『MR』GHOST
80+ Bronze
- Reaksiyon skoru
- 297
BizEvet onada karşıyım ben ne alaka şuan konumuzla.
Önce saygılı olmayı öğren.Ayetin devamını okuyunca bir şey değişmiyor soruma cevap alamıyorum.Ayetin devamında diyor ki allah o aileye daha hayırlı bir evlat verecek diyor.Bende diyorum ki ozaman baştan niye o hayırlı evladı vermedi ya da aynı olay günümüzdeki cocuklara neden uygulanmıyor.Birini sırf dinsiz diye öldürmek ne kadar doğru bunların cevabını arıyorum.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Kanka zaten adam değişik farkettin dimi.Zannediyor ki burada sadece içinden elektrik akımı geçen cihazlar konuşuluyor.Kocaman KONU DIŞI katagorisini görmüyor.
Evet onada karşıyım ben ne alaka şuan konumuzla.
Önce saygılı olmayı öğren.Ayetin devamını okuyunca bir şey değişmiyor soruma cevap alamıyorum.Ayetin devamında diyor ki allah o aileye daha hayırlı bir evlat verecek diyor.Bende diyorum ki ozaman baştan niye o hayırlı evladı vermedi ya da aynı olay günümüzdeki cocuklara neden uygulanmıyor.Birini sırf dinsiz diye öldürmek ne kadar doğru bunların cevabını arıyorum.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Kanka zaten adam değişik farkettin dimi.Zannediyor ki burada sadece içinden elektrik akımı geçen cihazlar konuşuluyor.Kocaman KONU DIŞI katagorisini görmüyor.
kusura bakma da adam öyle başlık yazarsa böyle cevaplar alır kurana göre böyle bi olay var sebebi de var ama sen gidip başlığa Masum çocuğu öldüren peygamber yazarsan hem ortalığı karıştırırsın hemde kimse de çocuğun öldürülmediğini söylemiyor zaten bu çok bilmiş arkadaş biraz araştırsa zaten bu yaşanan olayın diğer dinlere ve toplumlara etki etiğini görür örnek Osmanlı’daki şeriat veya hirsitiyanlıkta ki hahamlık örneğin mesela yahudiler deki cenaze yakma belli bi kesim de kötü olan insanları kömür ille yakarlardı nedeni ise küller kömüre yapışır ve o kötü kişinin bu dünyada hiçbir parçasını istemedikleri için ( soruna gelirsek ALLAH insan oğlunu bir kader düzenine göre yarratı ama insanoğluna akıl ve mantık ta verdi kaderini yönetebilsin diye öldürülen çocuğun nefsi kötüydü ama ailesinin nefsi iyidi çocuk kötü nefsini ailesine bulaştıracağını bildiği için o Çocuk öldürüldü ve Aileye bir çocuk müjdelendi burda verilen mesaj çok açık yani kısacası şu aileye verilen ilk çocuk bir müjdeydi zaten ama çocuk şeytanlaşmayı kötü yolu şeçti değil mi ama çocuk bu yolu seçmeye bilirdi ve ailesi gibi iyi ola bilirdi ama olmadığı için cezalandırıldı ama bunun hüzün üzüntü yaşamayan aileye yeni bi çocuk müjdelendi yani olay dinde kötü olanın yaşına ailesine vb. Durumlara bakılmaz herkes eşit şekilde cezalandırılır veya ödüllendirilir çocuk kötüydü cezalandırıldı aile iyidi ödüllendirildi )ayrıca çocuğun öldürülmediğini söyleyenler 81. ayette kısaca diyorki o cocuktan daha merhametlisini vs. vermesini istedik gibi bir şey yani diğer ayet cocuğun öldürüldüğünü doğruluyor maalesefki