Rtx 5070 ti vs rx 9070 xt

970 ile Dlss4 ün ne alakası var. Bu adamların bu kadar satış yapmasının sebebi zaten çıkardığı teknolojiler. Bu 9070xt ve 5070ti muhabbeti üzgünüm ki bütçe sebebiyle söylenilen ve teselliler arkasına saklanılan bir durum ne yazık ki ülkemizde... Tabiiki 5070 Ti her türlü daha önde bir kart bunun aksi idda edilemez. Bakın burada fiyat konuşmuyoruz iki kartın gücünü yapabildiklerini konuşuyoruz.

O halde şöyle diyelim sizin açınızdan iki kartta aynı fiyat olsa kaç kişi AMD alır?? Lütfen biraz ciddi olalım
Tamam da benim 9070xt yi iyi dememin sebebi fiyatı zaten aynı fiyata aynı performansı veriyor teknolojik olarak ta eskisi kadar geri değil hatta ''rekabet'' edebiliyor. Ne alaka demenize gelelim saf güç sana göre boş o zaman al 970'i dlss4 aç oyna :D öyle bir mantık mı var saf güç her zaman önemli olacak her zaman da önemlidir. 5070 Tİ nin daha iyi olmadığını söyleyen insan yoktur zaten açık açık daha iyi kağıt üstünde saf güçte eşitler ancak işin içine mfg-dlss/fsr-afmf girince fark açılıyor RT performansı hala daha iyi. (PT'yi saymıyorum o 5090'ı bile çökertiyor nerdeyse)

60K ya da 5070Ti alınmaz biraz daha düşük profilli modellerini indirimlerde 40-45K arasına almak ideal fazlası zengin değilsen gereksiz.

Kart seçimi olarak ise bütçe varsa Nvidia almak mantıklı daha uzun ömürlü daha stabil oluyorlar.
Bu arada katılıyorum; ben 5070 Ti için 40 bine çok diyordum. İncehesap'ta 37'ye falan düşüyordu, oradan almayı düşünüyordum ama Vatan indirim yapınca 35.5'e alıp geçtim. Kart SFF ama ne ısınıyor ne sorun çıkartıyor. 32K'ya 9070 XT hala çok iyi fiyat.

Şu amd daha F/P olayını bırakın artık oyun içinde günlük kullanım içinde yayın render bilmem ne içinde 5070 ti. Saf kaç gücü muhabbeti yıllar öncesinde kaldı. Çip krizi geliyor. Ekran kartları aynı İPhone telefonlar gibi olacak bir aldın mı yenisini almak can yakacak. Artık devir teknoloji ve yapay zeka devri. DLSS 4 ün karşısında frame generation karşısında ne durabilir?Allah aşkına realistik olun biraz... Ray Tracing gerçekten muhteşem bir olay AAA oyunlarda. 9070XT de olsa başka XT de olsa RT performansı çöp değil direkt leş olacak. Ayrıca Gsync teknolojisi de cabası. O gysnc'in değerini hikayeli oyunlarda fps cap+ g sync açanlar anlar beni bir oyun ne kadar yağ gibi akar...
Afmf var dlss var AMD tarafında hocam biraz araştır
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Yayın yapmak gibi fikir varsa 5070 ti daha iyi olur ama amaç sade oyunsa 9070xt

Afmf var dlss var AMD tarafında hocam biraz araştır
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Yayın yapmak gibi fikir varsa 5070 ti daha iyi olur ama amaç sade oyunsa 9070xt
Afmf falan araştırmama gerek yok hocam. Gayet açık ve anlaşılabilir konuştum. Bir Türk vatandaşı bütçesi yetmiyor diye 9070xt alıyorsa gelip 5070 ti ye karşı bunu savunamaz.
Gelip dersin ki bütçe doğrultusunda 9070xt almak zorundayız ve bu 5070 ti ye yakın bir performans verdiği için seçilebilir dersin. Bak ben diyorum ki her şekilde 5070 ti daha iyi bir kart. Bunun tersini lütfen artık iddaa etmeyin

İkisi benzer fiyatlar olsa çoğu insan 5070 Tİ seçer kafası rahat olması için ama bu fiyatlarda 9070XT daha mantıklı oluyor.

En ucuz 5070 Tİ bile 45k lardan başlıyor.

Ama 9070XT tarafında 35K lara bile Nitro serisi flan denk gelebiliyor. Nvidia tarafında üst markayalara çıkayım desen 55k dan aşağı yok 20 bin TL farka deymez yani.

5070 Tİ alacaksan anca hazır sistem için kampanyalı güzel bir sistem denk gelirse mantılı bence yoksa tek bir ekran kartı için 50k gereksiz.

Afmf falan araştırmama gerek yok hocam. Gayet açık ve anlaşılabilir konuştum. Bir Türk vatandaşı bütçesi yetmiyor diye 9070xt alıyorsa gelip 5070 ti ye karşı bunu savunamaz.
Gelip dersin ki bütçe doğrultusunda 9070xt almak zorundayız ve bu 5070 ti ye yakın bir performans verdiği için seçilebilir dersin. Bak ben diyorum ki her şekilde 5070 ti daha iyi bir kart. Bunun tersini lütfen artık iddaa etmeyin
Aynı ekran kartı için 15 k fazladan para vermeye gerek yok. AFMF ile FPS 2 katına çıkıyor zaten o yüzden yazılım açısından AMD de güzel iş çıkartmış. Yayın yapmayacaksan 5070 ti'ye fazladan bu paraları vermek mantıksız.

