Öneri Laptop özet 2025 (Son güncelleme 24.09.2025)

Gamegarajın özellikle tongfang kasalı r9t x5t x7t modellerinden uzak durun. İnanılmaz şikayet var. Ptm'e rağmen sıfır cihazda gpu throttle sorunu yaşayanlar mı dersin ram sorunları mı dersin ekran sorunları mı dersin. Komisyonlu link paylaşan youtube içerik üreticilerine aldanmayın.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Kasım ayı geldi. Başlık güncellense artık. Acaba yeni ekran kartlı Lenovo LOQ serisinde Anakart yanma durumu var mı? Teknosada LOQ ve Victusu inceledim. Kasa kalitesi olarak Lenovo hp ye 10 basar
yeni modelde yok en azından şimdilik. Ben de ikisini inceledim 10 basmalık bir durum yok daha iyi sadece. Soğutma olarak victus 16 önde.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

buradaki bilgili ve tecrübeli arkadaşlarda hangi laptoplar alınır yazabilir model serilerilere göre ya da alınmayacakları kronik sıkıntısı olanlar gibi
İsteyen fikrini tecrübesini yazabilir tabiiki.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

@vada Dostum soğutması iyi işlemci tabanlı laptop önerebilir misin 15-20k bandında çizim photoshop falan kullanılacak
40bin altına hakim değilim.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Pil isteniyorsa alınabilir ama zayıf işlemci.
 
@vada merhaba, çok karmaşık olmayan çizim/analiz yapacağım oyun olarak sasdece cs2 oynayacağım, nispeten hafif ve pili iyi gidecek birkaç laptop önerir misiniz? ben ultrabook olarak bayağa bir araştırma yaptı, birilerine danıştım ama bunlar için pek olumlu dönüş alamadım. Sizin önereceğiniz ultrabook veya oyuncu laptoplar var mı? Bütçe max 55k (game garaj veya erazer düşünmüyorum)
 
Konuyu elden geldikçe güncel tutmaya çalışıcam. Siz de video ve ss'ler ile birlikte sorun/öneri paylaşırsanız araştırıp düzenleyip eklerim.

Alınmayacak laptoplar ( Sıralama kötüden iyiye doğru 1 en kötü)

Msi thin, msi cyborg, Acer nitro v15 gibi underpowered gpu kullanılan cihazlar sorunsuz dahi olsa alınmamalı notunu düşüyorum.

Genel olarak noname yani kasayı al etiketi vur ucuzundan ram ssd tak şeklinde işleyen; bios ve kontrolcü uygulamaya update vermeyen Monster, casper, erazer ve gamegarajlara sıcak bakmıyorum. Ancak aralarından gamegaraj en azından fiyatına göre iyi donanımlar sunuyor msi vector kasalı slayer 5 (5070ti ve daha ust gpulu modeller) uygun fiyatta değerlendirilebilir.
Taktıkları ram ve ssdler genelde crucialın düşük seviyeleri oluyor. Ben hiç sk hynix ram ve dramli kioxia ssd takıldığını görmedim mesela.


8gb Vrame sahip 4060,4070,5050,5060,5070 ile 1600p Qhd+ ekran almayın. Şimdi neyse ama 1-2 seneye Vram darboğazına takılırsınız.

Ayrıca çok satan malın problemi daha erken tespit edilir ve daha çok göze batar. Piyasaya yeni çıkmış 3-5 kullanıcısı olan cihazları sorunsuz lanse edip 2 yıllık binlerce satılan cihazdaki ufak problemleri göze sokanlara şüpheyle yaklaşmanızı tavsiye ediyorum. Buna Gamegaraj r9t'ler en güzel örnek, donanım/fiyat oranı güzel diye her yerde önerilerde tavan yaptı ama biraz sattıkça sorunları ortaya çıkmaya başladı gpu ve anakart fazlasıyla sıcak çalışıyor ve ekranda artifacting problemleri baş gösterdi ne diyim bilemiyorum umarım çözebilir sorun.


