🔥İndirim Delta GPS-750FB 750W 80+ Platinum GüÇ Kaynağı 2480TL (fiyat az daha düşmüş %2 kuponla 2430TL)

çok kasmayın la al geç herkes kaliteli diyor daha ne zorluyorsunuz kendini kanıtlamış marka interneti her şeye kullanıyorsunuz yaz gpt ye sana söylesin geçmişini dünya malını alırken böyle çok takılacak şeyler değil kafanı yorduğuna değmez
Adamlar ürünü, hizmeti kötü olsa Nvidia reis bunlarla işbirliği mi yapar dimi 😀
 
GPT Abinin cevabı tatmin olmayanlar için excalibur msi hp asus rog cihazların adaptörlerinde falan görürsünüz bu markayı ztn

Delta PSU dünyada en bilinen, en köklü endüstriyel güç kaynağı üreticilerinden biri. “Ucuz gamer markası” falan değil, tam tersi markaların arkasındaki üretici konumunda.


İstersen net ve kısa şekilde anlatayım, forumdakileri ikna edecek bilgilerle:




🔵


1960’lardan beri taiwan merkezli Delta Electronics firmasının markasıdır.
Dev bir şirkettir; güç elektroniği, sunucu PSU’ları, endüstriyel sistemler, solar inverter gibi ağır işlerde çalışır.




🔥


  • OEM üreticilerin kralıdır. Birçok büyük marka PSU’yu Delta’ya yaptırır (HP, Dell, Lenovo, Cisco, hatta bazı Apple ürünleri).
  • Server PSU'larının yarısından fazlası Delta üretimi.
  • Yüksek verimlilik, çok sağlam komponent, düşük arıza oranı (RMA) ile bilinir.
  • 7/24 çalışan kurumsal sistemlerde güvenilirlik için tercih edilir.



✔️


  • Veri merkezleri (server PSU)
  • Endüstriyel makineler
  • HP / Dell masaüstü sistem PSU'ları
  • Tıbbi cihaz güç kaynakları
  • Solar ve UPS sistemleri

Bunların hepsi “arızalanırsa milyonluk zarar çıkar” olan yerler, yani kalite şart.




💬


“Delta zaten tüketici markası değil, büyük markaların arkasında PSU üreten OEM devidir. HP, Dell, Lenovo, Cisco gibi firmaların server ve masaüstü modellerindeki PSU’ların çoğu Delta’dır. Kalitesiz olsa bu firmalar kullanmaz.”
 
şöyle 3.5'a falan bunun modüler hali gelse keşke ya bu wattlarda çok fazla kablo var kasaya sığmıyor
 
2500 liraya rampage gamepower gibi dandik psu alana kadar sorgusuz sualsiz alinacak psu arkadaşlar firma kaliteli çoğu hazır kasaya bu firma üretiyor marka bilinmiyor diye kalitesiz manasına gelmiyor 80+ plat sertifika mevcut gerisi çok önemli değil çünkü fiyat 2500 tl kara kara düşünüp durulacak bir sey değil ihtiyaci olan yapistirsin :)
Hocam bence insanları tereddütte bırakan konu bu kadar kaliteli denilen bir ürünün bu kadar uygun fiyata satılması. Ben bile bir an tereddüt ettim ulan dedim bunu Delta diye satıyorlar ama satıcıyı hiç duymadım içindekileri söküp yerine başka bir şey takıp DELTA diye millete iteliyor mudur diye. Hatta o sebeple 550 watt sipariş verdim. Sonra baktım gelen arkadaşlar kapalı kutu ürün geldi diyor iptal edip 750 aldım.
 
