Öneri Laptop özet 2025 (Son güncelleme 24.09.2025)

Laptoplarda fiyat arttıkça f/p dengesi çok bozuluyor. 1000-1100 dolar bence ideal fiyat attığım victusu alıp 1 tb ssd ekleyip kafa rahat takılın o kadar çıkmanıza bence gerek yok.Yanına da ileride 5bin civarına harici monitör alırsanız mis gibi olur.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

loqlar da olabilir 14700hx 5070 17 inç loq 62'ye satıldı ama şu an kampanya yok.

59a 13700hx 5060 loq var hbde.

65e 14650hx 5060 tuf f16 var

Son düzenleme:
Hal sensörü sorunu bu modellerde yok, ya da ana kart yanma konusu. Bunu link atarken belirtelim. Hangi modellerde sıkıntı var bunu dikkate alarak link paylaşalım.

İlk mesajda belirttim zaten.

Laptoplardan çok anlamam, kardeşime bir tane laptop lazım üni öğrencisi photoshop corel draw benzeri uygulamaları kullanıyor bu işini görür mü soğutması vs nasıldır, bu fiyat skalasında daha iyisini bulur muyuz yardımcı olabilir misiniz ?

Merhaba, foruma yeni üye oldum. 13 yıldır bir lenovo laptop kullanıyorum, yeni bir laptop alacağım, uzun araştırmalar sonucunda lenovo legion 5 15IRX10 ile 15AHP10 modelleri arasında kaldım. İkisi de RTX 5060 ekran kartı ve IPS panel, fark olarak biri i7 13650 HX, diğeri Ryzen 7 260 işlemciye sahip. Tam olarak farkları ne olur, şarja takılı olmadan tarayıcı kullanımında veya video izleyince ne kadar süre dayanırlar, uzun zaman götürecek birşeyler arıyorum, teşekkürler şimdiden

Son düzenleme:
ryzen olanın şarjı çok daha iyi ve daha serin sessiz çalışır. Eksi olarak performans biraz zayıf kalır. @everret
ryzen olan trde var mı

@vada Dostum soğutması iyi işlemci tabanlı laptop önerebilir misin 15-20k bandında çizim photoshop falan kullanılacak

Kasım ayı geldi. Başlık güncellense artık. Acaba yeni ekran kartlı Lenovo LOQ serisinde Anakart yanma durumu var mı? Teknosada LOQ ve Victusu inceledim. Kasa kalitesi olarak Lenovo hp ye 10 basar

buradaki bilgili ve tecrübeli arkadaşlarda hangi laptoplar alınır yazabilir model serilerilere göre ya da alınmayacakları kronik sıkıntısı olanlar gibi

Tarih 30 Ekim 2025
R9t 5060 modelini kullanalı 4 ay oldu. Cihaz ilk geldiğinde ısı değerleri çok korkutmuştu gpu ve işlemci için söylüyorum daha sonra bu fiyat ve özellikteki diğer laptopları incelediğimde hemen hemen aynı değerler olduğunu gördüm diğer markalar biraz daha iyiydi fakat daha sonra Gamegaraj kontrol merkezi ile işlemciyi 45watt değerinde ve ekran kartındada sadece dinamik boostu kapatarak aaa oyunlarda maks 78-80 derece cpu (80 dereceyi saniyelik görüyor). 70-75 derece gpu ile oynayabiliyorsunuz.
Cihazı ilk alıp test ettiğimdede anakartta bir problem görmedim zaten işlemci ve ekran kartı kısıtlamaları anakarta çok etki etmedi.
Cihazın tek sevmediğim özelliği Gsync olmaması fakat 300hz qhd başka hangi laptopta var bilmiyorum. Hele bide bu fiyata…
işin açığı fp olarak isterseniz bu laptop sizi memnun eder onun dışında marka laptoplarda yönelirseniz soğutması daha iyi olabilir ama gene işlemci performansı olarak bunu bulamazsınız. Ha bu arada işlemci ve ekran kartı kısıtlamaları oyunlarda yok denecek kadar az fps farkı yaratıyor sebebi işlemci ve gpunun zaten yeteri kadar frekans vermesi. Gen sorunuz varsa sorun.

Geri