1. Erazer Deputy

Bitişik fan+ ddr4 ram+ mux switchsiz kombosuyla piyasadaki en kötü model. Soğutma berbat. Çok yakar az kaçar diye özetleyebilirim.
4070 olanı diğer laptopların 4060'ıyla nerdeyse aynı performansta.
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Malum.tv kazığı

2. Hp Victus 15

Bitişik fan, limitli cpu gpu kombosu üstüne menteşe ve ısınma problemleriyle Hp'nin yüz karası. Soğutma berbat. 2025 modellerinde de geliştirme göremedim. 2. ssd slotu da yok.

3. Casper Excalibur G870

Bitişik fan, fabrika çıkışı 100+ dereceyi gören ramler 3 yıllık verimsizlik abidesi 13620h ı bile 30 civari watta nerdeyse turbo kapalı çalıştıran vasat kasa. Soğutma berbat.

4. Lenovo Loq 2024

Cihaz genel anlamda güzel olsa da aniden yanan anakart ile ortada kalabilirsiniz. Anakart değişmiş laptop pert araba gibidir düzen tutmaz.
Yine battery drain( çalışırken sarjın azalması nihayetinde kapanma) sorunu meşhurdur. Ünlü lenovo sevici jarrodstech youtube kanalında bunlardan bahsetmez.
Amdlerde de var sorun. Bkz.

5. Dell G15/G16

Titreşim algılayıp ekran kartını 30watta kilitliyor evlerden ırak.

6. Hp Victus 16 s0 ve r0 serisi

Victus 16 serileri islemci kod ilişkisi

S0 olanlar Amd 7xx0hs islemcililer
R0 olanlar İntel 1xx00h islemcililer
S1 olanlar Amd 8xx0hs islemcililer
R1 olanlar İntel 14x00hx islemcililer

Genel anlamda güzel cihazdır çok da satmıştır ancak bu serilerinde hall sensör sorunuyla karşılaşılmıştır.
Bu sensör kapağın kapandığını bildirir. Bu sayede kapak kapalıyken ekran ışığı söner ve klavye çalışmaz. Sensör bozulunca cihazlar normal çalışırken bile ekran gidip gelmesiyle karşılaşır.

Hp tarafında daha önce omen wf serilerinde de görülmüştür. Ancak omenlarda sensörün kablosunun çekilmesi ile tamamen normale dönmesi durumu victuslar için söz konusu değildir. Victuslarda sensör çekildiğinde makine kendini 45watt civarına limitleyip ayrıca yüksek sıcaklarda çalışmaya başlar. Bu kabul edilemez.
Bu sorunu yaşıyorsanız güç planlarından ekran kapatılınca yapılacakları "hiçbir şey yapma" moduna alıp harici monitörle sıfır sorun sıfır mobilite takılabilirsiniz.
Soldan 1. pini kapatmayacak kalan 5 pini kapatacak şekilde sensörün üst kısmına kağıt gibi yalıtkan sıkıştırıp kapatıp watt kısıtı ve ısınma sorununun çözüldüğünü iddia edenler var denenebilir.
Edit. Sanırım wattlimitin düzelmesinin kağıt ile alakası yok.Bu işlemi yapan kişi aynı zamanda uxtu ile watt limitini artırmış.Sadece uxtu ile limitten kurtulunabiliyor olabilir emin değilim.


Techolaydaki konular gereksiz insanlar ve moderatörler yüzünden kapalıdır.

S1 ve R1 serisinde henüz görülmedi. Kerkit techolay ve cihaz.tv insanları yanlış yönlendirdi var olduğunu iddia ederek. Cihaz.tv sözünden döndü listesinde r1 gördüm geçen.
(İkinci el cihazın sorununu referans kabul edip genelleyemem) Yine kanıtlı ss video gösterilirse düzenlerim.


7. Gamegaraj Slayer R9t

Bunun konusunu acmıştım zaten. Ptm7950 gibi iyi bir macunla gelmesine rağmen gpu sıcaklığı çok fazla. Ayrıca anakart da fazla ısınıyor uzak dururdum zira ucuz cihazlar da değiller. Malum.tv bunlardan bahsetmez.
Bu konudan malum.tv'de bahsederseniz anında linç+ban yersiniz öyle de hakkaniyetlidirler.
Last of us bozuk diyenler için cs2 değerleri
Alıntıyı görüntüle
8. Acer Nitro 5

Aslinda çok büyük bir falsosu yok. İntel 12h serisinin ustunden 3 nesil geçti aşırı verimsiz güncele göre. 62db fan sesine rekor denebilir. Pch Güney köprüsü arızası kronik derecede olmasa da çok. Neslinin tükenmesi gerek artık.

