- Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam kar oranı konusundan konuşursak ip 17 serisinin ram ve ekranlarının hepsi samsunga ait her satılan telefondan pay alıyorlar ve üstüne telefon pazar payında en fazla telefon tedarik eden ve satan da samsung ki s24 ve 25 serisi fazla tuttu ayrıca samsung herşeyi üretiyor monitör,tv buzdolabı sonuç olarak zarara girmez.Hım attığın grafiği bilmiyorum ama sene başı mı ne okumuştum, 2024 yılı olabilir okudum makale, günün sonunda Iphone çok daha fazla kazanıyor, kar marjı çok yüksek. Hatta o kadar yüksek ki Samsung bir bu kadar daha satsa yine yakalayamaz. Samsung elma satar gibi telefon satıyor.Apple ise ... Karpuz? Satıyor daha fazla para kazanıyor. Her neyse konu o değil. Sanırım yurt dışında bu iki markanın amiral gemileri arasında fiyat farkı olmaması lazım varda da buradaki kadar büyük değiller. Niye iPhone dersen, kişiden kişiye değişir, biri güvenlik der, biri kolaylık der??? (Hala geri tuşu yok?!?), biri işte yavaşlamıyor fln der (ki doğru ama o Samsung'un Android'i çok şişik olduğundan dolayı olduğunu düşünüyorum, S25 Ultra alacaktım, Medimarktta telefona bakarken dondu... Bu yüzden HyperOS. Oxygen OS daha iyi diyorlar belki ilerde ona bile geçerim Xiaomi de bir tık bozmuş gibi. Her neyse, yani sen veya ben veya çoğu kişi diyebilir "eee uygulamaları sil, debloat yap fln" katılıyorum ama şunu da unutmayalım, bir telefona 80k Türk Lirası veriyorsun (2k dolar yurt dışında da 1200 fln sanırım), uygulama silmeyi bir tana debloat'ın kullanıcı için normal bir süreç olmadığını düşünüyorum. Niye sıfır telefonu, hackleme/kodlama gibi bir işlem yapsın değil mi? (Dışarıdan öyle duruyor
)
Neyse Samsung'un kaybı, maliyeti yüksek, fiyatı aynı, satış rakamları da kabaca aynı, kar marjı acınası(pitifully) şekilde az, marka değeri, nope, CEO fln etik olarak nope, müşteri hizmetleri nope. 3 hayırla uğurluyorum.Ama SSD ve monitörünü severim, onun dışında belki olursa klimasını da yakında tecrübe ederim.
He birde belki ekosistem olabilir, başta iPhone dur, sonra Mac, sonra kulaklık, şimdi de akıllı saat, her şeyi baştan satın almak da olmaz, 200k lık yerine 80k yı tercih de ediyor olabilir. Apple bence kulaklıkta başarılı.
Kliması iyi bu arada.
Birde s25 ultranın donmasından bahsetmişsiniz bence raf ürünü baz alınmamalı herkes istediği ayarı yapabiliyor ürün açık ve snap 8 elite'de öyle çok çok zorlanmadıkça kasıcak donucak bir işlemci değil.