Hangi iPhone almalıyım

Hocam 15 kullanıcısı olarak gayet memnunum her şey okey fakat eğer konuya 17 ve 16’yi dahil ederseniz tartışmasız cevap 17 olacaktır.
Apple düz iPhonelarda 17 serisinde ciddi eklemeler yaptı dolayısıyla 15-16 arasında fark yok birbirinin çakması diyebiliriz fakat 17 serisinde işler değişiyor o yüzden alabiliyorsan kesinlikle 17 fakat alamıyorsan 15-16 için fazla düşünmene gerek yok ucuz olanı al.
Pro’lar işin içine girerse tabii tablo değişir orası ayrı.
Hocam çok iyi bir yorum olmuş gerçekten bende zaten aklımda 15 almak vardı uzun seneler kasmadan götürecek işlemci ram kapasitesine mevcut olduğunu düşünüyorum en azından 3 4 sene gideri var diye bir fikrim var sizinde fikrinizi alabilirmiyim pil ne kadar gidiyor ?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam ben açık konişiyim bu tür özelliklerin hiçbirini hatta kalan özelllikleride kullanmicaksınız muhtemelen. Özelliklerini kullanmicağınız bir telefona 50k+ vermek çok boş bir harcama olur. Sadece "İphone um var" demek için alınmış olur. Benim anladığım kadarıyla öyle değişik işlerle işiniz yok. Bu telefon bile size fazla gelicek. Ha işime ne karışıyorsun kardeş para benim ister yakar ister harcarım derseniz tabiiki lafım çıkmaz ama 50k bence çok 15 ve 16 için. Zaten birçok özelliğide kullanmazsınız anladığım kadarıyla. Ben gayet F/P olan s24fe öneririm öyle bir durum varsa. Yoksada pro serisinin altına düşmeyin iphoneda. Bütçenizin yettiği kadar çıkın.
Hocam çok iyi bir yorum gerçekten elinize emeğinize sağlık anroid sevmiyorum almak da istemiyorum öncelikle 15e param yetiyor ama arasında fazla fark varsa biraz fazla butcemi zorlayıp 16 almak vardı aklımda ama 15 yeterli olur diye düşünüyorum uzun seneler

Pro ile düz model arasında önyüz konusunda farkın galiba sıfır olduğu model 17, arkasında da bir kamera ve bazı pro (film yapımcılığı gibi renk ayarlamalarını yaptığınız videolar çekiyorsanız) özellikler harici o kadar da fark yok, bir de özel soğutması hariç. Bence mümkünse 17 almak konusunda bir zorlama yapılabilir, ancak fiyatın yarısının vergi olması ve elimdekinin yetmesi sebebiyle heves etsem de alamadım, onun haricinde 12 pro'dan sonra bence 15 tatmin eder. Karar sizin tabii az para değil ama neticede her zaman devam eden enflasyon ve değerini koruma noktasında (biliyorum telefon yatırım değildir) aşırı pişman olmazsınız.

Ancak 16'a bakılıyorsa es geçilip 17 düşünülmeli, 17 modelinin reklamını Apple yapmaz, çünkü o zaman 17 pro satmaz.
Hocam aklımda 15 vardı aslında sadece düşündüm arasındaki farkları öğrenmek istedim fazla fark var ise butcemi biraz zorlayıp 16 almak var aklımda başkada bir fikrim yok yani

Hocam çok iyi bir yorum olmuş gerçekten bende zaten aklımda 15 almak vardı uzun seneler kasmadan götürecek işlemci ram kapasitesine mevcut olduğunu düşünüyorum en azından 3 4 sene gideri var diye bir fikrim var sizinde fikrinizi alabilirmiyim pil ne kadar gidiyor ?

Hocam çok iyi bir yorum gerçekten elinize emeğinize sağlık anroid sevmiyorum almak da istemiyorum öncelikle 15e param yetiyor ama arasında fazla fark varsa biraz fazla butcemi zorlayıp 16 almak vardı aklımda ama 15 yeterli olur diye düşünüyorum uzun seneler

Hocam aklımda 15 vardı aslında sadece düşündüm arasındaki farkları öğrenmek istedim fazla fark var ise butcemi biraz zorlayıp 16 almak var aklımda başkada bir fikrim yok yani
Hepsini uzun süre kullanırsınız hocam ama hala daha 15 ve 16 da 60hz ekran 2 kamera falan var. Pro olunca 120hz e çıkıyor 3 kamera oluyor baya gelişiyor kamera falan. İphone 17 de ekran işini çözdüler. Pro serileri biraz zorlar bütçeyi ama bence daha iyi olur. 15 16 arasında öyle çok büyük bir fark yok. Kullananlar ısı sorunu iyileşmiş diyorlar ama ne kadar fark var bilmiyorum. Sar değeri olarak 16 çok fazla girilmiş.(yaydığı radyasyon gibi bir şey kötü yani fazla olması) Kimisi sar diye bir şey yok desede bu etkilemez desede oraya özellik olarak giriliyor ve arada fark var. Ekran aynı kamera aynı Bi işlemci farklı 15 ve 16da. Ama almışken 6k daha verip 16 almak biraz daha uzun süre güncelleme alacağı için daha mantıklı olabilir ama benim gözümde pro olmayan iphonelarda asla alınmaz. Android sevmiyorsanız saygı duyarım bir şey diyemem ama artık onlarda eskisi gibi değil iosa baya yaklaştılar hatta kafa tutanlar bile var. Özellik olarak zaten çok daha dolular. 50k verip görece boş bir telefon alıyorsunuz. 6k size dokunmazsa 16 alın derim ben. Hem daha yeni hem daha iyi pili var hemde kullanmasanız bile yapay zeka desteği alacak. Satarkende yeni olduğu için ve yapay zeka aldığı için biraz daha rahat satarsınız diye düşünüyorum. Ama ilerleyen zamanlarda arkadaşların dediği gibi 128 biraz zorlar yetmemeye başlar. 17 serisinde 128i kaldırdılar zaten. 16 bütçenizi zorlicaksa 15de alabilirsiniz. Arada neredeyse kayda değer fark yok işlemci dışında. İşlemci de öyle aman aman gelişmiş değil ki zaten 2 telefonda çok hızlı sorun çekmezsiniz işlemci konusunda.

