Gainward ve PNY Ekran Kartları Nasıldır?

Coilwhine ayıplı ürün statüsüne girer. Arkadaşım thh den değiştirdi ancak bende coilwhine olmadı
Yarın bi vatan bilgisayara uğrayacağım uygun bir sistem gelir mi diye bakıcam iyi bir sistem bulamazsam ordan inşallah incehesaptan sistemi alacağım. Fiyat olarak 62k'lara geldi hocam RAM'leri 2x16 yaptığım için sizce mantıklı mıdır farklı bir siteden de bir öneriniz olur mu?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

1764279648539.webp

Bu şekilde topladım

Yarın bi vatan bilgisayara uğrayacağım uygun bir sistem gelir mi diye bakıcam iyi bir sistem bulamazsam ordan inşallah incehesaptan sistemi alacağım. Fiyat olarak 62k'lara geldi hocam RAM'leri 2x16 yaptığım için sizce mantıklı mıdır farklı bir siteden de bir öneriniz olur mu?

Alıntıyı görüntüle
Bu şekilde topladım
Ramleri 32 yapmanız güzel olmuş 6000mhz cl30 - cl32 değerleri am5 sistemlerde çok stabil ve aldığınız monitörünüz 2k ise 5060ti 16gb ve daha uygun gen4 bir ssd ile değiştirirseniz f/p olarak daha avantajlı bir sistem olur. 3 gün önce arkadaşıma aldığımız sistem 42.165 TL'ye geldi. tabii ki sizin yapmış olduğunuz sistem 2k için çok yeterli parçaları kaliteli( psu, kasa, ssd vs.). Ama aradaki fiyat farkı/alacağınız performans artışı için ben olsam bu sisteme yakın dizerdim ama içinize bu sindiyse gayet güzel bir sistem olmuş

Ekler

• WhatsApp Görsel 2025-11-25 saat 15.57.29_c52f2a40.webp
    WhatsApp Görsel 2025-11-25 saat 15.57.29_c52f2a40.webp
    72 KB · Hit: 21
Ramleri 32 yapmanız güzel olmuş 6000mhz cl30 - cl32 değerleri am5 sistemlerde çok stabil ve aldığınız monitörünüz 2k ise 5060ti 16gb ve daha uygun gen4 bir ssd ile değiştirirseniz f/p olarak daha avantajlı bir sistem olur. 3 gün önce arkadaşıma aldığımız sistem 42.165 TL'ye geldi. tabii ki sizin yapmış olduğunuz sistem 2k için çok yeterli parçaları kaliteli( psu, kasa, ssd vs.). Ama aradaki fiyat farkı/alacağınız performans artışı için ben olsam bu sisteme yakın dizerdim ama içinize bu sindiyse gayet güzel bir sistem olmuş
Monitör klavye mouse onlar hep şuan ki kullandıklarımla devam edeceğim hocam şimdilik. Monitör 1080p çok darboğaz yaşar mıyım?

hayır ama sistemin 2k için çok ideal 1080p de ziyan etme elinde e kasa mercedes var diyorsun linea gibi süreyim :)
Hocam termal macunda almam gerekiyor mu stok olarak geliyor mu idarelik?

Stok gelir almak isteğe bağlı olur
Hocam tekrardan merhabalar rahatsız ediyorum kusura bakmayın bir sorum olacaktı ben şimdi sistemi satın aldımda ilk BIOS ekranı açıldığında hemen flashı takıp Windows mu kurmam gerekiyor yoksa aynı Windows yükleyeceğim flash bellek içerisine BIOS Update'de yükleyipte mi çalıştırmam gerekiyor? Tam olarak kurulum adımları nasıl olmalı? İncehesap üzerinde test et seçeneği vardı onu seçip o şekilde sipariş etmiştim yine ordaki teknikerler BIOS güncellemesini ve sistem bileşen kontrolü vs. yapıyorlar mı bunu merak etmiştim yardımcı olursanız sevinirim. @Haydranoyd @Che_