Hocam bence insanları tereddütte bırakan konu bu kadar kaliteli denilen bir ürünün bu kadar uygun fiyata satılması. Ben bile bir an tereddüt ettim ulan dedim bunu Delta diye satıyorlar ama satıcıyı hiç duymadım içindekileri söküp yerine başka bir şey takıp DELTA diye millete iteliyor mudur diye. Hatta o sebeple 550 watt sipariş verdim. Sonra baktım gelen arkadaşlar kapalı kutu ürün geldi diyor iptal edip 750 aldım.
Evet kapalı kutu geliyor hepsi ben 850w plat aldım açtım mükemmel kaliteli firma öyle bir şey yapsa öttürür delta firması bu saticiyi :D
 
Hocam bence insanları tereddütte bırakan konu bu kadar kaliteli denilen bir ürünün bu kadar uygun fiyata satılması. Ben bile bir an tereddüt ettim ulan dedim bunu Delta diye satıyorlar ama satıcıyı hiç duymadım içindekileri söküp yerine başka bir şey takıp DELTA diye millete iteliyor mudur diye. Hatta o sebeple 550 watt sipariş verdim. Sonra baktım gelen arkadaşlar kapalı kutu ürün geldi diyor iptal edip 750 aldım.
abi harbiden tonla marka var delta yı ilk kez duyuyorum bende.
 
abi harbiden tonla marka var delta yı ilk kez duyuyorum bende.
Biraz deneyim gerekiyor buna internette bilgi yok kullandığınız cihazlarda girebiliyorsunuz. Bazı laptopların sarj aletlerine felan bak delta yazar mesela sarj aleti de var adamlarin predator omen asus rog gibi markaların hem de
 
abi harbiden tonla marka var delta yı ilk kez duyuyorum bende.
Ben daha önce duymuştum ama böyle perakende satış yaptığını bilmiyordum. Ürünlerin yorumlarından da baktım daha önce hep QP tarafından satışlar yapılmış. Sanırım QP ile olan distrübitörlük anlaşmaları bitmiş. Bu satıcıyı hiç duymadığım için tereddütteydim ama teslim edilenler sağolsun bizde onlar sayesinde nasiplenmiş olduk.
 
hangi kablolarla geliyor ?
 
Arkadaşlar alanlara hayırlı olsun. Bence de kökeni ve malzeme kalitesi güzel Delta'nın ama yine de okumanızda fayda var gibi. Gemini ile biraz sohbet ettim kendi PSU'm ile kıyaslayarak ve şu cevapları aldım:
''1. XPG (62.5A) ve Delta (45A) Farkı Nedir?
Bu iki güç kaynağının (PSU) tasarım mimarisi farklıdır:
  • XPG Pylon (Tek Kanal - Single-Rail): Modern bir "DC-to-DC" tasarıma sahiptir. 750W'lık gücünün tamamını tek bir +12V kanalından (62.5A) esnek bir şekilde sunar. 62.5A, bu havuzun toplam kapasitesidir.
  • Delta (Çoklu Kanal - Multi-Rail): Eski bir güvenlik yaklaşımını kullanır. Toplam +12V gücünü iki (veya daha fazla) ayrı kanala (+12V1, +12V2) böler. Gördüğünüz 45A, bu kanallardan her birinin aşırı akım koruması (OCP) için belirlenmiş güvenlik limitidir, toplam kapasitesi değildir.

2. Delta'nın 45A Limiti Ekran Kartı İçin Sorun mu?

Hayır, sorun değildir. 45A limiti ($12\text{V} \times 45\text{A} = 540\text{W}$) bir performans hedefi değil, güvenlik (kısa devre) önlemidir. 540W'ın altında güç tüketen (piyasadaki kartların %99'u) her ekran kartı bu kanalda güvenle çalışır.

3. Delta'da Hangi Kanal Neyi Besler?

Bunu bilmenin tek yolu, PSU'nun üzerindeki etikette veya kılavuzunda yer alan "kanal dağılım şemasına" (rail distribution map) bakmaktır.
  • Bu şema, hangi fiziksel kablonun (CPU, PCIe, SATA) hangi kanala (+12V1 mi, +12V2 mi) fabrikada atandığını gösterir.
  • Şema yoksa, genellikle ekran kartı kablolarının tek bir kanala (örn. +12V2) atandığı varsayılır.

4. Delta GPS-750FB Ne Zaman Çıktı?

Araştırmanız doğru. Bu model, 2015-2016 civarında üretilmiş bir güç kaynağıdır.
  • Bu, XPG gibi son kullanıcıya yönelik (perakende) satılan kutulu bir ürün değildir.
  • Bu, Dell/Alienware (özellikle Aurora R5/R6 serisi) gibi hazır sistemler için üretilmiş bir OEM (Orijinal Ekipman Üreticisi) parçasıdır.
  • Şu an satılanlar, o dönemden kalma "kullanılmamış eski stok" (NOS) veya "sistemden sökme" (pull/refurbished) ürünlerdir.''
 