9. Monster Tulpar T6 v3.7 13900hx rtx5070ti

Soğutma iyi gözükmesine rağmen 5070ti 100 wattlarda geziniyor. Bu postun en altında ekstralar kısmında 5070ti'ın güç/performans grafiğini ekledim. 100 ile 140 arasinda inanılmaz fark var. Bu laptopı alan 5070ti'ın tam performansını unutsun. Konunun başında yazdığım bios ve yazılım updatelerin neden önemli olduğunun kanıtıdır bu laptop. Her şey donanım değil. Soğutmada headroom olmasına rağmen watt yemiyor saçmalık. 100w cpu 100w gpu diye crossload mu olur komedi. 55/140 diğer laptoplarda. Böyle saçma iş olmaz uzak durun.



Alınabilir laptoplar

Yine eksileriyle birlikte eklicem (Alınabilirlikte fiyat belirleyici kriterdir o yüzden sıralamalar rastgeledir.)

1. Lenovo Legion 5 13650hx rtx5060

Legion serisinin gözümde yeri ayrıdır senelerdir kusursuza yakın cihaz üretiyorlar. 2 kg hafifliğinde. 4 yıl garanti. Fiyat 63 civarıydı malesef artmış. 7/09/2025'te trendyol nethouse satıcısında 62bin şuan 24 ram versiyonu.
Gsync yok yanlış yazılmış.

2. Msi Vector 255hx Rtx5070ti

88 şu an linkte.Thunderbolt 5 var. Fanlar sesli 60db.
Panel hariç yine önerebileceğim makine. 85 civarına düşerse alınabilir. 17/09/2025 83 lira şuan.

87ye 5070ti hp omen max değerlendirilebilir. Yine 1200p 165hz ekran var ama renk gamutu vectorden iyi.

3. Hp Omen max 16 275hx rtx5080

Her açıdan güzel makine vector ile birlikte f/p ürünü. Biraz ağır(2.8kg). 118 civari fiyati.Ana ssd değiştirilmek istendiğinde tüm heatsink kaldırılmak zorunda, ama 2.ssd direk eklenebilir. Hibrit macundan dolayı testlerde sıcak görebilirsiniz. İlk üretilen partilerde alttaki hava kanalları azdı sonrakilerde düzeltildi. Vapor chamber var ptm ile gayet serin. Oled versiyonu ilerde iyi bir indirime girerse gözümü karartıp alıp şönt mod ile gpu gücünü artırıp fenalıklar peşinde koşmayı düşündüğüm makine. Sıvımetal+ptmli hali için bkz.
Ptm uygulaması

Yine aynı donanımlı vector de bu fiyatlarda. 114 şu an indirimde. https://www.hepsiburada.com/msi-vec...240hz-tasinabilir-bilgisayar-pm-HBC00008ILF1N

4. Hp Victus r1 14700hx rtx4060

Her şeyiyle burada anlattığım linki aşağıda. Panel kötü. Rtx5bin ve yeni nesil işlemcili güncel modelleri çıkmadı henüz 2025 versiyonda revizyona giderler mi bilmiyorum. Ekrana el atarlarsa yine çok satabilir.

Küçük de olsa bir kısım şarj problemi yaşamış servis yeni adaptör gönderip çözmüş ama ekleyeyim yine de.

5. Acer nitro 16

Nitro 5'e guzel bir güncelleme olan bu model çok bir cpu beklentisi olmayanlara hitap ediyor. 7840hs rekabetçi oyunlarda üzer. Pil ömrü ve ekranı iyidir. Bu zayıflıktaki işlemciye saçma bir şekilde sıvımetal koymuşlar ve kötü uygulanmışı denk gelirse uğraştırır. Servisi smsinfocomm asusla aynıdır ve en kötü servis olarak bilinir.

