Modem mi yoksa router mi

PolatAlemdarr

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
227
Bu ikisi arasındaki fark nedir tam olarak bilmiyorum ama amacım TT nin verdiği modemden kurtulmak ve qqs yaparak pingden kurtulmak
Fiber 100/20

Bu ikisi arasındaki fark nedir tam olarak bilmiyorum ama amacım TT nin verdiği modemden kurtulmak ve qqs yaparak pingden kurtulmak
Fiber 100/20
hocam router kablo çekmen gerekiyor modem olarak kullanılmıyor. modem alman gerek, router modeme gelen interneti çok daha yüksek şekilde yayarak güçlü internet sunuyor. temelinde modem lazım yani elindekinden kurtulup router alman olmaz

eger fiberse direk gpondan routera kullanabilirsin ama vdsl ve arkasi teknolojiler modemle calisir.
ben direk gpondan router kullaniyorum sqm icin openwrt destekli bi router alabilirsin

Fiber 100/20
Router ethernet kablosundaki interneti yayar, Modemde DSL girişi olur telefon kablosundan gelen interneti de dönüştürür ve Routerin yaptığı şeyleri de ek olarak yapar.

eger fiberse direk gpondan routera kullanabilirsin ama vdsl ve arkasi teknolojiler modemle calisir.
ben direk gpondan router kullaniyorum sqm icin openwrt destekli bi router alabilirsin
Altyapı fiber 100 mbps
Şimdi bu kabloyu routera taksam olurmu
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Router ethernet kablosundaki interneti yayar, Modemde DSL girişi olur telefon kablosundan gelen interneti de dönüştürür ve Routerin yaptığı şeyleri de ek olarak yapar.
Şimdi bu kabloyu routera taksam olurmu

Ekler

• 1000018654.webp
    1000018654.webp
    292.1 KB · Hit: 6
  • 1000018654.webp
    1000018654.webp
    292.1 KB · Hit: 7
şuan senin kullandığın router oluyor eğer fiber kablo direkmen dağıtıcıya girseydi modem olurdu şuan gpon cihazı modem görevi görüyor.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

senin alman gereken router

Eğer gpon cihazındaki verileri openwrt yüklü bir sfpye aktarabilirsen modemde alabilirsin direk fiber kablo modeme bağlanmış olur.
Bunun için rehberler var.

Teşekkür ederim şunu alsam olurmu

Ekler

• 1000018655.webp
    1000018655.webp
    119.6 KB · Hit: 5
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,169,350
Üyeler