Şimdi ben de araştırdım 2015-2016 civarlarında bir PSU gözüküyor. Sizce yine alınır mı? İptal etmeye gerek var mı?
 
Arkadaşlar selam,
PSU Tier list'te hiç göremedim ancak başka sitelerde çok detaylı incelemesi var hoşuma da gitti. 200 TL kod ile 2280 TL 3 Takist aldım. Ne düşünüyorsunuz?

Ayrıca PSU Tier List'te yeri olsa sizce hangi tier PSU'lar arasına girer?

3 yıldır Thermaltake TR2 S (F tier) bir PSU kullanıyordum umarım işimi görür.
Thermaltake F tier falan değil. SPL's tierlist düşük tierlerde oldukça yanlış bir liste. Neredeyse tüm Grup regulasyonlu PSU'ları F tier'e atıyorlar lakin yanlış.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Reklam olmasın diye link atmıyorum ama detaylı incelemesi var zaten. İncelemeyi okuyunca C tier diyesim pek gelmedi sanki A tier gibi. T....lay incelemesi var. İncelemeyi anlayan varsa Tier belirlemesi yapabilir. :D:D

Umarım reklam olmamıştır. :D
İncelemeyi yapan kişi oreki. PSU'lar hakkında gayet bilgili bir kişi. A tier'e giremese bile Rahatlıkla B+ veyahut A-'ye girer.

Ayrıca reklam olayını hiç görmedim. Kaynak paylaşabilirsiniz.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

ktı?
Araştırmanız doğru. Bu model, 2015-2016civarında üretilmiş bir güç kaynağıdır.
  • Bu, XPG gibi son kullanıcıya yönelik (perakende) satılan kutulu bir ürün değildir.
  • Bu, Dell/Alienware (özellikle Aurora R5/R6 serisi) gibi hazır sistemler için üretilmiş bir OEM (Orijinal Ekipman Üreticisi) parçasıdır.
  • Şu an satılanlar, o dönemden kalma "kullanılmamış eski stok" (NOS) veya "sistemden sökme" (pull/refurbished) ürünlerdir.''
Delta'nın bu modeli 2017'li. OEM üretim için yapılmadı. Direkt Delta kendi adı altında çıkardı. Yani sistemden sökülme gibi bir durum yok. Ki zaten Delta'nın yeni nesil modelleride mevcut piyasada. Türkiye'de yok sadece.
 
Son düzenleme:
Geçen sene kasım indirimlerinde biri 850w platinum 40euro, 1300w plat için 50euro diye video çekmiş. Çok uygun olduğu için refurbished ihtimali var.




Uzun süre depolarda duran bu güç kaynaklarının depolama sıcaklık ve nem değerleri önemli. Kimse bunlar neden ucuz ciddi şekilde sorgulamıyor. Alan mennun satan memnun.


Burdaki güç kaynağı kutusu farklı. OPP koruması yok. Revizyon farkı var.






Çoğu kapasitör için raf ömrü önemli ölçüde depolama koşullarına bağlıdır. Depolanan kapasitörlerin elektriksel özellikleri, özellikle sıcaklık ve nem olmak üzere depolama koşullarına bağlı olarak değişir. Alüminyum elektrolitik kapasitörler gibi bazı kapasitörler için depolama sıcaklığı kimyasal reaksiyonların hızını belirler. Yüksek sıcaklıklarda depolanan alüminyum elektrolitik kapasitörler, düşük sıcaklıklarda depolananlara göre daha hızlı kapasitans kaybeder. Kapasitörlerin neme maruz bırakılması, bağlantı tellerinin/terminallerinin oksidasyonunu hızlandırır. Terminallerin bu oksidasyonu lehimlenebilirliği azaltır. Bir kapasitörü kullanmadan önce, teslim tarihini kontrol etmek önemlidir. Bazı kapasitörler, uzun süre şarj edilmeden depolandıktan sonra yeniden şekillendirilmeyi gerektirir. Kapasitörlerin ömrünü en üst düzeye çıkarmak için, üretici tarafından belirtilen koşullar altında depolanmalıdırlar.

 
Geri
Top