İnceleme Next 55" MiniLED TV inceleme Kıyaslama vs Samsung led TV

eneskaya6

80+ Silver
Reaksiyon skoru
2,638

NextStar YE-55IDG11 55'' MiniLED TV

1764425942751.webp

Televizyon dün kuruldu, herkesin görüntü kalitesi nasıl diye çok merak ettiği bir model olduğundan elimde bulunan SAMSUNG CRYSTAL LED modeli ile kıyaslamak istedim.
Kıyasın amacı marka hakkında kararsız kalıp Samsung, LG vs bilindik marka olsun onların kalitesi yeter diye düşünen ya da kararsız kalanlara yardımcı olmak için. Miniled de olsa marka NEXT ne derece iyidir diye düşünenler için.

Bahsettiğim özelliğe sahip TV fiyatları bu şekilde NEXT 55" TV ise miniled özelliği ile 19.500 TL.
Bu TV leri kullananların %80-90 ı görüntüyü vs fiyatına göre çok beğeniyor bu da önemli bir detay.
1764426442324.webp

Genelde tv ler yan yana kıyaslanmaz denk gelmez vs fırsat olduğu için aynı ortamda yan yana çekip paylaşmak istedim.

İlk yaptığım test dimming test, ışık sızması.

Samsung TV
Görüldüğü üzere karanlık ortamda ekranda beyaz bir sembol varken ekranın neredeyse tamamında grileşme var.
IMG_9713.webp

NEXT Miniled

Arada ki fark muazzam derecede. Beyaz sembolün cevresinde grileşmeler mevcut ama ekranın diğer yerleri tam siyah. Grileşmeler gözle bakınca rahatsız etmeyecek düzeyde.

IMG_9712.webp

Samsung TV
Görüntü 10 kişiden en az 8'inin beğeneceği şekilde. Renkler yeterli kadar canlı,detaylar iyi seviyede AMA next ile yan yana gelince Samsung tv görüntüsü ile bir anda insana kötü geliyor.

Next ile kıyasla Görüntünün üzerinde beyaz bir perde varmış gibi %10-20 soluk. Detaylar yetersiz ve siyahlar belirgin değil. Siyahlar belirgin olmadığı için detaylar daha da yetersiz.
IMG_9718.webp

Next Miniled

Renkler çok canlı, detaylar ince ayrıntısına kadar belirgin ve siyahlar tam siyaha çok yakın (OLED hariç). Ekranın renklerin parlaklığı canlılığı Samsunga kıyasla muazzam.
IMG_9717.webp

Samsung TV

IMG_9720.webp

Next Miniled

IMG_9719.webp

Next monitörde farkettiğim (-) negatif yönlerden biri görüntüde ghosting mevcut. Ekranda hızlı hareket eden büyük cisimlerde ya da dönmelerde biraz ghosting mevcut. Samsung TV de bu yok.

Kıyaslama amatörce kendim tarafından yapılmıştır. Herhangi bir veri vs bulunamaktadır. Amac kaliteli markanın TV si mi daha iyi yoksa ekonomik markanın iyi teknolojisine sahip olan modeli mi.

Son düzenleme:

NextStar YE-55IDG11 55'' MiniLED TV

Alıntıyı görüntüle

Televizyon dün kuruldu, herkesin görüntü kalitesi nasıl diye çok merak ettiği bir model olduğundan elimde bulunan SAMSUNG CRYSTAL LED modeli ile kıyaslamak istedim.
Kıyasın amacı marka hakkında kararsız kalıp Samsung, LG vs bilindik marka olsun onların kalitesi yeter diye düşünen ya da kararsız kalanlara yardımc olmak için. Miniled de olsa marka NEXT ne derece iyidir diye düşünenler için.

Bahsettiğim özelliğe sahip TV fiyatları bu şekilde NEXT 55" TV ise miniled özelliği ile 19.500 TL.
Bu TV leri kullananların %80-90 ı görüntüyü vs fiyatına göre çok beğeniyor bu da önemli bir detay.
Alıntıyı görüntüle

Genelde tv ler yanyana kıyaslanmaz denk gelmez vs fırsat olduğu için aynı ortamda yan yana çekip paylaşmak istedim.

İlk yaptığım test dimming test, ışık sızması.

Samsung TV
Görüldüğü üzere karanlık ortamda ekranda beyaz bir semböl varken ekranın neredeyse tamamında grileşme var.
Alıntıyı görüntüle

NEXT Miniled

Arada ki fark muazzam derecede. Beyaz sembolün cevresinde grileşmeler mevcut ama ekranın diğer yerleri tam siyah. Grileşmeler gözle bakınca rahatsız etmeyecek düzeyde.

Alıntıyı görüntüle

Samsung TV
Görüntü 10 kişiden en az 8'inin beğeneceği şekilde. Renkler yeterli kadar canlı,detaylar iyi seviyede AMA next ile yan yana gelince Samsung tv görüntüsü ile bir anda insana kötü geliyor.

