hocam yaptım öyle flash fat32 varsayılan windows da ntfs istiyor galiba acaba orada mı sorun olduSecure boot açıp bidaha deneyin
yaptığınız boot belleği 64 bit mi eğer değilse 64bit bir boot belleği yapın
belleğe isoyu rufus uygulaması ile yazdırıp bir de o şekilde deneyin.
öyle yaptım hocam acaba üstte yazdığım gibi mi sorunDiski önce biçimlendir ve sonra kuruluma geç.
Rufustaki tüm ayarları varsayılan bıraktın değil mi.hocam yaptım öyle flash fat32 varsayılan windows da ntfs istiyor galiba acaba orada mı sorun oldu
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
öyle yaptım hocam acaba üstte yazdığım gibi mi sorun
dediğiniz gibi deniyorum hocam mbr yi seçipRufustaki tüm ayarları varsayılan bıraktın değil mi.
Eğer cihazın UEFI ise bu şekilde UEFI desteklemiyor ise GPT yi MBR yapıp Hedef Sistemi Bios ya da UEFI CSM yapmalısın.
Alıntıyı görüntüle
dediğiniz gibi de denedim hocam olmadı direk bios a geri atıyorRufustaki tüm ayarları varsayılan bıraktın değil mi.
Eğer cihazın UEFI ise bu şekilde UEFI desteklemiyor ise GPT yi MBR yapıp Hedef Sistemi Bios ya da UEFI CSM yapmalısın.
Alıntıyı görüntüle
İsoyu yanlış yazdırmışsın tekrar yazdır rufus kullanmayı bilmiyorsan media creation tool ile yazdırdediğiniz gibi de denedim hocam olmadı direk bios a geri atıyor
Arkadaşın dediği yapman lazım.. bootloader hatası alıyorsun. düzgün boottable yapılamamış. windows için iyisi rufus.. ancak diğerleri için (özellikle distro deneyenler için) Ventoy en iyisi.. kendim ventoy kullanıyorum 4-5 tane işletim sistemini (windows dahil) tek usb'ye atarak kullanıyorum boottable derdi yok.İsoyu yanlış yazdırmışsın tekrar yazdır rufus kullanmayı bilmiyorsan media creation tool ile yazdır
Windows için en iyisi rufus değil media creation tool onun dışında mesajların devamı doğru ventoy kullanımı daha kolay Allahtan isoyu boot edip diski sıfırlayınca hata almamış format diski de yazamazdıArkadaşın dediği yapman lazım.. bootloader hatası alıyorsun. düzgün boottable yapılamamış. windows için iyisi rufus.. ancak diğerleri için (özellikle distro deneyenler için) Ventoy en iyisi.. kendim ventoy kullanıyorum 4-5 tane işletim sistemini (windows dahil) tek usb'ye atarak kullanıyorum boottable derdi yok.
Alıntıyı görüntüle
Renkler zevkler.. windows için rufus dememin sebebi win11 desteklemediği sistemler için gereksinim kapatma olayı.. rufus kolay kolay sıkıntı çıkarmaz (bayadır kullanmıyorum). media creation tool'u sanırım 1 kez kullanmıştım..Windows için en iyisi rufus değil media creation tool onun dışında mesajların devamı doğru ventoy kullanımı daha kolay Allahtan isoyu boot edip diski sıfırlayınca hata almamış format diski de yazamazdı
Bypass için illa rufusa yinede gerek yok yapmasını bilen her şekilde yapabiliyor en güvenli yol her zaman media creation toolRenkler zevkler.. windows için rufus dememin sebebi win11 desteklemediği sistemler için gereksinim kapatma olayı.. rufus kolay kolay sıkıntı çıkarmaz (bayadır kullanmıyorum). media creation tool'u sanırım 1 kez kullanmıştım..