Türkiyede neden iphone bu kadar tercih ediliyor?

Senle de çok tartıştık şu konuları da en azından iyi konuşuyorduk tercihine saygı duyuyorum. 13-14 yaşında çocuklara uzun uzun yazı yazmak yordu
200k+ kazanan insan için apple ekosistem daha iyi aslında 60kya m5 pro çekersin 140kya 17pm çekersin mac pro çekersin sadece yazılımı samsunga göre daha kullanışsız bence

200k+ kazanan insan için apple ekosistem daha iyi aslında 60kya m5 pro çekersin 140kya 17pm çekersin mac pro çekersin sadece yazılımı samsunga göre daha kullanışsız bence
Samsung'da çok daha uygun fiyata ekosistem kurulabiliyor o güzel tek sıkıntı GalaxyBook yok ülkede tablet o bilgisayar işini tam göremiyor. Samsungda 50kya bile ekosistem kurarsın laptop harici Windowslarla yine güzel çalışıyor ama mac iphone entegrasyonu kadar iyi olması için ekstra programlar falan gerekiyor o açıdan beğenmiyorum sadece

Samsung'da çok daha uygun fiyata ekosistem kurulabiliyor o güzel tek sıkıntı GalaxyBook yok ülkede tablet o bilgisayar işini tam göremiyor. Samsungda 50kya bile ekosistem kurarsın laptop harici Windowslarla yine güzel çalışıyor ama mac iphone entegrasyonu kadar iyi olması için ekstra programlar falan gerekiyor o açıdan beğenmiyorum sadece
ben laptopla işim yok diye samsung seçtim masaüstü var onla windows bağlantısı var ama 120 fps ekran yansıtma falan yapamıyorum tek üzücü tarafı o s26 ultra olsa direkt monitöre bağlarım herhalde dexle

ben laptopla işim yok diye samsung seçtim masaüstü var onla windows bağlantısı var ama 120 fps ekran yansıtma falan yapamıyorum tek üzücü tarafı o s26 ultra olsa direkt monitöre bağlarım herhalde dexle
Tableti type c dp port kablosuyla bağlayıp 120fps almıştım yanlış hatırlamıyorsam. masaüstünde de flow diye bir uygulaması var yansıtma ve aktarım için güzel çalışıyordu zamanında tableti bağlayıp pcden yayın bile açtırıyordu sıkıntısız

Tableti type c dp port kablosuyla bağlayıp 120fps almıştım yanlış hatırlamıyorsam. masaüstünde de flow diye bir uygulaması var yansıtma ve aktarım için güzel çalışıyordu zamanında tableti bağlayıp pcden yayın bile açtırıyordu sıkıntısız
flowla 120 mi veriyor hemen deniyorum
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

yok dexle 120 almışsınız sanırım

flowla 120 mi veriyor hemen deniyorum
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

yok dexle 120 almışsınız sanırım
flowla 120 denemedim ama dexle aldım diye hatırlıyorum deneyebilirim istersen şarj edip

Şimdi şöyle, adam gitip 7k ya android alıyor telefon bir işe yaramıyor, güncelleme desteği 2 senede bitiyor. Bunlar androidde olduğu için adam android i kötülüyor, ve iphona yöneliyor. Bütçesine göre örneğin 2. El 7 plus hala yağ gibi akıyo ama gidip sıfır android alıyor memnun kalmıyor. Zaten gidip s24u, s25u alırsa iphonlardan daha dolu dolu cihazlar oluyor. Başka bir nedense aplle fanlarından, işte yok aplle prestij meselesiymiş, zengin işiymiş gibi durumlardan herkes iphona yöneliyor. Ben bunlardan kaynaklandığını düşünüyorum.

Geçen günlerde forumda buna benzer bir konu açılmıştı aynı mesajımı copy+paste yapıp iletiyorum.

Android'den daha iyi bir tasarım anlayışı var, renkler ve zevkler görecelidir ama google uygulamalarının bile ios te daha güzel gözüktüğünü kabul eden bir andorid kitlesi var. Tabii bazılarına ios tasarım anlayışı da hiç hitap etmeyebilir onlara da saygım sonsuz.

Onun dışında denemeyenlerin söyleyince abarttığımı düşüneceği taptic engine titreşim motoru telefon deneyimini baştan aşağı değiştiriyor. Son zamanlarda çok fazla marka apple benzeri bir motor için çalışıyor fakat bence hala yakın bile değiller.

Son olarak ios kesinlikle daha güvenli, android güvensiz veya bolca açık bulundurmuyor tamam ama her yönüyle ikisini güvenlik yönünden puanlasak ios bariz şekilde kazanır.

Ekosistem olayına takılmıyorum, windows-linux-andorid'e 2 tane uygulama indirseniz aynı ekosistemi kurabilirsiniz belki daha hızlı bile fotoğraf-dosya aktarımı yapabilirsiniz. Apple sadece bunu kutudan çıktığı haliyle yapıyor o kadar. Uğraşmak isteyen herkes her cihazla ekosistem kurabilir.

Geçen günlerde forumda buna benzer bir konu açılmıştı aynı mesajımı copy+paste yapıp iletiyorum.