• Beğen
Reaksiyonlar: Che_
Arkadaşlar merhabalar bu ay içinde bilgisayar alacağım ama ekran kartı konusunda sessizlik ve performans olarak 3 marka arasında kaldım. İncehesap üzerinde oem sistemleri gezerken 3 sistem gördüm bunlardan birinde Gainward ve PNY ekran kartı var birinde GIGABYTE birinde de ASUS bu 3 model arasında aralarında en sessiz ve sorunsuz çalışacak hangisi olur uzun ömürlü baş ağırtmasın sistemi topluyorum bi 5-6 sene duracak. Şuan ki kullandığım sistemde MSI GamingX serisi kullanıyordum o yüzden diğer markalardan pek bir şey bilmiyorum araştırdığımda her 2 markada bilindik ama özellikle PNY ekran akrtı için pek bir video çekilmemiş kullanan arkadaşlar önerir misiniz nasıl bir karttır onun haricinde efsane cuma beklenir mi yoksa bu sistemlerden birini almam daha mı mantıklı olur birde son olarak İncehesap garanti konusunda yardımcı oluyor mu yoksa ilgisiz mi bu siteden sistem alan arkadaşalarda fikirlerini belirtebilirse çok mutlu olurum.

1. Sistem : https://www.incehesap.com/nexus-thunder-oem-paket-fiyati-76188/
2. Sistem : https://www.incehesap.com/technopat-gaming-v3-oem-paket-fiyati-84876/
3. Sistem : https://www.incehesap.com/stratos-sonic-oem-paket-fiyati-76093/
ilerde satmayı düşünmezsen bu markalarda gayet iyi sadece 2. elde daha fazla değer kaybediyorlar onun dışında mutlu edicektir benim arkadaşım yıllarca turbox marka r7 240 kullandı hala kart sorunsuz bu dediğim marka gainward yada pny den kat kat daha bilinmemiş marka ona ramen standart kalitede kart şuan bende baya baya en az %25 clock speed ekledim onaramen tam yükte bozulmadı halada sağlam (kısacası piyasadaki her ekran kartı markası belirli bir kalite altında ürün üretmiyor)

PNY rtx 5070 değerler bu şekilde. Şimdiye kadar cok seri ve marka kullandım her seyi belirleyen arada ki para.
Mesela Asus ile arasında 3k falan fark olsaydı asus tercih ederdim ama arada 10k far var bu farkta sadece satıcının cebine koyduğu kâr.

Global de bu markaların kartları arasında max 50€ falan oynuyor genellikle 20-30€ oynuyor. Ama tr de komisyonu döşüyorlar.

IMG_9795.webp

Hocam tekrardan merhabalar rahatsız ediyorum kusura bakmayın bir sorum olacaktı ben şimdi sistemi satın aldımda ilk BIOS ekranı açıldığında hemen flashı takıp Windows mu kurmam gerekiyor yoksa aynı Windows yükleyeceğim flash bellek içerisine BIOS Update'de yükleyipte mi çalıştırmam gerekiyor? Tam olarak kurulum adımları nasıl olmalı? İncehesap üzerinde test et seçeneği vardı onu seçip o şekilde sipariş etmiştim yine ordaki teknikerler BIOS güncellemesini ve sistem bileşen kontrolü vs. yapıyorlar mı bunu merak etmiştim yardımcı olursanız sevinirim. @Haydranoyd @Che_
Önce bios güncelle son temiz kurulum windows

Önce bios güncelle son temiz kurulum windows
Format diskini oluşturdum rufustan bios güncelleme dosyasınıda aynı flasha atsam bir sorun olur mu veys farklı flash belleğe mi atmam gerekiyor?

PNY rtx 5070 değerler bu şekilde. Şimdiye kadar cok seri ve marka kullandım her seyi belirleyen arada ki para.
Mesela Asus ile arasında 3k falan fark olsaydı asus tercih ederdim ama arada 10k far var bu farkta sadece satıcının cebine koyduğu kâr.

Global de bu markaların kartları arasında max 50€ falan oynuyor genellikle 20-30€ oynuyor. Ama tr de komisyonu döşüyorlar.

Alıntıyı görüntüle
Asus ekran kartlı bir sistemde vardı hocam aynı fiyatta ancak 2 fanlı olması dolayısıyla tercih etmedim. O bütçelerde 2 fanlı ekran kartı kullanmak biraz saçma geldi. Teşekkür ederim yorumunuz için

• Beğen
Reaksiyonlar: Che_
Geri