Türkiyede neden iphone bu kadar tercih ediliyor?

4 gün önce 5080li sistem topladım valla knka :D ip17 de ön siparişten aldık rahat uyuyabiliyorum artık :D
He biliyorum yardımcı olmaya çalıştım ama biraz bütçe sıkıntısı var gibiydi

125e geldi toplamda. Normalde anakart-kasa ve psudan kıssam 9800x3d alacaktım boşver kaliteli olsun dedim
Bence en iyisi olmuş, 4k idi sanırım? 7500f ile 9800x3d ile arasında 4k da fark bile yok. Boşuna giderdi, şu an ne aldınız hatırlamıyorum ama 7800x3d alsanız bile tek kazancınız sanırım 10 derece olurdu.

Bence en iyisi olmuş, 4k idi sanırım? 7500f ile 9800x3d ile arasında 4k da fark bile yok. Boşuna giderdi, şu an ne aldınız hatırlamıyorum ama 7800x3d alsanız bile tek kazancınız sanırım 10 derece olurdu.
2K çözünürlükte oynuyorum 7800x3d aldım

Kaçırdığın nokta şu: iPhone kullananların ezici çoğunluğu kendini elit sanıyor. Bu tipler sizin karşınıza çıkmıyor olabilir ama bu, var olmadıkları anlamına gelmiyor. Ayrıca yine büyük bir kesim, 4–5–6 yıllık telefonları ikinci elden alıyor. Ülkenin ekonomik gerçeklerini görmezden gelmenin anlamı yok; çoğunluk kolay kolay sıfır iPhone alamaz. Burada mevzu “iOS mu daha iyi, Android mi daha iyi?” değil. Amerika ve Avrupa’da bu telefonlar muadilleriyle neredeyse aynı fiyata satıldığı için çok satıyor. Adam S25’e 800 dolar vermek yerine iPhone 17’ye 800 dolar vermeyi tercih ediyor (ben de olsam öyle yapardım). Ama Türkiye’de 800 dolarlık cihaza 70 bin TL vermek akla mantığa sığan bir şey değil. Durumu olan alsın tabii; fakat durumu olmadığı hâlde yediğinden içtiğinden kısan insanlar kendilerine yazık ediyor.
Şu bir gerçek bu ülkede hatta daha genel konuşursam bu ülkenin birçok yerinde çok düşük geliri olmasına rağmen borca girip “iPhone 17 Pro Max Kozmik Turuncu” alanlar var ve bunu statü sanıyorlar bu bence de saçma. Ancak büyük bir kesim de sadece kullanmayı sevdiği için, kamerasını beğendiği için, önceki iPhone cihazını uzun yıllar sorunsuz kullanabildiği ve memnun olduğu için alıyor. Bu kesimin zengini en yeni modelleri alıyor daha durumu kötü olanı ikinci elden birkaç yıllık modellerini alıyor. Olay bu kadar basit. Hiçbir iPhone modeli alınmaz derecede kötü değil bence.

Zengin daha zengin olduğu için ve orta, alt sınıf daha da fakir olduğu için alınıyor.

Birde herkes s25u demiş. Android diyince samsung geliyorda günümüzde artık her amaç için iphone u geçen bir telefon var. Oyun için redmagic kamera için vivo x300 pro vs. Siz bakmayın dxomarka. Telefoto lensinde ois olmayan bir telefon o kadar yüksek alamaz. Diğer birçok şeyi saymıyorum bile. Bu tarz olarak iphone çok geride ama hala ekosistem olarak daha önde.

Kendi fikrim ios androidden çok daha önde.
10 yıl öncesinden bahsediyorsan eyvallah haklısın ben de aynısını derdim ama bence ios giderek daha kötüleşirken android giderek daha iyileşti ve stabilleşti bu da benim fikrim.

Birde herkes s25u demiş. Android diyince samsung geliyorda günümüzde artık her amaç için iphone u geçen bir telefon var. Oyun için redmagic kamera için vivo x300 pro vs. Siz bakmayın dxomarka. Telefoto lensinde ois olmayan bir telefon o kadar yüksek alamaz. Diğer birçok şeyi saymıyorum bile. Bu tarz olarak iphone çok geride ama hala ekosistem olarak daha önde.
O özelliklerin hepsini genel olarak telefona en iyi ve stabil yayan samsung hocam ondan onu örnek aldım

O özelliklerin hepsini genel olarak telefona en iyi ve stabil yayan samsung hocam ondan onu örnek aldım
Evet orasıda öyle ama dediğim gibi bir amaç için üretilmiş diğer androidler piyasa hükmediyor. Redmagic telefona sıvı soğutma koymuş bir marka. Milletin pubg için sonradan aldığı vuruş butonu mu triger mı adını bilmiyorum ama telefonda dokunmatik geliyor ve çok hızlı. Vivo x300 pro huawei 80 ultra kamera konusunda hükmediyorlar piyasaya zaten. Nothing ve google akılcılık ve yazılım konusunda baya iyiler. Aklıma şuanlık bunlar geliyor.

Evet orasıda öyle ama dediğim gibi bir amaç için üretilmiş diğer androidler piyasa hükmediyor. Redmagic telefona sıvı soğutma koymuş bir marka. Milletin pubg için sonradan aldığı vuruş bütünü mu triger mı adını bilmiyorum ama telefonda dokunmatik geliyor ve çok hızlı. Vivo x300 pro huawei 80 ultra kamera konusunda hükmediyorlar piyasaya zaten. Nothing ve google akılcılık ve yazılım konusunda baya iyiler. Aklıma şuanlık bunlar geliyor.
Evet dediğiniz markalar kendisini çok geliştirdi fakat os olarak hala çok güvenilmiyor onun dışı hepsi kendi kategorisi için canavar cihazlar

Geri