6. Asus rog strix 16

Bu seri güzel olmasina rağmen Türkiye fiyatları her zaman pahalı oldu. Aynı fiyata daha üst donanım cihaz bulunabiliyor rahatlıkla. Kronik coil whine sesi hala çözülmedi diye biliyorum. İndirimde yakalarsanız alınabilir. Önemsiz not: Klavye hissini cok beğenmiştim.

7. Msi Katana 14650hx rtx5070

63 bu donanım için iyi fiyat.

8. Asus Tuf A16 amd işlemcili modeller

İşlemci soğutması iyi değil ancak amd hsler düşük watta verimli olabildiği için 35 watt limitle kullanılabilir. Güç tuşunda sıkıntı yaşanabiliyor onun haricinde alınabilir.

9. Asus tuf F16 2025 rtx5bin serili modeller

Bu sene asus soğutmayı çözmüş görünüyor. Özellikle gpu soğutmasını beğendim 160-170 watt civarı crossloadu var.

10. Lenovo loq 2025
Anakart yanma sorununu bu nesilde çözdüklerini varsayarak ekliyorum. F/p duruyor 13700hx 8p corelu güzel işlemci.


Nvidia Laptop Gpularının ortalama timespy grafik skorları

Timespy ve bilimum testler steam üzerinde ücretsiz bulunan 3dmark demo kullanılarak yapılabilir.
Grafik kartınızın oyun performansıyla paralel skorlar alırsınız. Yandaki skorlar arasındaki yüzde fark oyun fpsleri kadar olacaktır. Gameplay fps videosu izlemek yerine bu skorları referans alabilrsiniz. Cpu skoru tutarsızdır sadece grafik skoruna bakın.

Rtx5bin serisinin 4binden farkı Multiframegen 4x teknolojisi ve daha verimli olmasıdır. Dlss4 tüm rtx kartlara forcelanabilir. Reflex 2 teknolojisi de yine eski kartlarda olacağı onaylandı.

8gb Vramler(115 watt ve üstü) Grafik Skorları

Rtx4060 11.100
Rtx4070 12.800
Rtx5050 10.200
Rtx5060 12.400
Rtx5070 13.800

12gb Vramler

Rtx4080 (175watt) 18.500
Rtx5070ti (140watt) 17.400

16gb Vram

Rtx5080(175watt) 21.300

5070 ve 5090 bu serinin gereksiz kartları. Fiyatı artırdığı oranda performansı artırmıyorlar.


Soğutmanız elverirse Msi afterburner ile basitçe overclock yaparak 8 Vramliler için skorunuzu 1500 civarı kadar, 12 ve üstü Vramliler için de 3000 civarı artırmanız mümkün.
Yaptığınız testler listeye girer istatistiğe katkıda bulunursunuz.



İşlemci testi için cinebench r23 ve r24 kullanabilirsiniz. Multicore skoru render performansı hakkında fikir verir. Single core skoru ve işlemcinin L3 önbellek miktarı oyun performansı hakkında önemli olan kısımdır.

-40bin altı ve ultrabook tarzı harici ekran kartsız cihazlara hakim değilim.



Ekstralar

https://psref.lenovo.com cihazın kodunu girip tüm detaylarına ulaşabildiğiniz site.


Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Game Garaj Slayer R9T3D-5070TI C2 Amd Ryzen 9 9955HX3D 64GB Ram 2tb SSD RTX5070TI 16" Qhd IPS 300Hz Freedos Gaming Laptop
Bu laptopu önermezmisiniz yani? 32gb Ram ve 1tb ssd li aynı özelliklere sahip msi 135k arada ciddi fark var ve kısmalar oluyor
 
Game Garaj Slayer R9T3D-5070TI C2 Amd Ryzen 9 9955HX3D 64GB Ram 2tb SSD RTX5070TI 16" Qhd IPS 300Hz Freedos Gaming Laptop
Bu laptopu önermezmisiniz yani? 32gb Ram ve 1tb ssd li aynı özelliklere sahip msi 135k arada ciddi fark var ve kısmalar oluyor
Evet kesinlikle önermiyorum donanım her şey demek değil.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

@vada merhaba, çok karmaşık olmayan çizim/analiz yapacağım oyun olarak sasdece cs2 oynayacağım, nispeten hafif ve pili iyi gidecek birkaç laptop önerir misiniz? ben ultrabook olarak bayağa bir araştırma yaptı, birilerine danıştım ama bunlar için pek olumlu dönüş alamadım. Sizin önereceğiniz ultrabook veya oyuncu laptoplar var mı? Bütçe max 55k (game garaj veya erazer düşünmüyorum)
Fiyatı aşıyor ama bu olabilir pili iyi ve 2 kg.
 
