Alihanyilmaz
80+ Silver
- Reaksiyon skoru
- 1,171
Aldığım telefonu 10 yıl kullanırım. Bu IPhone ile mümkün değil.
Fakirlerin diger fakirlere ben aslinda fakir degilimi ispat etme cabasi oldugu icin iphone bu kadar satiliyor. Mesela muhitteki en zengin abi 150k lık renault kangoo kullaniyor telefonu da galaxy s3den falan bozma bir sey. ona gore hesap et yani.Ben şahsen çok sık telefon değişmediğim için ikinci el değeri o kadar önemli değil fakat doğru ikinci el değeri çok düşüyor.
hocam birazda işten kaynaklı sürekli telefon elimde sosyal medya yönbeticiği yaptığım için değişim istiyor.Ben şahsen çok sık telefon değişmediğim için ikinci el değeri o kadar önemli değil fakat doğru ikinci el değeri çok düşüyor.
Yani bana da öyle geliyor. Babam çıktığı ilk günden beri her iPhone'u anneme alıyor fakat kendisi Vivo kullanıyor. Hoparlörü falan bozuk fakat çalışıyor devam kafasında.Fakirlerin diger fakirlere ben aslinda fakir degilimi ispat etme cabasi oldugu icin iphone bu kadar satiliyor. Mesela muhitteki en zengin abi 150k lık renault kangoo kullaniyor telefonu da galaxy s3den falan bozma bir sey. ona gore hesap et yani.
İki telefon da zaten iş görür. Benim asıl dikkat çektiğim taraf, parası bu telefonlara yetmeyecek ve zora düşecek insanların neredeyse kredi çekip iPhone almaya çalışıp sonra da Android amiral gemileri ile karşılaştırması çok saçma.hocam birazda işten kaynaklı sürekli telefon elimde sosyal medya yönbeticiği yaptığım için değişim istiyor.
aslında olay telefonu ne için kullandığımıza bağlı. normal sosyal medya gezinme arama mesaj atma için android de iş görüyor her türlü uzun yıllar kullanılır.
Prestij falan kattığı yok hocam bu tamamen kezban keko tayfaya hitab eden bir düşünce.Tıpkı yıllar önce beline kılıfla telefon takıp kazağın üzerine çıkaran insanların hissettiği avam bir durum. Adamın altında minimum 3.5-4 milyonluk araba varsa güzel bi semtte yaşıyorsa bunlar prestij katar.Yazın pubda clubda görüyodum 3-4 kişi gelmişler masanın üzerinde iPhone 15-16 lar önlerinde tuborg var sanki şezlongda takılıyolarBana kalırsa alınabilecek düzeyde prestij katan nadir şeylerden birisi telefonu iphone kullanmak hocam. 3 senelik 4 senelik iphoneun bile premium görüntüsü zaten ekonomisi yerin 7 kat altını boylamış insanlarımızın bir nebze olsun iyi hissetmesini sağlıyor. Demek istediğim samsungun ultrasının premium olmaması değil ama tamamen algıya dayanıyor. Bir yandan kullanım kolaylığı ve optimize çalışan uygulamalar basitliğin yanında şıklık sunuyor. Ben şahsen iyi telefon alacak olsam samsungun ultrasını alırım ama daha alt seviye telefon alacaksam iphone'un baz modellerine bakarım. Örneğin daha yenilerde iphone 16e aldım ve elimdeki bataryası ölü arkası kırık iphone 13ü 23.000 liraya takasa verdim. Aynı yılda çıkmış hiçbir android cihaz bu kadar değerli değil dolayısıyla bu da bence bi artı katıyor çünkü telefon yükseltmesi nispeten daha kolay oluyor androide kıyasla. Saygılar..
Alan insanlar buna mu bakıyor yani ios kapalı kaynak kodluymuş anne bundan alalım mı diyorlarandroid açık kaynaklı bir os, ios değil başka sebebe gerek var mı?
Hocam ben de kullanmıştım , şu an S24 Ultra kullanıyorum. Ben bırakın masaya ters koymayı, elimde bile tutmuyorum insanlar yanlış anlamasın diye. Gidip Iphone 13 almış adam da arkadaki elma logosunu görünce onu para basan biri olarak göreceğimizi falan sanıyor herhalde.Prestij falan kattığı yok hocam bu tamamen kezban keko tayfaya hitab eden bir düşünce.Tıpkı yıllar önce beline kılıfla telefon takıp kazağın üzerine çıkaran insanların hissettiği avam bir durum. Adamın altında minimum 3.5-4 milyonluk araba varsa güzel bi semtte yaşıyorsa bunlar prestij katar.Yazın pubda clubda görüyodum 3-4 kişi gelmişler masanın üzerinde iPhone 15-16 lar önlerinde tuborg var sanki şezlongda takılıyolarAralarından birinde kokteyl isteyip içecek para yok cepte.Avam olmayan insan zaten biçok şeyden anlar durumlarını.İPhone olayı da yukarda bahsettiğim telefona kılıf takıp kazağın üstüne çıkaranların devrinin bittiği gibi şuan bitti yani.Ulaşılamaz bişey değil çoğu insanın alabileceği bir ürün.Sadece kendinde iPhone 15-16-17 vs olan insanlar zengin göründüğünü falan sanıyo bence buda çok utanç verici ve gülünç bi durum
Argümanıma verdiğin cevap bu mu gerçekten? Sen arkasına bakıp "aa 10 kamerası var çok güzel" diyip alabilirsin.Alan insanlar buna mu bakıyor yani ios kapalı kaynak kodluymuş anne bundan alalım mı diyorlar![]()
Evet çünkü argümanındaki tek iddia açık kaynak kapalı kaynak kodlu olması onun dışında konuyu okuyabilirsin ben hangisinin daha iyi olduğunu tartışmıyorum zatenArgümanıma verdiğin cevap bu mu gerçekten? Sen arkasına bakıp "aa 10 kamerası var çok güzel" diyip alabilirsin.