LegendaryCrazy
80+ Bronze
- Reaksiyon skoru
- 584
Öh sende iyice ezdin, bende ezdim ama Samsung fiyatlandırma, maliyet, kar açılarından ezdim. Servis olarak hiç bir markaya/servise içim rahat ürün gönderemiyoruz ve gönderemeyiz de daha uzun yıllar boyunca. Ayrıca Apple Türkiye çok kötülenmiyor mu? Hepsi kullanıcı deneyime dayalı, bir telefonu tamir edip, sorunsuz/kusursuz/yan sanayisiz yollayamıyorlar.Telefonun statü göstergesi olması insanları neden bu kadar kızdırıyor ben anlamadım. Üzerinize giydiğiniz LCW tişörtüde altınızdaki arabada statü gösteriyor zaten. Bu kadar büyük bir konuyu sadece telefon kısmından kırpıp analiz etmek saçma geliyor. Statü diyince elinde 15 Pro olan biri Samsung A serisi görünce kalk yerleri süpür de demiyor. Çok abartılıyor bu konu acayip. Batarya az gidiyor muhabbeti artık Xiaomi 17 PM ve iPhone 17 PM batarya karşılaştırmasıyla artık bitmiştir diye umuyorum 4800mAh telefon 7500mAh telefonla aynı süre gidiyor. Android kasıyor mu evet kasıyor. Google'ın yazısı var neden her android telefon kasacak diye hani Google kabul etmişti bunu. Üzerinden zaman geçti ve Google'ın sebep olarak sunduğu şeylerde çözülmeye başladı ama halen kasıyor. Elimde Galaxy Tab S9+ var Snapdragon 8 gen bi işlemci var S24'lerle mi ne aynıydı tablet kasıyor. S25 Ultra tanıtılırken çok fazla şey tanıtıldı kamera cart curt en popüler şey art arda tonlarca uygulamayı açabilmesi ve animasyonlarının güzel olması oldu iPhone 1'den beri iPhone'lar böyle zaten
Telefonun elit hissettirmesiyle elit sanmak tamamen farklı şeyler. iPhone'lar elit gözüküyor bunu Samsung CEO'su dahi kabul eder. Kimse elindeki telefonu sizin kadar önemsemiyor cidden, çünkü insanlar elindeki telefon modelini dahi bilmiyorlar. elindeki telefon sorulunca 13 mü 14 mü 15 mi bilmeyen insanlar çok. Yeni çıkan iPhone'ları bile takip etmiyorlar sizin kadar. Telefonundan memnun kalmazsa daha iyi bir iPhone alıyorlar bu kadar. Eğer telefonunuza bakarken değişik bir bakış gördüyseniz Apple kullanıcılarından bu telefonunuzu alt sınıf gördüklerinden olmuyor farklı bir şey gördüklerinden garipsiyor insanlar. Teknolojiyi takip ediyorum ben bile bazen değişik tasarım görünce bu neymiş diyip bakıyorum ama alt sınıf demiyorum kimseye. Büyük bir kesim 4-5-6 yıllık telefonları ikinci eldende almıyor. Tüm iPhone 17 serisi kasımın ortasına kadar stoklar tükenmiş şekilde durdu buna 2TB 17 Pro Max'de dahil zar zor buldum stoğunu. Şu anda insanların aldığı en düşük iPhone 13 ve 13 alanlarda zaten uzun zamandır kullanıcısı olanlar habitat 16e ve 15e doğru kaymaya başladı. 11 alan falan görüyorsan 2. telefon olarak alıyor onlar. %5lik bir kesim bu. S serisi aynı fiyattan çıkıyor olsa da fiyatları globalde de aşağı çekiyor ve aksesuar kampanyalarıyla satılıyor o 800 dolardanda. Türkiyedeki fiyatlandırmanın sorumlusu devlet maalesef Apple standart fiyattan satıyor yine. Durumu kötü olan zaten almasın telefon dediğimiz şey profesyonel amaçla kullanmıyorsan dümdüz bir alet
Şahsen açabilirim böyle bir konu. Getirdikleri her yeni teknolojide çuvallayan bir marka Samsung, yüz tanıma geldi insanların fotoğraflarıyla açıyorlardı kilidi. Oyun için fps arttırsın diye app getirdiler getirdikleri app insanların fpsini 60a sabitliyordu. Aynı işlemciyi kullanan diğer telefonlardan bile daha kötü performans sergiliyor S serisi ısıdan dolayı performans kısıyor çok fazla Vivo'lar Oppo'lar bile bu kadar bottleneck yemiyor. Telefonun güzel çeksin diye en güncel Samsung'u alıyorsun lansmanında akhisar mantarı gibi çekiyor yüzünü yazılımı bozuk olduğundan. S24'den bile daha kötü çekiyor. Düz bir kullanıcı bunlarla uğraşmak zorunda değil, markaya güvenebilmeli. Kasıyor muhabbeti açsam ikna edemem ama elimdeki S9+ tablet kasıyor 8gen 2 var bu cihazda. Bak bizde Apple gibi 7 sene güncelleme vericez diyorlar OneUi 7 mi 8 mi S25 kullanmayanlara o güncellemeyi aylarca vermediler insanlar yeni telefon alsın diye. Tabletime de aylarca gelmedi. iPhone 11 gibi gömülen ezik büzük görülen bir telefon bile ilk gece iOS 26'yı indirebildi. Kısa ve öz şekilde asıl konu markaya güvenebilmek. Donanımına güvenemiyorsun aynı donanımlı diğer cihazlardan fark yediğinden. Yazılımına güvenemiyorsun hatalarla dolu olup cihazını bozabiliyor. Ki yazılımı da aylarca vermiyorlar en yeni cihazlarına bilenasıl güvenip alabilirsin markayı. Teknik servisi açmıyorum bile dünyanın en kötü teknik servislerinden birine sahip Samsung. ABD'de halen havalimanlarında Samsung Galaxy Note 7 ile uçağa binemezsiniz uyarıları asılı. Korkunç bir marka yönetimi... Neyse Samsung alacağınıza bütçeyi çıkartabiliyorsa Apple almasını tavsiye ederim. Eğer bütçe yoksa da Honor alsınlar yd Xiaomi alıp kayıt yaptırsınlar Samsung kesinlikle o fiyatı hak etmiyor.