenek var