Minimum 120 bin liralık RTX 5090'nın COD BO7 performansına buyrun

sezerbey98

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
596
1763248613076.webp

zWORMz Gaming 3 saat önce COD BO7 RTX 5090 performans testini paylaştı. Maalesef ki 120 bin liraya bulunca şükredeceğimiz ekran kartı 4K Ultra RT High DLAA ayarda 38 FPS görüyor. Diyebilirsiniz yepyeni oyun RT son ayarda sence de normal değil mi diye ... değil arkadaşlar. Bu kart globalde bile pahalı olarak nitelendiriliyor.

Madem 5090 bile bize DLSS açtırıyorsa bu kartı almanın ne gibi mantığı var ? 4K Experimental KCD2'de 62FPS alıyor mesela 62FPS demek yoğun çatışma ve patlamada dropla 50leri görücek demektir yani DLSS yine muhtaç bırakan bir değer. Eh yine 5090nın bir artısı kalmıyor.

Evet kendimi avutuyorum ama 2 tane 5080 parasını 1 tane 5090a verip bunu görmek sizce ne kadar mantıklı dostlar tartışalım

5090 ekran kartının bence ana odağı oyun değil iş
4K 100 HZ ve üstü için daha erken (saf güçte rt vs)
İsteseler yaparlar mı? Belki de yaparlar ama işlerine gelmiyor üst segmentte rakip yok sektör belli
ek olarak cod çok kötü. Son oyunlarının hiçbiri iyi çıkmadı

Alıntıyı görüntüle

zWORMz Gaming 3 saat önce COD BO7 RTX 5090 performans testini paylaştı. Maalesef ki 120 bin liraya bulunca şükredeceğimiz ekran kartı 4K Ultra RT High DLAA ayarda 38 FPS görüyor. Diyebilirsiniz yepyeni oyun RT son ayarda sence de normal değil mi diye ... değil arkadaşlar. Bu kart globalde bile pahalı olarak nitelendiriliyor.

Madem 5090 bile bize DLSS açtırıyorsa bu kartı almanın ne gibi mantığı var ? 4K Experimental KCD2'de 62FPS alıyor mesela 62FPS demek yoğun çatışma ve patlamada dropla 50leri görücek demektir yani DLSS yine muhtaç bırakan bir değer. Eh yine 5090nın bir artısı kalmıyor.

Evet kendimi avutuyorum ama 2 tane 5080 parasını 1 tane 5090a verip bunu görmek sizce ne kadar mantıklı dostlar tartışalım
RTX 5090 alan kişiler bence iş için alıyolardır başka mantığı yok yani.
RTX 5080 Alıp geçenler en iyisini yapıyor benim gibi.

5090 ekran kartının bence ana odağı oyun değil iş
4K 100 HZ ve üstü için daha erken (saf güçte)
İsteseler yaparlar mı? Belki de yaparlar ama işlerine gelmiyor rakip az sektör belli

Ben 4K Native ne zaman adam akıllı kart alıp da kullanıcam 4090 ile DLSS açtım 5090 hedefledim yine DLSS. Şeytan diyor PS5 Pro al PSSR'lı 4K ile 32 bin liraya harikalar yarat :d
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

RTX 5090 alan kişiler bence iş için alıyolardır başka mantığı yok yani.
RTX 5080 Alıp geçenler en iyisini yapıyor benim gibi.

Hocam monitör 4K mı ? VRAM memnun ediyor mu ? Bu aralar 5080 5090 arasında gidip geliyorum bütçem ikisine de yetiyor 5090 bir tık zorlamam da lazım. 5090nın testlerine bakınca da 120 bin liralık bir karta asla benzemiyor DLSS'e muhtaçsam 5080 zaten DLSS ile çok müthiş performans veriyor. Ne yapayım sence

Ben 4K Native ne zaman adam akıllı kart alıp da kullanıcam 4090 ile DLSS açtım 5090 hedefledim yine DLSS. Şeytan diyor PS5 Pro al PSSR'lı 4K ile 32 bin liraya harikalar yarat :d
PS5 e özel optimizasyonlar yapıyorlar ama yine yüksek FPS alamazsın ki 4K da
4K 144 hz ve üstü monitörde herhangi bir oyunda son ayarlar 4k 60 hz ve üstü almak bence iyi bir deneyim sunuyordur şuan hatta ben olsam belirli oyunlarda RT kapatırdım ya da grafikleri optimize edip DLSS açmamaya çalışırdım

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam monitör 4K mı ? VRAM memnun ediyor mu ? Bu aralar 5080 5090 arasında gidip geliyorum bütçem ikisine de yetiyor 5090 bir tık zorlamam da lazım. 5090nın testlerine bakınca da 120 bin liralık bir karta asla benzemiyor DLSS'e muhtaçsam 5080 zaten DLSS ile çok müthiş performans veriyor. Ne yapayım sence
Valla hocam şöyle diyeyim Samsung 240 Hz 2K monitörüm var efsane FPS veriyor 1080P monitörümde de çok iyi FPS veriyor. DLSS açmadığım halde pek DLSS açma taraftarı değilim çok öyle gerekmediği sürece açık olayım hiç açmadım desem daha iyi olur ki zaten RTX 5080 Efsane kart Oyun için + İş içinde iyi bir kart ama iş için 5090 daha önde normal olarak.

burda sorun kartlarda değil, firmalar eskisi gibi güzel optimizasyonlu oyunlar yapmıyorlar zaten çoğu kişide rtx 3060 ve üstü var oynayan oynasın diye sallıyorlar etrafa oyunları

PS5 e özel optimizasyonlar yapıyorlar ama yine yüksek FPS alamazsın ki 4K da
4K 144 hz ve üstü monitörde herhangi bir oyunda son ayarlar 4k 60 hz ve üstü almak bence iyi bir deneyim sunuyordur şuan hatta ben olsam belirli oyunlarda RT kapatırdım ya da grafikleri optimize edip DLSS açmamaya çalışırdım

PS5 Pro ile 4080Super kullandığım bir dönem vardı. PC'de oyun bile açmazdım PS5 Pro çok iyi atmosfere sokuyordu beni. PS5 Pro'nun 60FPS Performans modları da DLSS gibi harika netliğe sahip oluyordu en azondan 60FPSi konsoldan almak PC'deki 120FPS gibi de hissettiriyordu. Bana koyan binlerce liralık cihazların konsol aratması :D

Alıntıyı görüntüle

Orası öyle ama 2 tane 5080 parası diye kıyaslarken 5080 aynı koşulda ne kadar performans verirdi ona da bakmak lazım. 5090 şuan piyasanın açık ara en iyi oyun kartı, alt serisi 5080 den de çok daha güçlü. Buna rağmen bu performansı verdiyse alt seriler komple mahvolur yani.

Bir de Nvidia zaten DLSS ye muhtaç olunmasını istiyor amaç o. Çünkü bu şekilde AMD şuan 5090 gücünde kart yapsa bile DLSS olmayacağı için bu performansı alacak Nvidia sahipleri DLSS açıp oynanabilir hale getirecek. Bir de her seride ek bir DLSS özelliği ekliyor eski Nvidia serileri de saf gücü olsa bile DLSS eksiği yüzünden planlı olarak eskitiliyor. Nvidianın odağı DLSS ile kazanılan performansı daha da arttırmak ve kaliteyi Native görüntüyle aynı düzeye getirmek şuan, saf güç konusunda AMD ne yaparsa az daha iyisini versem yeter kafasında.

burda sorun kartlarda değil, firmalar eskisi gibi güzel optimizasyonlu oyunlar yapmıyorlar zaten çoğu kişide rtx 3060 ve üstü var oynayan oynasın diye sallıyorlar etrafa oyunları
Aslında “sorun varsa bi güncelleme yollarız çözeriz” kafasına girdi firmalar. Bundan 15-20 yıl önce bir oyun çıkacaksa bu diske basılırdı ve sonradan güncelleme vs de almazdı hep diske yazıldığı haliyle oynanırdı o yüzden firmalar en ufak bir bug bile olmasın diye çok uğraşıyordu. Şuan bazı firmaların (ki dev firmalar bunlar) çok basit bugları bile düzeltmeden çıkardığı oyunlar olabiliyor. Optimizasyon konusunda da aynı şekilde nasıl olsa DLSS var veya nasıl olsa RTX kapalı da oynanır onları optimize etmeyelim Nvidianın önerdiği ayar neyse bas geç mantığı var.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,164,652
Üyeler
184,959
Son üye
Caximus
Geri