Evet kesinlikle önermiyorum donanım her şey demek değil.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:


Fiyatı aşıyor ama bu olabilir pili iyi ve 2 kg.
notebook olarak önerebileceğiniz bir şeyler varmış. Ben bunlara düşünmüştüm ama f/p olur mu emin olamadım:
https://www.hepsiburada.com/asus-vi...a-freedos-dizustu-bilgisayar-p-HBCV00009UPX4T
https://www.trendyol.com/lenovo/ide...r-p-950672332?boutiqueId=61&merchantId=118352

Bir de bu kadar güçlü bir bilgisayara ihtiyacım yok diye düşünüyorum, biraz daha alt segment, fiyat olarak uygun
önerebileceğiniz bir şeyler var mı?
 
notebook olarak önerebileceğiniz bir şeyler varmış. Ben bunlara düşünmüştüm ama f/p olur mu emin olamadım:
https://www.hepsiburada.com/asus-vi...a-freedos-dizustu-bilgisayar-p-HBCV00009UPX4T
https://www.trendyol.com/lenovo/ide...r-p-950672332?boutiqueId=61&merchantId=118352

Bir de bu kadar güçlü bir bilgisayara ihtiyacım yok diye düşünüyorum, biraz daha alt segment, fiyat olarak uygun
önerebileceğiniz bir şeyler var mı?
Ultrabook piyasasını takip etmiyorum üzgünüm. F/p olmadıkları için ilgimi çekmiyorlar.
 
Ultrabook piyasasını takip etmiyorum üzgünüm. F/p olmadıkları için ilgimi çekmiyorlar.
estağfurullah hocam zaten fazlasıyla yardımcı oluyorsunuz. Legion 5 bana fazla güçlü bir bilgisayar kalıyor, daha alt segment ve uygun fiyatlı önerebileceğiniz bir şey var mı
 
notebook olarak önerebileceğiniz bir şeyler varmış. Ben bunlara düşünmüştüm ama f/p olur mu emin olamadım:
https://www.hepsiburada.com/asus-vi...a-freedos-dizustu-bilgisayar-p-HBCV00009UPX4T
https://www.trendyol.com/lenovo/ide...r-p-950672332?boutiqueId=61&merchantId=118352

Bir de bu kadar güçlü bir bilgisayara ihtiyacım yok diye düşünüyorum, biraz daha alt segment, fiyat olarak uygun
önerebileceğiniz bir şeyler var mı?
Boşuna çarpılma. Asusun sitesinde çok da uygun bu makine. Bunların yalandan Kasım indirimlerinde kanma.
 
bu nasıldır sence? gamegaraja en yakın fiyatlı bu. Donanım arşivinin youtube videosundan baktım soğutmasıda iyi sanırım
3D işlemci var diye bu fiyat.275hx 5080li vector ya da omen max daha mantıklı. Rekabetçi harici çok fark yok işlemciler arası.
 
3D işlemci var diye bu fiyat.275hx 5080li vector ya da omen max daha mantıklı. Rekabetçi harici çok fark yok işlemciler arası.
okuduğum bölüm dijital oyun tasarımı olduğu için önbellek baya önemli benim için. blender yada herhangi bir render alabileceğim programlar kullanacağım + olarak sadece fps oyunları oynuyorum bu yüzden x3d bir işlemci istiyorum diğer asus roglar vb baya tuzlu geldi fiyatı
 
Son düzenleme:
2025 omenın incelemesi fena durmuyor. Trde pek yorumu yok henüz. Keşke panel fullhd olsa idi.
 
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

   

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,155,828
Mesajlar
10,416,855
Üyeler
183,775
Son üye
ılGT
Geri
Top