Çözüldü✓ Pc kasasının üstüne enerjisi içeceği döküdü

ErenSS25

80+
Reaksiyon skoru
23
Pc yi hemen kapattım
Üst havalandırma ızgarasında vb birikmiştir temizledim
Ama ekran kartının üst metal kısmı ıslaktı ve psu ya gelmiş üstüne
1.fotogfafta frisby yazan kısımda ıslak lık var

Ekler

• 1000044933.webp
    1000044933.webp
    313.7 KB · Hit: 144
  • 1000044927.webp
    1000044927.webp
    736.5 KB · Hit: 141
Ram lar e gelmemiş sanırsam anakartta da ıslaklığı belli değil

Well, parça parça sökeceksin, izopropil alkol veya yağsız kontak sprey ile temizleyeceksin sonra öyle bırakacaksın bilmem kaç saat, benim kardeşim kola döktüydü işlemci gg oldu o kadar :ROFLMAO:

Well, parça parça sökeceksin, izopropil alkol veya yağsız kontak sprey ile temizleyeceksin sonra öyle bırakacaksın bilmem kaç saat, benim kardeşim kola döktüydü işlemci gg oldu o kadar :ROFLMAO:
Hava soğutucu var üsttü kuru ama gelmişmidir

Anakarta ve diğer parçalara geldiyse Çok büyük sıkıntı. O şekerli olduğu için uzun vadede yapiş yapış orada kuruyup korezyona ve metali deforme etmeye başlayacaktır.

Bir arkadaş üniversitede laptobuna kola dökmüştü öyle. En başta normal temizledik kuruttuk makine ile flan. Laptop normalde çalışıyordu. Ama 1-2 ay sonra klavyeler tam basamamaya ve kasmalar donmalar sonrada hiç açılmama oldu.

Garantiye yolladı. Sıvı teması olduğunu söyelmediği halde admalar hemen bunda sıvı teması var içine sıvı dökülmüş deyip garantiden çevirmişti.

Not: Profesyonel bir PC tamircisine flan götürüp anlat onlar özel sıvılar ile temizleyebilir. Sen kendin bezle sildim kuruladım ile flan olmuyor yani şekerli o sıvı orada bulaştıysa zarar çünkü.

Hava soğutucu var üsttü kuru ama gelmişmidir
yandan (üsten) girmiştir olabilir, soğutmanın temas ettiği yer tüm cpu ve çevresini kapatmıyor. Yanık kokusu fln gelmedi ise bir şey olmaz, sadece şekerli olduğu için yapıp yapış olabilir bazı yerleri onuda ne kadar temizlersen işte, geç temizlersen ilerde korozyon yani sararma(kahvrengi renge doğru) olur, ne kadar döktüydün benimki koca bir bardak döktü :ROFLMAO:,anakartın soğutma bloğu varsa onlarıda kaldırıp altındaki padleri fln da temizleyebilirsin oradan da baya temizledim.

yandan (üsten) girmiştir olabilir, soğutmanın temas ettiği yer tüm cpu ve çevresini kapatmıyor. Yanık kokusu fln gelmedi ise bir şey olmaz, sadece şekerli olduğu için yapıp yapış olabilir bazı yerleri onuda ne kadar temizlersen işte, geç temizlersen ilerde korozyon yani sararma(kahvrengi renge doğru) olur, ne kadar döktüydün benimki koca bir bardak döktü :ROFLMAO:,anakartın soğutma bloğu varsa onlarıda kaldırıp altındaki padleri fln da temizleyebilirsin oradan da baya temizledim.
Soğutma bloğunu bilmiyorum 1-2 yudum fln geldi hocam çoğu yere gitti
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Asus b450m-k 2

Pc yi hemen kapattım
2. pc ye benim maden suyu dokuldu ve tum parcalarini cikarip , kuruttuk. ama maden suyunun tamami dokulmustu. tek sorun , ana karttaki ram slotlarindan 1 tanesi calismiyor

yani bence işlemciyide çıkartıp, yüz üstü kurutmaya bıraksanız iyi olabilir, chipsete gittiyse babında. hava soğutucunu söktüyseniz zaten bir şey kalmamış onuda çıkartın.

Bilgisayarcıya gitmeme gerek varmı hocam para konusu sıkıntı da

yani bence işlemciyide çıkartıp, yüz üstü kurutmaya bıraksanız iyi olabilir, chipsete gittiyse babında. hava soğutucunu söktüyseniz zaten bir şey kalmamış onuda çıkartın.
.

Bilgisayarcıya gitmeme gerek varmı hocam para konusu sıkıntı da

.
Gitme hocam yukarda arkadaşın dediği gibi sökebiliyorsan bütün parçaları rami, işlemciyi, ekran kartını vs. sök tek tek izopropil alkolle vs. temizle sonra kurumalarını bekle tüm parçaların ve her yere baktığına emin ol.

Pc yi hemen kapattım
Dökmeyi nasıl becerdin oğlum hadi onu geçtim bir senaryo hayal edemiyorum

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,169,733
Üyeler
185,791