Yardım Termal macunmu,padmi,putty mi?

SerkanK.

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
406
Aklıma takıldığı için sormak istedim. Asus tuf a15 laptop kullaniyorum ve bir süre önce youtube videolarına bakarak mx-6 termal macun sürdüm.yalnizca gpu ve cpu kısmına değil aşağıdaki kırmızı her alana sürdüm mx6 yı. Bakımı 2 3 hafta olmuştur. Lakin yapay zekaya ve forumdakilerin konuşmasına takılarak o alanlara termal putty almak gerekiyormuş.
Ayrıyeten Gpu ve cpu kısmında Mx 6 da laptoplarda pump out ihtimali yüzünden termal pad öneriliyor.

Sorum şu. Ben 1 adet ürün kullanacak olsam (ve laptopdaki her yere ayni ürünü kullanacak olsam) ne kullanmam gerekir laptop için?
Mx6 mı , ptm7950 honeywell mi yoksa illa 2 ayri ürün almam şartmı?

Ekler

• 1000109207.webp
    1000109207.webp
    215.4 KB · Hit: 36
Ben yeni helios v2 ped aldım temudan performansını bakalım görücez

@Mehmet Yılmaz

Hocam siz ne önerirsiniz bu durumda. Elimde mx 6 var zaten. Laptolun bütün alanlarına kullanmak için pad yada macun yeterli olurmu yoksa illa putty almam şartmı?.

Sadece 1 tane ürün kullanmak istiyorsak ne önerirdiniz?

Maalesef putty'i macun yerine veya macunu putty yerine kullanmak hiç verimli olmuyor. PTM7950 de her ne kadar pad olarak geçse de hem çok ince yapıda olması hem de sıcaklıkla beraber faz değiştirip macun kıvamına gelmesi sebebi ile VRM ve VRAM'lerde mantılı bir tercih olmaz. Bu işlerde en iyi kombinasyon VRM ve VRAM için putty, işlemci ve ekran kartı için ptm7950 kullanmak.

PTM7950'yi nereden temin edeceğiniz size kalmış ama ben şahsen aşağıya bıraktığım linkteki putty'i aldım ve kendi laptop'ımda kullandım. VRAM'ler stok termal padlere kıyasla 10-15 derece daha soğuk çalışıyor. Yaklaşık 3 ay oldu sıcaklıklar stabil.

Maalesef putty yi macun yerine veya macunu putty yerine kullanmak hiç verimli olmuyor. PTM7950 de her ne kadar pad olarak geçse de hem çok ince yapıda olması hem de sıcaklıkla beraber faz değiştirip macun kıvamına gelmesi sebebi ile VRM ve VRAM'lerde mantılı bir tercih olmaz. Bu işlerde en iyi kombinasyon VRM ve VRAM için putty, işlemci ve ekran kartı için ptm7950 kullanmak.

PTM7950'yi nereden temin edeceğiniz size kalmış ama ben şahsen aşağıya bıraktığım linkteki putty'i aldım ve kendi laptop'ımda kullandım. VRAM'ler stok termal padlere kıyasla 10-15 derece daha soğuk çalışıyor. Yaklaşık 3 ay oldu sıcaklıklar stabil.
Hocam işin aslı sadece kucuk bir alan için bu kadar masrafa girmek istemiyorum.100/200 arası olsa almayi dusunebilirdim ama putty ve ptm için yaklasik 1000 tl gibi ucret çıkıyor.
SÖylediklerinize göre gpu ve cpu icin Mx6 bitene kadar kullanacagim sonra ptm kullanmayi fusunuyorum.
Vrm ve vramlar içinde burada önerilen puttyi kullanacagim
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Aliexpresste yeni kullanici indirimi var bende suan onereceginiz termal putty varmıdır?

AKakcede bu 4luden başka thermal putty yok. Aliexpress ten önereceginiz yoksa bunlardan hangisini önerirsiniz.

Ekler

• 1000109237.webp
    1000109237.webp
    121.4 KB · Hit: 5
Geri