T force delta rgb black (2x16) 32gb 7600mhz ddr5 cl36 ram 13613tl

Bu fiyatların düşmesi belki yıllar sürecek belki normali bu olacak düşeceğine inanıp beklemek çok akıllıca olmaz haklısın
2 yıl veriyorum ben, 2 yıla üretim bantları yeniden şekillenir. Ai balonu da patlarsa eskaza, stok eritmek için çok ucuza ramler görürüz 3-4 seneye.

2 yıl veriyorum ben, 2 yıla üretim bantları yeniden şekillenir. Ai balonu da patlarsa eskaza, stok eritmek için çok ucuza ramler görürüz 3-4 seneye.
2 yıl bilgisayar toplayan birisi için çok uzun bir süre bence belki de biraz daha bekleyip geç kalması ram fiyatlarından dolayı bilgisayar toplamasını engelleyebilir o yüzden beklemek riskli

Kafayı mı yediniz beyler almayın bu fiyatlaraz bırakın ellerinde kalsın çip krizi ayağına milleti söğüşlüyorlar.
Neyin firsatciligi? Siz dünyada neler oluyor bitiyor takip ediyor musunuz? Bireysel tüketiciler adamların umrumda mi şu anda ? Alma diyorsun ama 1 ay sonra ne kadar olacak fiyat tahminin var mi? Su an 32 gb ramler 16-18 bandinda geziyor.
5-6 bin lerde gezerken indirim gelir diye diye fiyatlar 3x yaptı

piyasa da panik oluştur, daha sonra piyasayı manipüle et, 3x- 4x kar elde et. Üreticiler ve Markalar işini biliyor.

Kafayı mı yediniz beyler almayın bu fiyatlaraz bırakın ellerinde kalsın çip krizi ayağına milleti söğüşlüyorlar.
Almayın almayın, 30k olunca görecem sizi. Micronda pazardan çekildi.

Bu durum şuanda sadece Türkiye'de geçerli değil dikkatinizi çekerim fiyatlar küresel olarak artışta

almayın sonra ikiye katlansın :kekw: Micron, orta ve orta-üst segmente dram sağlayan bellek üreticisi tüketici ürünleri piyasasından çıktığını duyurdu. Geriye SK Hynix ve Samsung kaldı, onlar da üretim hatlarından çıkan ürünlerin çoğunluğunu OpeanAI, Google gibi firmalara sağlıyor. Hatta üretim hatlarını artırmak yerine aynı seviyede tutacaklarına dair raporlar da var. Yani alan memnun satan memnun. Dün 6 bine alınmayan ramler 14 bin oldu, yarına 28 olacak.

Çip krizi ayağı diyorsun Crucial yani MİCRON en büyük çip üreticilerinden biri gaming ürün üretmekten vazgeçti ve sadece AI üzerine üretim yapıcağını belirtti durum dahada kötü olucak çip üreticisi piyasadan çekildi diyorum bak sana. Şu fiyatlardan daha kötü fiyatlar görmeye başlicaz. Vallahi kafayı yicem hala markalar akıllı fırsatçılık yapıyor diyor insanlar çip üreticileri piyasadan çekiliyor markalara çip satmıyor AI odaklı oldukları için. Fiyatlar daha çok artıcak diyoruz bu fiyatlara yüksek diyolar 4-5k ram fiyatı varkende aynısını diyordunuz şimdi 15-16k oldu yine aynısını diyorsunuz valla delirmelik fırsatınız var ise alın daha kötü günler geliyor. Ekran kartlarınada zam yolda zaten VRAM sorunuda başladı H.O. TÜRKİYE TOPRAKLARINDA PARANIZ VARKEN NE ALIRSANIZ KÂR'DIR PARANIZ VARSA ALIN SONRA OTURUN FİYATININ ARTIŞINI İZLEYİN.

Son düzenleme:
almayın sonra ikiye katlansın :kekw: Micron, orta ve orta-üst segmente dram sağlayan bellek üreticisi tüketici ürünleri piyasasından çıktığını duyurdu. Geriye SK Hynix ve Samsung kaldı, onlar da üretim hatlarından çıkan ürünlerin çoğunluğunu OpeanAI, Google gibi firmalara sağlıyor. Hatta üretim hatlarını artırmak yerine aynı seviyede tutacaklarına dair raporlar da var. Yani alan memnun satan memnun. Dün 6 bine alınmayan ramler 14 bin oldu, yarına 28 olacak.
Basmıyor işte milletin kafası, anlamıyorlar. Sanıyorlar ki boykot edince fiyat düşecek. Micron da çekildi. Yarin ssd ler ve ekran kartları da fırlayacak. 50-60 bine dizilen hazir sistemler 100 den aşağı olursa öpüp başımıza koyacagimiz gunler geliyor farkında değiller

Kasım başında biradere Xpg lancer 6000cl30 16x2 kit aldık, 7700 lira çok pahalı gelmişti.

İki hafta sonra kendime AM5 sistem yaptım, fiyatlar uçtu adını sanını duymadığım thull marka 6400 cl32 16x2 ramleri 8600 liraya almıştım çipler hynix a die çıktı diye avundum.

Dün yakın arkadaşıma twinmos 5600cl36 rami 10800 liraya aldık baya uyguna aldık diyordu kendisi 😂

Bizim millet geriden geliyor. Şuan AI bütün dünya da yatırım çekiyor onun için RAM ve bellek fiyatlarının coşması zaten normal. Sonsuza kadar gitmeyecek bu şirketlerden sadece belli bir kısmı piyasa da tutunacak daha sonra RAM fiyatları düşmeye başlayacak. Ama bu yatırımların ne kadar süreceğine bağlı bence şuan ihtiyacı olanın alması en mantıklı

bir şey lazımsa en fp olanı bulup alacaksın bu ülkede yaşayıp bunu öğrenmemek ilginç ram fiyatlari yurtdışında 1 artsa burada 5 artıyor şimdi ekran kartları uçacak izleyin lazımsa al kenara çekil sonra tren kaçar

bir şey lazımsa en fp olanı bulup alacaksın bu ülkede yaşayıp bunu öğrenmemek ilginç ram fiyatlari yurtdışında 1 artsa burada 5 artıyor şimdi ekran kartları uçacak izleyin lazımsa al kenara çekil sonra tren kaçar
Trendeyim ben 😀
IMG-20251201-WA0033.webp

Geri