doganbey06
80+
- Reaksiyon skoru
- 5
Reis ne anlatıyorsun allah için, ben abidik gubidik fiyatlardan bahsediyorum. 3 katı fiyat dediğin indirimle 55-56 lara geliyor. Tcl’nin satması gereken asıl fiyatlar bu zaten. Sene sonu nextin fiyatı böyle olacak mı zannediyorsun. Şu an ciddi anlamda ucuz çıktı. Bu fiyata böyle bir televizyon alamayız bunda hemfikiriz. Bu fikrine katılıyorum zaten. Kalkıp da c7k gibi bir cihazın özelliklerine baktığında 55-56 k lara satılması hiç absürt değil. 73k ya satılması evet absürt. Ses sisteminde kullandıkları marka bile sadece yarı fiyatına elde edeceğin bir sistem. Kontrast değeri 5 kat fazla, parlaklık değeri 2 kat fazla, local dimming zone değeri 15 kat fazla. Elbette normal fiyatında verilmez ama kasım fırsatlarından yararlanacaksanız bütçesi olan için c7k en mantıklı seçenek
Bu değerlerin pratikte farkı çok az oluyor sanırım. 30 bin liralık samsung Oled monitörümün yanında 5 de 1'i fiyatlı Va Panel Viewsonic monitörüm var aynı anda demo video açıp bakıyorum Va monitör neredeyse Oledi yakalıyor renkli sahnelerde fark hissetmek çok zor, siyah sahnelerde de yan yana olunca farkı görüyorum ama öyle 2-3 kat değil oled tam siyah diğeri %10-20 daha az siyah ve rahatsız etmiyor yani bakarken sorun etmiyorum ki bazen oled yerine va monitörümden dizi-film izliyorum, oled monitörde ambians dönüyor.
ayarlarla da oynadım pek bir şey değişmedi. bendeki ürün oled değil diyeceğim ama oled tam siyah ekranda monitör bariz kapalı gibi oluyor, monitör açılırken de oledim diyor
oyun oynamıyorum belki oyunlarda çok ciddi fark göze batıyordur belki de sorun bende ama bu farkların çoğu benim için anlamsız değerler o yüzden next siparişini verdim geçtim yoksa tcl almak da bütçemi zorlamıyordu.
Dediğim gibi belki de sorun bendedir çünkü kağıt üzerinde bu kadar ciddi farkların pratikte bu kadar az fark etmesi normal değildir herhalde.
Eski Ips monitörümle Oled yan yana gelince devasa bir fark anında gördüm ama 10-12 yıllık giriş seviye full hd bir monitördü. Kullandığım Va ise 4-5 yıllık viewsonicin o zaman için pahalı modellerinden.