- Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam çok iyi bir yorum olmuş gerçekten bende zaten aklımda 15 almak vardı uzun seneler kasmadan götürecek işlemci ram kapasitesine mevcut olduğunu düşünüyorum en azından 3 4 sene gideri var diye bir fikrim var sizinde fikrinizi alabilirmiyim pil ne kadar gidiyor ?Hocam 15 kullanıcısı olarak gayet memnunum her şey okey fakat eğer konuya 17 ve 16’yi dahil ederseniz tartışmasız cevap 17 olacaktır.
Apple düz iPhonelarda 17 serisinde ciddi eklemeler yaptı dolayısıyla 15-16 arasında fark yok birbirinin çakması diyebiliriz fakat 17 serisinde işler değişiyor o yüzden alabiliyorsan kesinlikle 17 fakat alamıyorsan 15-16 için fazla düşünmene gerek yok ucuz olanı al.
Pro’lar işin içine girerse tabii tablo değişir orası ayrı.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Hocam çok iyi bir yorum gerçekten elinize emeğinize sağlık anroid sevmiyorum almak da istemiyorum öncelikle 15e param yetiyor ama arasında fazla fark varsa biraz fazla butcemi zorlayıp 16 almak vardı aklımda ama 15 yeterli olur diye düşünüyorum uzun senelerHocam ben açık konişiyim bu tür özelliklerin hiçbirini hatta kalan özelllikleride kullanmicaksınız muhtemelen. Özelliklerini kullanmicağınız bir telefona 50k+ vermek çok boş bir harcama olur. Sadece "İphone um var" demek için alınmış olur. Benim anladığım kadarıyla öyle değişik işlerle işiniz yok. Bu telefon bile size fazla gelicek. Ha işime ne karışıyorsun kardeş para benim ister yakar ister harcarım derseniz tabiiki lafım çıkmaz ama 50k bence çok 15 ve 16 için. Zaten birçok özelliğide kullanmazsınız anladığım kadarıyla. Ben gayet F/P olan s24fe öneririm öyle bir durum varsa. Yoksada pro serisinin altına düşmeyin iphoneda. Bütçenizin yettiği kadar çıkın.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Hocam aklımda 15 vardı aslında sadece düşündüm arasındaki farkları öğrenmek istedim fazla fark var ise butcemi biraz zorlayıp 16 almak var aklımda başkada bir fikrim yok yaniPro ile düz model arasında önyüz konusunda farkın galiba sıfır olduğu model 17, arkasında da bir kamera ve bazı pro (film yapımcılığı gibi renk ayarlamalarını yaptığınız videolar çekiyorsanız) özellikler harici o kadar da fark yok, bir de özel soğutması hariç. Bence mümkünse 17 almak konusunda bir zorlama yapılabilir, ancak fiyatın yarısının vergi olması ve elimdekinin yetmesi sebebiyle heves etsem de alamadım, onun haricinde 12 pro'dan sonra bence 15 tatmin eder. Karar sizin tabii az para değil ama neticede her zaman devam eden enflasyon ve değerini koruma noktasında (biliyorum telefon yatırım değildir) aşırı pişman olmazsınız.
Ancak 16'a bakılıyorsa es geçilip 17 düşünülmeli, 17 modelinin reklamını Apple yapmaz, çünkü o zaman 17 pro satmaz.