Samsung ve Iphone'nin son telefonları üzerinden konuşacak olursam Samsung'un birçok özelliği Iphone'den daha iyi hale gelmiş. Yapay zeka, pil, güncelleme ve zoom kamera.. Normal kamerasının da kötü bir yanı yok. Ben 17 pro kullanıyorum. Hayatımda ilk defa Iphone kullanmaya 2 ay önce başladım. S25+ ya da 17 pro arasında kalmıştım farklılık olsun diye Iphone geçtim. 2 telefonda günümüzde herkesin işini eminim ki görür. Iphone kullanıcıların şöyle bir argümanı var. Iphone'den Samsung'a geçiş yapılmaz. Bu o kadar saçma bir argüman ki anlatamam. Samsung'un son model telefonları gayet akıcı ve güzel.. Senin soruna cevap verecek olursam. İnsanlar tamamen popüler kültür kölesi olduğu için Samsung'a yanaşmıyorlar ama Samsung'un o kadar iyi olduklarını da bilmiyorlar. İlle de Iphone alayım diyorlar. Fiyat bakımından da bakıldığında Samsung S25+ 50-60 arasında 17 Pro ise 108k nereden baksan 2 kat fiyat farkı var.
Samsung ve Iphone'nin son telefonları üzerinden konuşacak olursam Samsung'un birçok özelliği Iphone'den daha iyi hale gelmiş. Yapay zeka, pil, güncelleme ve zoom kamera.. Normal kamerasının da kötü bir yanı yok. Ben 17 pro kullanıyorum. Hayatımda ilk defa Iphone kullanmaya 2 ay önce başladım. S25+ ya da 17 pro arasında kalmıştım farklılık olsun diye Iphone geçtim. 2 telefonda günümüzde herkesin işini eminim ki görür. Iphone kullanıcıların şöyle bir argümanı var. Iphone'den Samsung'a geçiş yapılmaz. Bu o kadar saçma bir argüman ki anlatamam. Samsung'un son model telefonları gayet akıcı ve güzel.. Senin soruna cevap verecek olursam. İnsanlar tamamen popüler kültür kölesi olduğu için Samsung'a yanaşmıyorlar ama Samsung'un o kadar iyi olduklarını da bilmiyorlar. İlle de Iphone alayım diyorlar. Fiyat bakımından da bakıldığında Samsung S25+ 50-60 arasında 17 Pro ise 108k nereden baksan 2 kat fiyat farkı var.
İphone kötü demiyorum fiyatı dolayı, Millet iphone u teknoloji için değil prestij paketinin yanında vergi eklenmiş hali diye alıyor benim 11 yıllık samsung S6 hala çalışıyor kenarda bekliyor 1 yıl kullanmadığım için imei kapattı, içinde tarihi eser exynos var düşün sonra çıkıp android kasıyo diye veryansın ediyorlar. tam airfryer mantığı ne işe yaradığını tam bilmeden al sonra da hava atması güzel diye kullan.
Gerçekten merak ettiğim bir konu: İnsanlar neden daha düşük fiyatlara, yıllarca gidecek ve daha donanımlı cihazlar varken ülkemizde diğer ülkelere göre en pahalıya satılan iPhone'u tercih ediyorlar? Gerçekten merak ettiğim için soruyorum. Yurt dışında S24 Ultra, S25 Ultra gibi cihazlar, iPhone 16 Pro Max, 17 Pro Max gibi cihazlarla aynı fiyattan çıkıyor ve aynı miktarlarda satılıyor. Burada bırakın iPhone 16 Pro Max'i, S24 Ultra, iPhone 16 düz model ile aynı fiyattan gidiyor. Diğer ülkelerde kimse birbirine laf etmiyor. Ülkede iPhone 13'ü olan insan, elindeki telefonu her Android'den iyi görüyor. Bu durum cidden bana garip geliyor.
Kizlar Populer (Fiyat pahali olunca otomatik poopuler oluyor XD) Diye aliyor erkeklerde Param Var zenginim imaji olusturup gosteris yapmak kizlari cekmek icin aliyor
Aksini Idda Eden G
Yurt disinda ise kizlar yine ayni sebepten dolayi erkekler ise Statu gostergesi oldugunu dusundukleri icin
Gerçekten merak ettiğim bir konu: İnsanlar neden daha düşük fiyatlara, yıllarca gidecek ve daha donanımlı cihazlar varken ülkemizde diğer ülkelere göre en pahalıya satılan iPhone'u tercih ediyorlar? Gerçekten merak ettiğim için soruyorum. Yurt dışında S24 Ultra, S25 Ultra gibi cihazlar, iPhone 16 Pro Max, 17 Pro Max gibi cihazlarla aynı fiyattan çıkıyor ve aynı miktarlarda satılıyor. Burada bırakın iPhone 16 Pro Max'i, S24 Ultra, iPhone 16 düz model ile aynı fiyattan gidiyor. Diğer ülkelerde kimse birbirine laf etmiyor. Ülkede iPhone 13'ü olan insan, elindeki telefonu her Android'den iyi görüyor. Bu durum cidden bana garip geliyor.
Dünyadaki genel durum bu. Geçen sene dünya geneli en çok satan telefonlara bak ilk sıralarda ya iPhone modelleri var ya çok ucuz Samsung A06 gibi modeller var. S24 Ultra gibi modeller listenin çok altında kalıyor.
Dünyadaki genel durum bu. Geçen sene dünya geneli en çok satan telefonlara bak ilk sıralarda ya iPhone modelleri var ya çok ucuz Samsung A06 gibi modeller var. S24 Ultra gibi modeller listenin çok altında kalıyor.
