Bu sistemi aldım sizce iyi yapmış mıyım?

Marka takıntın olmaması güzel ama koyulan şeyler de kaliteli değil (fiyatına göre) çoktan aldıysan hayırlı olsun tabii ki bir şey demek bize düşmez :D
nasıl abi ne güzel 5070 yanına meze katmışlar yenir

Sanırım iş odaklı bir sistem olarak algıladınız konuyu, M.2 SSD nin yüksek okuma yazma hızları yada 32GB ram gerekliliği iş odaklı sistemlerde olur. Oyun odaklı sistemlerde 3000mb/s ile 15000mb/s okum yazma hızları sunan SSD arasında aşırı ısınma dışında ne gibi deneyimler elde etmeyi planlıyorsunuz? Ayrıca 32GB ramin gerekliliği ney tam olarak 400 tane chrome sekmesi mi açacaksınız bilgisayarda? Öyleyse ekran kartını RTX 3050 alalım 128GB ram 15000 okuma yazma 4TB m.2 ssd alalım çok lazım ya sokarız anakarta parçaları.
Sen bu kafayla 5090 lı sistemede 16 ram koyarsın😂

5090 a verecek paran var ise istersen 500GB ram koy, burada 60K bandında sistem üzerine konuşuyoruz kimse 5090 ile toplayacağım dedi mi?
Dostum şuan rust oynamak istediğin zaman bile en az 24 gb ram istiyor sen neye göre yorum yapıyorsun çoluk çocuk cebinde olmayan paranın yorumunu yapıyor kimlik onayı gelsin şu foruma :D

Sanırım iş odaklı bir sistem olarak algıladınız konuyu, M.2 SSD nin yüksek okuma yazma hızları yada 32GB ram gerekliliği iş odaklı sistemlerde olur. Oyun odaklı sistemlerde 3000mb/s ile 15000mb/s okum yazma hızları sunan SSD arasında aşırı ısınma dışında ne gibi deneyimler elde etmeyi planlıyorsunuz? Ayrıca 32GB ramin gerekliliği ney tam olarak 400 tane chrome sekmesi mi açacaksınız bilgisayarda? Öyleyse ekran kartını RTX 3050 alalım 128GB ram 15000 okuma yazma 4TB m.2 ssd alalım çok lazım ya sokarız anakarta parçaları.
günümüzdeki çoğu oyun yüksek ram kullanıyor arkadan Chrome a girince boğuluyor bilgisayar bu yüzden rahatça işlem yapmak için 32gb tercih ediliyor ne yapalım 5090 9800x3d sisteme 4gb ram ve bir de hard disk mi alalım
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

5090 a verecek paran var ise istersen 500GB ram koy, burada 60K bandında sistem üzerine konuşuyoruz kimse 5090 ile toplayacağım dedi mi?
ha 60 bin olmuş ha 50 bin her türlü çıkıyorsa 32gb koyulur

İptal ettim siparişi
yorumdakilerin yarısı sistemin s sinden anlamıyor diğer yarısıda boş yapıyor bence git yapay zekaya sor emin ol buradaki tavsiyelerden çok daha iyisini alırsın. yukarıda birisi daha iyi öneri diye sistem atmış sadece marka msi yani hiçbir farkı yok seninkinden adam msi diye daha iyi olduğunu sanıyor...

