Resmi Bilgi: AMD 5000-6000 Serisi GPU'lar Öldü

1 hafta önce 6600 xt li sistemimi satıp 5070 li sisteme geçtim iyi zamanlama olmuş 😂

Tam ön yargıları yok ediyorsun yaptığın harekete bak mal AMD
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

1 hafta önce 6600 xt li sistemimi satıp 5070 li sisteme geçtim iyi zamanlama olmuş 😂
7800xtyi de elden çıkartmak lazım seneye 7000 serisine de desteği keser bunlar 😄

arkadaşlar baya okudum da tam anlamadım şimdi 6600 kullanıyom bu amD desteği kesince yeni çıkan oyunlarda sıkıntı yaşar mıyız

Son düzenleme:
hocam galiba markaları karıştırdınız. 2012de çıkan amd hd ekran kartlarının windows 10 driver desteği yoktu ben size o kadarını anlatayım.
windows 10 2015te çıktı.
karşılaştırmak gerekirse
2012de aldığım amd ekran kartının max windows 8.1 driveri var
2004te aldığım nvidia ekran kartının max windows 8.1 driveri var

dipnot: 6600gt ekran kartının windows 95 driveri bile var 😂
O zamanlar ATİ Olarak geçiyordu ekran kartları 2012 den sonra amd tam anlamıyla işleri eline alıp ekran kartı üretimine el attı farklı markalardı yani son 15 yıl civarında tamamen amd de diyebiliyorum, ama dediğin gibiyse daha o zamandan s.çmış batırmış amd zaten

kral tamamda adam ekran kartı satarak para kazanıyor ya hani kapital düzende yeni özelligi geitrmezki şirket para kazansın bu arada dlss 4.0 tüm nvdia kartlarda var dlss den muhtaç degiller sadece 2000-3000 serisi frame gen ve mfg den 4000 ise mfg yok diger dlss özellikleri hepsi var üstüne hala driver destegi alıyor rtx kartlar
2x ve 3x serisi donanım sınırlamalı olarakta olsa kullanıyor ama birebir değil tabi 4x serisi veya 5x serisi gibi net değil bazı kırpmalar düşürmeler var
1761920456415.webp

O zamanlar ATİ Olarak geçiyordu ekran kartları 2012 den sonra amd tam anlamıyla işleri eline alıp ekran kartı üretimine el attı farklı markalardı yani son 15 yıl civarında tamamen amd de diyebiliyorum, ama dediğin gibiyse daha o zamandan s.çmış batırmış amd zaten

2x ve 3x serisi donanım sınırlamalı olarakta olsa kullanıyor ama birebir değil tabi 4x serisi veya 5x serisi gibi net değil bazı kırpmalar düşürmeler var
Alıntıyı görüntüle
nvdia nın resmi sitesinde böyle yazıyor

1761920599685.webp

LAN NE DEMEK RX 6600 XT LAN

nvdia nın resmi sitesinde böyle yazıyor

Alıntıyı görüntüle
Tamam işte her yeni seride eskisinde olmayan şey var ve baz güç olarak değil sadece yazılımsal olarak millette bundan dolayı isyan etti nvidia ya kartları güçlendirmiyorsun diye kaba güçte bişi yapamıyorsun diye bak her seride yeni özellik gelmiş öncekiler es geçilmiş. benzerini amd de yaptı nvidia da hala yapıyor biri dlss i biri fsr yi kullandıramayız yapamayız edemeyiz eski sürümde çalışmaz dediler internette bi mod çıkarttı topluluk iki modda kullanılabiliyor demekki içindeki donanımdan değil yazılımdan olduğu bariz bir şekilde belli yani tamamen satış pazarlaması en iyisinin suyuna kibrit suyu kanka

amd atiyi 2006 yılında aldı biliyorsun değil mi? en son ati radeon x1900 ekran kartları vardı windows xp kullanıyorduk o zamanlar daha windows vista bile çıkmamıştı. sonrasında amd radeon hd serisine başladılar.

bence 20 serisi dlssnin az ekmeğini yemedi yine de. dlss ilk çıktığında kötüydü mesela sonraki yıllarda düzelttiler 20 serisinin de işine yaradı

6700xt den model dusme zamanı geldı demek

görsel_2025-10-31_221908073.webp

Aktif 6700xt kullanıcısı olarak,yeni kart için 5070 ve 9070xt arasında kalmıştım.Amd bu kararla 5070 almamı kesinleştirdi saolsun.

Aktif 6700xt kullanıcısı olarak,yeni kart için 5070 ve 9070xt arasında kalmıştım.Amd bu kararla 5070 almamı kesinleştirdi saolsun.
9070XT güncelleme almasa bile 5070 i döver bu arada :kekw:
Kasımda hangisi iyi fiyata gelirse onu almanızı tavsiye ederim ya da 5070 superi bekleyin.
Ek bir bilgi vereyim bu optimize driver konusunda AMD ne zaman iyi iş çıkardı ki? Bakın görürsünüz desteği kesti diye önce 6xxx serisinin ikinci el fiyatları düşecek bir süre sonra uçacak çünkü bu destek işi biraz abartılıyor (bence) yine de AMD bu tip kararları doğru zamanda almalı ve mantıklı açıklama yapmalıydı bu konuda halen iyi değiller

amd 5000-6000 serisi için artık optimize oyun drivelrı ile ugraşmayacagını yani driver çıkarmayacagını beyan etti g.o sadece kritik güvenlik updateleri alıcak
9070XT'ye geçmemem için artık bahanem kalmadı. Sadece o ekran kartının sığacağı yeni bir kasa gerekecek ve bir de yeni PSU gerekebilir. Hepsiburada umarım güzel bir şey yapar.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,156,210
Üyeler
183,778
Son üye
bakara66
Geri