Öneri 9800x3D / MSI X870 Tomahawk için RAM önerisi

wooz

80+
Reaksiyon skoru
8
Merhaba,

9800x3D işlemcim ve MSI X870 Tomahawk anakartım için 6000MHz'de kullanabileceğim bir RAM arıyorum.
Alttaki RAM'lerden hangisini önerirsiniz ve neden? Fiyat önemli değil, diğer sitelerde daha uyguna var sadece RAM'leri belirtmek için aşağıya linkleri ekledim.
Gönlüm Corsair Vengeance'den yana fakat bu modeli X870 Tomahawk Compability listesinde arattığımda birebir aynı modeli çıkmıyor. Uyumlu mudur?

Merhaba,

9800x3D işlemcim ve MSI X870 Tomahawk anakartım için 6000MHz'de kullanabileceğim bir RAM arıyorum.
Alttaki RAM'lerden hangisini önerirsiniz ve neden? Fiyat önemli değil, diğer sitelerde daha uyguna var sadece RAM'leri belirtmek için aşağıya linkleri ekledim.
Gönlüm Corsair Vengeance'den yana fakat bu modeli X870 Tomahawk Compability listesinde arattığımda birebir aynı modeli çıkmıyor. Uyumlu mudur?

bunlar niye 20 bin lan
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

20 bini görünce şunun gibi oldum

Merhaba,

bu bütçede ramlere ihtiyacınız yok hocam temelde aynı şeyler ancak diyorsanız illa bu aralıkta alacağım gskill en yakışıklısı bence

bunlar niye 20 bin lan
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

20 bini görünce şunun gibi oldum
Daha 1.5 ay önce indirimde rgb 6000/30 64gb ram aldım 6000 liraya. Şimdi 20 bin olmuş vay arkadaş.

@wooz eğer görsele önem veriyorsan Corsair in o modelini önermem anakarttan RGB renk kontrolünde sıkıntı yaşayan çok var.
XPG lancer da iyidir Gskill de. Tipini beğendiğini alabilirsin.
Bu fiyatlar çok uçuk olmuş ama gerçekten.

Bunlar biraz daha düşük fiyat, Kingston da iyidir sk hynix a die

Son düzenleme:
Daha 1.5 ay önce indirimde rgb 6000/30 64gb ram aldım 6000 liraya. Şimdi 20 bin olmuş vay arkadaş.

@wooz eğer görsele önem veriyorsan Corsair in o modelini önermem anakarttan RGB renk kontrolünde sıkıntı yaşayan çok var.
XPG lancer da iyidir Gskill de. Tipini beğendiğini alabilirsin.
Bu fiyatlar çok uçuk olmuş ama gerçekten.

Bunlar biraz daha düşük fiyat, Kingston da iyidir sk hynix a die

hayır 64gb abartı da

Merhaba,

xpg lancer

Hocam ram piyasasında bir sıkıntı oldu normal fiyatları zaten bu değildi. Son haftalarda hepsi büyük şirketlerin yapay zeka tabanlı arz-talep dengesinden dolayı uçtu. 11-12 bin bantlarındaydı 32x2 ramler.

fiyat önemli değil demişsiniz ama 3d chiplerde ramin önemi çok düşük zaten mesele ram ile iletişimin azaltılmış olması ram fiyatları şuan şişkin biraz bekleyip bu fiyatlara cl28 ramler de alabilirsiniz fakat performans olarak farklar minimal

Merhaba,

Geri