Next ile kıyasla Görüntünün üzerinde beyaz bir perde varmış gibi %10-20 soluk. Detaylar yetersiz ve siyahlar belirgin değil. Siyahlar belirgin olmadığı için detaylar daha da yetersiz.
Alıntıyı görüntüle

Next Miniled

Renkler çok canlı, detaylar ince ayrıntısına kadar belirgin ve siyahlar tam siyaha çok yakın (OLED hariç). Ekranın renklerin parlaklığı canlılığı Samsunga kıyasla muazzam.
Alıntıyı görüntüle

Samsung TV

Alıntıyı görüntüle

Next Miniled

Alıntıyı görüntüle

Next monitörde farkettiğim (-) negatif yönlerden biri görüntüde ghosting mevcut. Ekranda hızlı hareket eden büyük cisimlerde ya da dönmelerde biraz ghosting mevcut. Samsung TV de bu yok.

Kıyaslama amatörce kendim tarafından yapılmıştır. Herhangi bir veri vs bulunamaktadır. Amac kaliteli markanın TV si mi daha iyi yoksa ekonomik markanın iyi teknolojisine sahip olan modeli mi.
Elinize sağlık hocam.

Elinize sağlık hocam, next fena tokatlamış

Emeğine sağlık hocam. Next pişman etmez bence de. Zaten 58 qledi var. Ondan da memnunum genel olarak.
mini Led benim odaya iyi gider diyorum. Diğeri anne babamın kullandığı tv oldu. Onlar da memnunlar. Zaten anlamazlar da pek. Tv olsun yeter onlara.

İşte bunları biz paylaşınca “sponsor qanqaaaaa” diyip gevşek gevşek konuşuyorlar. Gözle gördüğümüz iyi ise iyi diyoruz para almış diyen gevşekler yüzünden millet marka ama leş panellere para harcıyor. İnceleme için teşekkürler

Elinize sağlık hocam, next fena tokatlamış
Ps5 icin ve dümenden film vs izlemek için almıştım yani bu performans cidden fiyatına göre efsane.
Peder gördü aynısından istedi borclu çıktık 😄
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

İşte bunları biz paylaşınca “sponsor qanqaaaaa” diyip gevşek gevşek konuşuyorlar. Gözle gördüğümüz iyi ise iyi diyoruz para almış diyen gevşekler yüzünden millet marka ama leş panellere para harcıyor. İnceleme için teşekkürler
Objektif yorumlayan inceleyen sen dahil 2-3 kişi kaldı size de demesinler bi zahmet
Bu TV’yi canlı görmeyene anlatırsak “ bu da aldığı malı ne övüyor” deditir ama gercekte cok iyi.

Bende yakın zamanda TV almak istiyorum dizi film haber izlemeye birde hiç denemedim web browserdan GFN indirip oyun oynamayı düşünüyorum oluyor mu emin değilim ama next almayı düşünüyorum fakat hangi modeli tercih edilmeli? F/P 15 20k bandında.

Bende yakın zamanda TV almak istiyorum dizi film haber izlemeye birde hiç denemedim web browserdan GFN indirip oyun oynamayı düşünüyorum oluyor mu emin değilim ama next almayı düşünüyorum fakat hangi modeli tercih edilmeli? F/P 15 20k bandında.
Görüntü icin next miniled kesinlikle bu fiyatlara en iyi tercihlerden biri. Gelene kadar cok merak ediyordum ama görüntü on numara.
1/2 gün içerisinde pc bağlayıp hikayeli oyunları deneyecem anlık görüntü ya da video çekmeye çalışacağım.

Şöyle diyim bugün anneyle baba geldi salonda yukarı da paylaştığım samsung tv vardı salonda durmak yerine nextin olduğu oda da TV izlemek istediler 😄😄

1764573814420.webp

19500 ve 3 taksit yaptırıyor, samsung modeline göre güzel görünüyor incelemede, tv forumu vardı düşük paralardaki hi level onvolarda falan güzel panel güzel anakart olanları öneriyorlardı.Zaten panel üreticisi 4-5 tane kendi anakartlarını kasalarını basıp satıyor büyük markalarda. f/p model gibi duruyor listeme aldım dizi-film agırlıklı kullanım icin tv arıyordum sagol hocam.

Alıntıyı görüntüle
19500 ve 3 taksit yaptırıyor, samsung modeline göre güzel görünüyor incelemede, tv forumu vardı düşük paralardaki hi level onvolarda falan güzel panel güzel anakart olanları öneriyorlardı.Zaten panel üreticisi 4-5 tane kendi anakartlarını kasalarını basıp satıyor büyük markalarda. f/p model gibi duruyor listeme aldım dizi-film agırlıklı kullanım icin tv arıyordum sagol hocam.
Tv arayışınız varsa ve 40-50bin tl bandında bisey aramıyorsanız bu modeli ilk sırada tutun derim hocam.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

IMG_9762.webp

IMG_9756.webp

TV’nin sol tarafı ful cam boydan boya stor perde cekili güneş vuruyordu ona rağmen renkler parklık bu şekilde

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,169,416
Üyeler
185,723
Son üye
merhababeninsan
Geri