9070xt nitro+ Coil Whine

emrhncndn

80+
Reaksiyon skoru
3
Arkadaşlar selam yeni 9070xt nitro+ aldım ve coil whine çıktı bu sorun için undervolt yaptım bir tık neredeyse yok denecek seviyeye düşürdü ama böylesine bir sorunnun var olması biraz üzüyor iade edilmeli mi düşünceniz nedir? (14 güne kadar direkt iade edebiliyormuşum incehesap müş. temsilcisi öyle dedi)

Arkadaşlar selam yeni 9070xt nitro+ aldım ve coil whine çıktı bu sorun için undervolt yaptım bir tık neredeyse yok denecek seviyeye düşürdü ama böylesine bir sorunnun var olması biraz üzüyor iade edilmeli mi düşünceniz nedir? (14 güne kadar direkt iade edebiliyormuşum incehesap müş. temsilcisi öyle dedi)
Reddit'de bina elektriği ile alakalı da olabileceği yazıyordu ama alakası var mı bilemiyorum.

9070XT nitro+ da zaten coil whine çok yaygın :D uv ile düşürdüysen ne mutlu sana istersen şansını dene değişim ile.

bende 7700xt var stalker 2 ye girince coil wahine sesi geliyor oyuna başlayınca gidiyor
Lobideyken fps sınırı olmadığı için 600-700 e çıkıyor bu yüzden coil whine oluyor oyuna girince fps oturunca coil whine azalıyor.
AMD ayarlarından radeon chill açıp fps'yi boştayken 60'a sabitleyebilirsin sorununu çözer.

Lobideyken fps sınırı olmadığı için 600-700 e çıkıyor bu yüzden coil whine oluyor oyuna girince fps oturunca coil whine azalıyor.
AMD ayarlarından radeon chill açıp fps'yi boştayken 60'a sabitleyebilirsin sorununu çözer.
Fps sabitleyince ve dediğin gibi voltaj düşürünce ses sıfıra iniyor sadece iade ile uğraşıp zaman harcamalı mıyım diye düşünüyorum emin olamadım.

Fps sabitleyince ve dediğin gibi voltaj düşürünce ses sıfıra iniyor sadece iade ile uğraşıp zaman harcamalı mıyım diye düşünüyorum emin olamadım.
Coil whine bütün üst seviye karlarda var zaten nerdeyse bence zamanını boşa harcama.

Hocam çoğu kartta olan bir şey. Uğraşmaya değmez. Tekrardan alacağınız kartta çıkma ihtimali yüksek.

Galiba sizlerin de dediği gibi voltaj kısarak devam. Teşekkür ederim herkese.

9070xt lerin genelinde coil whine problemi var. eğer şanslı iseniz hafif coil whine ile kurtulursunuz. bende 9070xt pulse modeli var. ondada coil whine problemi var ama şanslı olduğumdan hafif coil whine ile kurtuldum. yüksek rpmde ses çıkardığından fazla rahatsız etmiyor. ondan değişim yapsanız bile yine coil whine çıkacaktır. rahatsız etmicek düzeye getirip rahatça kullanabilirsiniz zarar veren bi olay değil nasıl olsa.

6900 xt cw var yüksek fps veren kartlarda genel olarak var amd de daha yaygın gıbı duruyor ama :)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,165,010
Üyeler
185,015
Son üye
Coolguy4u
Geri