Vram dolduğunda tam olarak ne olur

dnjsjdsjj

80+
Reaksiyon skoru
9
8 gb vramli kartların bazı ağır oyunlarda vrami dolabiliyor diye biliyorum, dolduğunda takılma donma kasma yapıyor mu

8 gb vramli kartların bazı ağır oyunlarda vrami dolabiliyor diye biliyorum, dolduğunda takılma donma kasma yapıyor mu
Oyun işleyemez ve çöker. Out of memory hatası alabilirsin. Vram şiştiğinde render sorunları olur bir oyun 8192/8192 kullanabilir ama daha fazlasına ihtiyaç duyacaksa çöker.

Oyun işleyemez ve çöker. Out of memory hatası alabilirsin. Vram şiştiğinde render sorunları olur bir oyun 8192/8192 kullanabilir ama daha fazlasına ihtiyaç duyacaksa çöker.
Bazı oyunları yüksek/ultrada rahat vramle oynamak istediğim için 3060 almaya çalışacam normalde 6600 2060s 2070 gibi düşünüyordum ama sanırım 12 gb vram olursa daha iyi olur ama şaşırdığım şeylerden biri nvidia nasıl 5000 serisinde bile bu kadar iyi kartlar olmasına rağmen bunları 8gb çıkartmış

12gb vram kaç yıl daha götürür

Genellikle çöker çökmezse fena drop olur

Dolması sorun değil, oyunun daha fazlasını istemesi sorun çıkarır. Oyun görsel materyalleri VRAM de depolar eğer oyunun o grafik ayarı ve çözünürlük için 12GB boyutunda materyali varsa ama kart 8GB ise oyun istediği her şeyi depolayamaz, sonuç olarak bazı görselleri depoda tutamayıp sen ekranda gör diye tekrar tekrar işler. Bu da ufak düzeyde bir yetersizlik varsa performans düşüşü, ciddi bir yetersizlik varsa çok ciddi performans kaybı donma takılma yapabilir. Oyun yapımcısı VRAM dolmasına karşı önlem almadıysa 8GB üstü materyalde direkt oyun çöker hatta, piyasadaki birkaç oyunda var bu. Çözüm kartın VRAM inin zorlanmayacağı görüntü ayarı ile oyunu oynamaktır.

Drop giriyor, ilginç şekilde 1 sene boyunca 4060ti 8gb ile fhd/2k oyun oynadım vram hep yetti ayarlar hep yüksekti

12gb vram kaç yıl daha götürür
Beklentiye bağlı bu meseleler. Şuan PS5 nesli için minimum 4GB gerekiyor oyunları en düşük ayarda en düşük çözünürlükte oynamak için. Tabi benim beklentim 4K Ultra diyene 12GB bile yetmez minimum 16GB lazım şuan o düzey için. PS6 nesli çıkınca oranlar güncellenir.

Beklentiye bağlı bu meseleler. Şuan PS5 nesli için minimum 4GB gerekiyor oyunları en düşük ayarda en düşük çözünürlükte oynamak için. Tabi benim beklentim 4K Ultra diyene 12GB bile yetmez minimum 16GB lazım şuan o düzey için. PS6 nesli çıkınca oranlar güncellenir.
1080p için 12 çok yeterli ama demi

Vram dolduğunda ekran kartı sistem ramini vram olarak kullanmaya çalışır ve droplar yaşanır ama sistem rami de yetmezse o zaman sistem, ssd ye başvurarak takas dosyası kullanmaya başlar ki cinayet.

2k laptop alıcamda 5070ti 12gb mi alsam 5080 16gb mi alsam diye kararsız kaldım arada 20 bin tl ye yakın fark var 12gb vram 4-5 yıl götürürse max ayarlarda 5070 ti alcam

Ucu ucuna yetiyorsa droplar ve performans düşüşü olur , eğer daha fazla kullanmak isterse oyun çöker.

1080p için 12 çok yeterli ama demi
1080P için 8GB, 2K için 12GB ve 4K için 16GB en mantıklı miktar şuan. Fazlası olursa da zararı olmaz ama bundan az olmasın mümkün olduğu kadarıyla 😀
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

2k laptop alıcamda 5070ti 12gb mi alsam 5080 16gb mi alsam diye kararsız kaldım arada 20 bin tl ye yakın fark var 12gb vram 4-5 yıl götürürse max ayarlarda 5070 ti alcam
2K için 12GB yeterli, 5 yıl sonraki oyunu bile maks ayarda oynatsın diyorsan ona yetmeyebilir ama yıllar geçtikçe ayar kısılacağını varsayıyorum. Ben ayar kısmak istemiyorum dersen zaten ona 5070Ti mobil kartın gücüde yetmez. Hem VRAM hem güç için 5080 bakman lazım o durumda.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,163,284
Üyeler
184,761
Son üye
wwiinnnneerr
Geri