Dünyada yine çok fazla yok hocam burdaki kadar en azından onlar o senenin apple'ın amiral gemilerini alıp sonraki sene değer düşmeden yeni modele geçiyorlar ki mükemmel olay.
Fakat burda apple olma zorunluluğundan fiyatına değmeyecek ürünler alınıyor sadece markasına bakılarak.
Samsung yavaşlıyor diyen adam sadece bahane bulmaya çalışıyordur muhtemelen geçen elime s5 geçmişti tabi ki yavaş cihaz fakat hala çıkış yılına göre muazzam.
Dünyada yine çok fazla yok hocam burdaki kadar en azından onlar o senenin apple'ın amiral gemilerini alıp sonraki sene değer düşmeden yeni modele geçiyorlar ki mükemmel olay.
Fakat burda apple olma zorunluluğundan fiyatına değmeyecek ürünler alınıyor sadece markasına bakılarak.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Samsung yavaşlıyor diyen adam sadece bahane bulmaya çalışıyordur muhtemelen geçen elime s5 geçmişti tabi ki yavaş cihaz fakat hala çıkış yılına göre muazzam.
Samsungun listeye tepeden giren birkaç modeli var ama bunların hepsi satışı 100$ civarı olan giriş seviyesi modeller. Bazen S serisinden bir model falan listeye sonlardan giriyor en fazla omun dışında pek listede gözükmüyor. Apple baz modeli ise her sene dünyada en çok satan telefon oluyor. iPhone 15 geçen senenin en çok satanıydı bu sene 16 oldu seneye de 17 listeye tepeden girer. O yüzden Apple neden baz modele 60Hz koymuş şu donanımı koymamış falan diye tartışmaya gerek yok insanlar 800$ ile bunu almayı tercih ediyor yıllardır. Zaten geçen Samsung kendisi bile dedi Appleye sattığımız ekranlar bize S serisinden fazla kazandırdı bu yıl diye
Türkiye’de fiyatlar gereksiz pahalı ona katılıyorum ama. Yine de değer kaybı olayından dolayı TR de de popüler.
Hım attığın grafiği bilmiyorum ama sene başı mı ne okumuştum, 2024 yılı olabilir okudum makale, günün sonunda Iphone çok daha fazla kazanıyor, kar marjı çok yüksek. Hatta o kadar yüksek ki Samsung bir bu kadar daha satsa yine yakalayamaz. Samsung elma satar gibi telefon satıyor. Apple ise ... Karpuz? Satıyor daha fazla para kazanıyor. Her neyse konu o değil. Sanırım yurt dışında bu iki markanın amiral gemileri arasında fiyat farkı olmaması lazım varda da buradaki kadar büyük değiller. Niye iPhone dersen, kişiden kişiye değişir, biri güvenlik der, biri kolaylık der??? (Hala geri tuşu yok?!?), biri işte yavaşlamıyor fln der (ki doğru ama o Samsung'un Android'i çok şişik olduğundan dolayı olduğunu düşünüyorum, S25 Ultra alacaktım, Medimarktta telefona bakarken dondu... Bu yüzden HyperOS. Oxygen OS daha iyi diyorlar belki ilerde ona bile geçerim Xiaomi de bir tık bozmuş gibi. Her neyse, yani sen veya ben veya çoğu kişi diyebilir "eee uygulamaları sil, debloat yap fln" katılıyorum ama şunu da unutmayalım, bir telefona 80k Türk Lirası veriyorsun (2k dolar yurt dışında da 1200 fln sanırım), uygulama silmeyi bir tana debloat'ın kullanıcı için normal bir süreç olmadığını düşünüyorum. Niye sıfır telefonu, hackleme/kodlama gibi bir işlem yapsın değil mi? (Dışarıdan öyle duruyor )
Neyse Samsung'un kaybı, maliyeti yüksek, fiyatı aynı, satış rakamları da kabaca aynı, kar marjı acınası(pitifully) şekilde az, marka değeri, nope, CEO fln etik olarak nope, müşteri hizmetleri nope. 3 hayırla uğurluyorum. Ama SSD ve monitörünü severim, onun dışında belki olursa klimasını da yakında tecrübe ederim.
He birde belki ekosistem olabilir, başta iPhone dur, sonra Mac, sonra kulaklık, şimdi de akıllı saat, her şeyi baştan satın almak da olmaz, 200k lık yerine 80k yı tercih de ediyor olabilir. Apple bence kulaklıkta başarılı.
Ben şu açıdan yazayım; Son telefonum Xiaomi Redmi Note 8 di ve 2019 da alıp 2025 e kadar kullandım. Benim için telefon en önemsiz teknolojik alet. Konuşurken,mesajlaşırken donmasın yeter kafasındayım her zaman. Şu an Iphone 16 kullanıyorum çünkü ekosistemden dolayı. En sevdiğim ürünü ipad pro elim kolum ve ayağım. Macbook pro kullanıyorum ve de airpod. Bunlar olunca telefonu da otomatik almak istiyorsunuz çünkü aralarındaki ekosistem çok kullanışlı. Yoksa mümkün değil iphone almazdım. 60-70 bin lira telefona vermezdim asla. Kırılana bozulana kadar da kullanırım bu telefonu
Bence çok derin bi analize gerek yok. Elindeki telefon 6 yıllık iphone 11 bile olsa, ellerinde iphone olduğu zaman kendilerini üstün hissediyorlar. Hiç boşuna İos şöyle iyi kamera böyle güzel diye anlatmaya gerek yok. Iphone kullananların yüzde 90ı umursamıyor bunları.