Bütçe meselesi. 50k verip yapay zeka iyi Rt vs derken artı yanların olucak. Ama 15k farka değermi sen bilirsin hocam.

AMD ciydim ama Rx 9070 xt 'nin taaaa a... K... Driveleri güncelledim sürekli Forza ve NFS de çöküyordu.Bendeki Gigabyte modeliydi hotspot kart yeni olmasına rağmen 90-95 derece arası geziyordu saçma sapan 350-400watt lara çıkamasıda cabası al rtx 5070ti keyfine bak en azından stabil çalışıyor çökmesi saçma sapan watt hareketliliği yok yarın bir gün 2. Elde satarken daha rahat satarsın yapay zeka alanında daha iyi render konusuda aynı

AMD ciydim ama Rx 9070 xt 'nin taaaa a... K... Driveleri güncelledim sürekli Forza ve NFS de çöküyordu.Bendeki Gigabyte modeliydi hotspot kart yeni olmasına rağmen 90-95 derece arası geziyordu saçma sapan 350-400watt lara çıkamasıda cabası al rtx 5070ti keyfine bak en azından stabil çalışıyor çökmesi saçma sapan watt hareketliliği yok yarın bir gün 2. Elde satarken daha rahat satarsın yapay zeka alanında daha iyi render konusuda aynı
Unlucky olmuş hocam. O dediğiniz model kronik sorunlu model mi acaba?

Şu amd daha F/P olayını bırakın artık oyun içinde günlük kullanım içinde yayın render bilmem ne içinde 5070 ti. Saf kaç gücü muhabbeti yıllar öncesinde kaldı. Çip krizi geliyor. Ekran kartları aynı İPhone telefonlar gibi olacak bir aldın mı yenisini almak can yakacak. Artık devir teknoloji ve yapay zeka devri. DLSS 4 ün karşısında frame generation karşısında ne durabilir?Allah aşkına realistik olun biraz... Ray Tracing gerçekten muhteşem bir olay AAA oyunlarda. 9070XT de olsa başka XT de olsa RT performansı çöp değil direkt leş olacak. Ayrıca Gsync teknolojisi de cabası. O gysnc'in değerini hikayeli oyunlarda fps cap+ g sync açanlar anlar beni bir oyun ne kadar yağ gibi akar...
Tamam, NVIDIA teknolojide lider, bunu inkar eden yok ama yorumun tuzu kuru bir bakış açısıyla yazılmış.

F/P olayını bırakın demek kolay tabii. O fiyat farkıyla insanlar işlemci yükseltiyor, evine eşya alıyor. DLSS 4 güzel ama kimse sırf yansımalar biraz daha parlak olacak diye bütçesini aşıp bi ton fiyat farkı ödemek zorunda değil.

 Saf güç bitti derken? DLSS veya Frame Gen dediğin şeyin düzgün çalışması için arkada o görüntüyü işleyecek ham kas gücü şarttır. Temel zayıfsa yapay zeka görüntüyü çamur eder.

G-Sync'in yaptığı akıcılığı bugün FreeSync Premium Pro da yapıyor. Sırf NVIDIA logosu var diye aynı teknolojiye tapmaya gerek yok.
RX 9000 serisi ile AMD, RT konusunda leş dediğin seviyeyi çoktan geçti.

Parası olana NVIDIA bal kaymak evet, ama bütçesi kısıtlı adama NVIDIA al demek de marka fanatikliğidir.

Sen dümdüz ayıplı mala denk gelmişsin, faturayı bütün markaya kesiyorsun.

O bahsettiğin 95 derece hotspot ve sürekli çökmeler, sürücüden ziyade senin aldığın Gigabyte modelinin soğutma bloğunun tam oturmamasından veya macun hatasından kaynaklı belli ki. Kartın kendisi fiziksel olarak sorunluymuş.

Senin ağzın yanmış, parayı basıp NVIDIA'ya geçmişsin saygı duyarım ama teknoloji şans işidir gerçeğini atlıyorsun. NVIDIA alıp da Coil Whine yüzünden beyni şişen veya güç soketi eriyen adam da dolu piyasada. Hatırlatırım.

Tek bir bozuk kart yüzünden AMD çöp demek, lastiği patlayan Mercedes'e bu marka gitmiyor demekle eşdeğer. O aradaki fiyat farkı hala çoğu kişi için bir maaş kadar, bunu unutma.

Valla hocam kronik sorunlu galiba kartı aldıktan sonra öğrendim kronik ten kastım bu modelin ısı konusunda sıkıntısı varmış ama drivelerı ve watt hakkında bir bilgim yok
Şuan bende AMD kart kullanıyorum ama dediğin sorunların hiç biri başıma gelmedi. Driver, çökme vs.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,178,266
Üyeler
187,018
Son üye
eacnatas
Geri