Son düzenleme:
Hepsini uzun süre kullanırsınız hocam ama hala daha 15 ve 16 da 60hz ekran 2 kamera falan var. Pro olunca 120hz e çıkıyor 3 kamera oluyor baya gelişiyor kamera falan. İphone 17 de ekran işini çözdüler. Pro serileri biraz zorlar bütçeyi ama bence daha iyi olur. 15 16 arasında öyle çok büyük bir fark yok. Kullananlar ısı sorunu iyileşmiş diyorlar ama ne kadar fark var bilmiyorum. Sar değeri olarak 16 çok fazla girilmiş. Kimisi sar diye bir şey yok desede bu etkilemez desede oraya özellik olarak giriliyor ve arada fark var. Ekran aynı kamera aynı Bi işlemci farklı 15 ve 16da. Ama almışken 6k daha verip 16 almak biraz daha uzun süre güncelleme alacağı için daha mantıklı olabilir ama benim gözümde pro olmayan iphonelarda asla alınmaz. Android sevmiyorsanız saygı duyarım bir şey diyemem ama artık onlarda eskisi gibi değil iosa baya yaklaştılar hatta kafa tutanlar bile var. Özellik olarak zaten çok daha dolular. 50k verip görece boş bir telefon alıyorsunuz. 6k size dokunmazsa 16 alın derim ben. Hem daha yeni hem daha iyi pili var hemde kullanmasanız bile yapay zeka desteği alacak. Satarkende yeni olduğu için ve yapay zeka aldığı için biraz daha rahat satarsınız diye düşünüyorum. Ama ilerleyen zamanlarda arkadaşların dediği gibi 128 biraz zorlar yememeye başlar. 17 serisinde 128i kaldırdılar zaten.
15 ve 16 kameraları nasıl aynı hocam 😀

Hemen hemen aynılar hocam. Arada öyle çok büyük farklar yok. 16 bir tık daha önde sadece.

Yd lerde kayıtla falan uğraşırsınız hocam. 4 ay çift telefon gezmeniz gerekir.
Bu cihaz varmış 5 6 k ya son 4 ay 2. Telefon yerine sim o cihaza takıyorsunhz pek bilgim yok

Bu cihaz varmış 5 6 k ya son 4 ay 2. Telefon yerine sim o cihaza takıyorsunhz pek bilgim yok
Onu yapana kadar çift telefon gez aynıya gelir hocam. Ve o biraz zahmetli diye biliyorum batarya ve sim tanıması falan uğraştırıyor bazende simi tanımaya işiyor sanırım. 2. Telefonla gezmek daha mantıklı ama onuda herkes istemez işte.

Son düzenleme:
Onu yapana kadar çift telefon gez aynıya gelir hocam. Ve o biraz zahmetli diye biliyorum batarya ve sim tanıması falan uğraştırıyor bazende simi tanımaya işiyor sanırım. 2. Telefonla gemzme daha mantıklı ama onuda herkes istemez işte.
Ben 2m cihaz olarak seneye iPhone x fln alırım ama siz bilirsiniz ben ya tr 1u yada yd 17 pro alırım

farkları nedir?
Yani hocam aralarında şu fark var dicek kadar bir fark bile yok. Azıcık optimeze etmişlerdir rengi falan. Gözle direkt ayırt edilebilecek farklar yok. Ancak yan yana gelirse ki o da belki ayırt edilir. Pro ve düz seri olsa uçurum olurdu. 16 nın kamerası daha iyi kamerası için onu aliyim dicek bir fark yok yani ortada. Dxomarktan bakabilirsiniz. Arada zaten sadece 2 puan var. O da olsun bir zahmet.

Ben 2m cihaz olarak seneye iPhone x fln alırım ama siz bilirsiniz ben ya tr 1u yada yd 17 pro alırım
İşte hocam herkes çift telefonla gezmek simlerle uğraşmak istemeyebilir. Bana kalırsa bencede bazı telefonlar için yd mantıklı ama işte dediğim gibi. Herkesin düşüncesi farklı.

Son düzenleme:
Yani hocam aralarında şu fark var dicek kadar bir fark bile yok. Azıcık optimeze etmişlerdir rengi falan. Gözle direkt ayırt edilebilecek farklar yok. Ancak yan yana gelirse ki o da belki ayırt edilir. Pro ve düz seri olsa uçurum olurdu. 16 nın kamerası daha iyi kamerası için onu aliyim dicek bir fark yok yani ortada. Dxomarktan bakabilirsiniz. Arada zaten sadece 2 puan var. O da olsun bir zahmet.

İşte hocam herkes çift telefonla gezmek isimlerle uğraşmak istemeyebilir. Bana kalırsa bencede bazı telefonlar için yd mantıklı ama işte dediğim gibi. Herkesin düşüncesi farklı.
Haklısınız

15 kullanıcısıyım, 17 geçişi düşünüyorum. AI olmaması canımı sıkıyor. Ayrıca 17’de ön kamera çok ciddi iyileştirildi.

Geri