Android'den daha iyi bir tasarım anlayışı var, renkler ve zevkler görecelidir ama google uygulamalarının bile ios te daha güzel gözüktüğünü kabul eden bir andorid kitlesi var. Tabii bazılarına ios tasarım anlayışı da hiç hitap etmeyebilir onlara da saygım sonsuz.

Onun dışında denemeyenlerin söyleyince abarttığımı düşüneceği taptic engine titreşim motoru telefon deneyimini baştan aşağı değiştiriyor. Son zamanlarda çok fazla marka apple benzeri bir motor için çalışıyor fakat bence hala yakın bile değiller.

Son olarak ios kesinlikle daha güvenli, android güvensiz veya bolca açık bulundurmuyor tamam ama her yönüyle ikisini güvenlik yönünden puanlasak ios bariz şekilde kazanır.

Ekosistem olayına takılmıyorum, windows-linux-andorid'e 2 tane uygulama indirseniz aynı ekosistemi kurabilirsiniz belki daha hızlı bile fotoğraf-dosya aktarımı yapabilirsiniz. Apple sadece bunu kutudan çıktığı haliyle yapıyor o kadar. Uğraşmak isteyen herkes her cihazla ekosistem kurabilir.
Ağzına sağlık hocam. Bana iOS'taki karanlık mod uygulamaları çok güzel geliyor. One UI 8.5 ile sanırım gelecekmiş ama o kadar kaliteli olur mu sanmıyorum.

Tamamen gösteriş odaklı, sosyal medya işi yapanlara lafım yok ama günlük kullanacak çoğu kişi show yapma derdinde apple logosu gözüksün diye fotolarda şekilden sekle giren insanlar dolu. Liseye gittiğim dönemlerde erkekler arasında "kızları apple telefon görünce çekinmek istiyor falan" diye leş muhabbetleri vardı sırf hava atmak ve kız tavlamak için falan alıyorlardı. Bu kadar fazla satılmasının sebebi de tamamıyla kendini yüceltmek için yapılan apple ile statüsünün yükseleceğini sanan boş beleş insanlar yüzünden.

Türkiyede hava atmak için alınıyor statü olarak. Yurt dışında o kadar pahalı değiller. Alınabilir seviyedeler fiyat olarak. Hatta samsungla aynı para oluyorlar yer yer öyle oluncada iphone çok güzel bir seçenek oluyor ama ülkemizim şartlarını hesaba katmak lazım.Güvenlik olarak biraz daha kendini kanıtlamış bir marka iphone. Birde yazılım ve ekosistem. Bir kez girdin mi çıkamaman için her şeyi yapıyorlar. Aktarım zorlukları uyum sorunları vs. 3. Kullanıcı yani bizler için çok mantıklı kalmıyor fiyat olarak ama zaten alan adam genelde arkasında logo ve ismi için alıyor. Birde samsung dışında bir android alsan çoğu kişi bilmicek ama eski bir iphone bile alsan herkes biliyor. Burda da markalaşmanın ve isim yapmanın önemi devreye giriyor. Ne kadar geride olsa toplumda iphone algısı var. Birde android son zamanlarda bu kadar toparladı. Eskiden iphone çok daha iyiydi. Kamera işlemci ekran vs. Zamanın çok ötesinde telefonlar yapıyordu. Bu yüzden hem marka olarak hemde kalite olarak kendini kanıtladı. Sonrada iphone algısı oluştu. Bence 11 den sonra biraz bozulmaya ve geri kalmaya başladı özellikle çin rakipleri çok büyük oynadı ve güçlü geldi. Birde çok düşük android alıp beğenmeyip iphone iyi diyip onlara geçenlerde var. Oysa günümüzde aynı fiyat ve segmentteki androidler birçok konuda geride bırakıyor. Ama yazılım isim statü ve ekosistem bazen bunların önüne geçiyor.

Ağzına sağlık hocam. Bana iOS'taki karanlık mod uygulamaları çok güzel geliyor. One UI 8.5 ile sanırım gelecekmiş ama o kadar kaliteli olur mu sanmıyorum.
Geçen sene iş için çift telefon kullandım hocam bir elimde 16 pro diğerinde s25u vardı. Çift telefon olayı zaten benlik değildi sonra android hevesimden vazgeçip sadece ios tarafına döndüm. iPhone kullanmanın rahatlığı gerçekten farklı ve her şeyiyle daha premium olduğunu hissettiriyor. Samsung ve Android tabanı bir şeyleri yanlış yapıyor ama ne olduğunu tarif edecek bir kelime yok sadece deneyimleyerek anlaşılır.

Hocam birde samsung çok fazla ürün çıkardığı için Apple ile satış sayısında rakip yoksa üst segment telefonlarda s24 veya s25ti tam hatırlamıyorum, çok düşük satmıştı. Listedeki 10 üst seviye telefonun 6sı iPhone du. Yani samsung a serisi olmasa sadece s serisiyle telefon sektöründe ayakta kalacak kadar kâr edemez.

Bizim ülkemizde birikim yapmak imkansız olduğu için pahalı telefon saat parfüm gibi şeylerle kendimizi mutlu ediyoruz yoksa ülkecek enayi olduğumuzu ve pahalılığından dolayı hava atmak için iPhone aldığımızı düşünmüyorum. İnsanlar ev araba gibi en temel şeylere sahip olamıyor bari bir telefonu çok görmeyelim kendimize.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,169,747
Üyeler
185,794
Son üye
xBuio
Geri