yorumdakilerin yarısı sistemin s sinden anlamıyor diğer yarısıda boş yapıyor bence git yapay zekaya sor emin ol buradaki tavsiyelerden çok daha iyisini alırsın. yukarıda birisi daha iyi öneri diye sistem atmış sadece marka msi yani hiçbir farkı yok seninkinden adam msi diye daha iyi olduğunu sanıyor...
Dostum normalde bu gönderiye cevap vermeyecektim ama MSI diye daha iyi olduğunu sanıyor demişsin.
Hemen sana durumu açıklayayım;
Bilgisayar konusunda bir ürün alırken marka herşeydir. Çünkü Bilgisayara ait tüm parçalar NVIDIA, AMD, İntel, Hynix, Micron, Samsung gibi devasa firmalar tarafından üretilir ve bu ana bileşenler olmadan bir anakart, ekran kartı, ram vs. yapılamaz. Markaların buradaki görevi GPU, Memory, Chipset, Controller gibi bileşenleri alıp bir PCB üzerinde çalışır hale getirmek ve son ürün halini kullanıcıya sunmaktır. Asıl önemli olan nokta ise satıştan sonra başlar çünkü SSH dediğimiz satış sonrası hizmet durumu genelde ürünler arasındaki kalitenin başlıca etkenidir. Sen ürünü alırken sadece ürüne değil satış sonrasında alacağın hizmete de para ödüyorsun ve Türkiye de MSI ve ASUS dışında SSH i iyi denebilecek hiçbir firma yok. Yani sen gidip colorful anakart veya ekran kartı almaya razı olabilirsin ama MSI gibi bir firma yıllardır tüm dünyada satış yapan her ülkede servisi, yetkilisi, destek hattı bulunan bir firma. Genele bakınca aldığın üründe bir fark yok aynı GPU aynı Chipset aynı Memory her şey aynı, aradaki fark ürün üzerinde kullanılan komponentlerin kalitesi uzun ömrü tanınırlığı güvenilirliği. Sen bi araba alırken BMW veya Mercedes gibi bi firmadan mı almayı tercih edersin yoksa çinli herhangi bir firmadan mı? veya telefon alırken apple, samsung mu tercih edersin techno x580 plus pro 5g 10TB 256GB mı tercih edersin? Bilgisayar konusunda yüksek ihtimalle bu forumdaki hatta türkiyedeki insanların neredeyse tamamından daha bilgili ve donanımlı bir insanım youtube dan 3-5 tane video izleyip burada saçma sapan cevaplar vererek insanların kafasını karıştırmayın. Tavsiye verebilecek bilgi birikiminiz yoksa cevap verdiğiniz kişinin ihtiyaçlarını algılayamıyorsanız CEVAP YAZMAYIN. Adamın attığı sistemin eksikliklerinden bahsedip farklı bir sistem önerisi yaptığım için gelen geçen yaptığım sistem önerisine eleştiri yapmış, yok rami 32gb değil rust nasıl oynayacak yok ssd hızı düşük bir de sen gelmiş MSI diye daha iyi sanıyor diyorsun ne daha iyi ozaman söyle bilelim bizde. Belki sen çok iyi anlıyosun belki kaçırılmayacak bi fırsat gördün söyle kardeşim. Diğer arkadaşlarda eğer okuyorsanız verin tavsiyelerinizi ne yapalım arkadaşımıza nasıl destek olalım alacağı sistem konusunda? Fikir belirtin millete sallamaya girmeyin foruma FANBOYLUK yapmayın CEHALETİNİZİ GİDERİN.

Rami 2x16 patriot yapmanı öneririm. Ayrıca 50tl farkla DeepCool LE520 alırsan ışıklar rgb olur kendim kullanıyorum soğutma konusunda gayet başarılı.

Almış olduğun sistemden farkı; ram gecikme hızı daha düşük, güç kaynağı 700watt, ssd daha hızlı, işlemci soğutucu çok daha kaliteli olmuş olur.
Ayrıca ne sıkıntısı var bilmiyorum ama forumda çok fazla s2h anakartın iyi olmadığını söyleyen insan gördüm.

Son düzenleme:
Rami 2x16 patriot yapmanı öneririm. Ayrıca 50tl farkla DeepCool LE520 alırsan ışıklar rgb olur kendim kullanıyorum soğutma konusunda gayet başarılı.

Almış olduğun sistemden farkı; ram gecikme hızı daha düşük, güç kaynağı 700watt, ssd daha hızlı, işlemci soğutucu çok daha kaliteli olmuş olur.
Ayrıca ne sıkıntısı var bilmiyorum ama forumda çok fazla s2h anakartın iyi olmadığını söyleyen insan gördüm.
11844.webp

Hocam bunu aldım ya

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,156,907
Üyeler
183,787
Son üye
maksut