Çözüldü✓ Anakartım ekran kartımı besliyo mu

Reaksiyon skoru
1
ekran kartım 4060ti 16 anakartımsa asusprime b450 mk anakartım düşük mğ kalıyo bu ekran kartı için yani bazıları diyoki anakartın işlemciyi tam beslemiyo değiştirmen lazım diyo bu ekran kartı içinde geçerlimidir

Önemli olan işlemci muhtemelen 5600 kullanıyorsundur ve yeterli gelir bir sorun yok.

nakartın işlemciyi tam beslemiyo
kardom burada koptum ben 😂 ne anlatmak istediğini anlamadım fakat anakartın pcı-e yuvaları 4060ti kartının hızına destek veriyor kardom psu falan mı demek istedin? bu arada anakart 1tık eski fakat beslememe durumu olmaz. işlemci diyorsan da kardo o başka bişi yani kardo

4060 Tİ bildiğim kadarıyla PCIe 4.0 destekliyor ama anakartın 3.0. Performans farkı dağlar kadar olmaz tahminimce. Eğer bir sorun varsa şuan işlemciyle ilgili olması muhtemel. Yükseltmeni tavsiye ederim. Ayrıca anakartın işlemciyi beslememesi gibi bir durum söz konusu değildir çoğu durumda, ancak çok high end bir cpu'yu giriş seviyesi bir anakarta takarsanız uzun süreli kullanımlarda performans düşüsü yaşanabilir o da düşük bir ihtimal.
Düzenleme : İşlemciyi görmemiştim önceki yanıtta. İşlemcin de gayet yeterli. Şuanda sorun ne tam olarak onu çözemedim, bunu bir problem sonrası mı yazdın yoksa aklına geldi ve sormak mı istedin ?

4060 Tİ bildiğim kadarıyla PCIe 4.0 destekliyor ama anakartın 3.0. Performans farkı dağlar kadar olmaz tahminimce. Eğer bir sorun varsa şuan işlemciyle ilgili olması muhtemel
choramada sormuştum doğru bi anakart ekran kartı performansınıda artırabilir diyo ne kadar doğrudur yani bnm oynadığım oyunlarda fps testine bakıyom ekran kartı işlemci aynı ama adamın aldığı fps de oynayamıyom acaba anakartan mı kaynaklı onu öğrenmek istiyom

choramada sormuştum doğru bi anakart ekran kartı performansınıda artırabilir diyo ne kadar doğrudur yani bnm oynadığım oyunlarda fps testine bakıyom ekran kartı işlemci aynı ama adamın aldığı fps de oynayamıyom acaba anakartan mı kaynaklı onu öğrenmek istiyom
Bunların birçok sebebi olabiliyor. Zaten şuana kadar internetteki testlerle kendi makinasındaki FPS aynı çıkan insan çok görmedim nedense, buna kendi önceki PC'lerim de dahil.
Performans %2-%5 civarında değişir değişirse, çok etkilemez. Nazarımca harcayacağınız paraya değecek bir yükseltme olmaz. Şuanda PC ile ilgili bir sorununuz yoksa bence internetteki testlere ve insanların dediğine bakıp moralinizi bozmayın.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,152,156
Üyeler
183,227
Son üye
cwenp
Geri