Türkiyede neden iphone bu kadar tercih ediliyor?

z fold 7 1999 usd fiyatla çıktı biliyorsun değil mi?
edit: o da 256 gb modeli ha yanlış anlaşılma olmasın
Yok bu kadar ucuz olduğunu bilmiyordum Tr de fiyatına göre. Baya iyi fiyatı varmış aslında. Ama yinede artık bir şeye umutla ve iyimser bakamıyorum.. Gelecek zamlarla 250 olmada bilr bence 200 e yakın olur.

• Beğen
Reaksiyonlar: ghnn
Ben neden iphone kullanıyorum diye sorarsanız.. Yaklaşık 8 senedir iphone kullanıyorum telefon arızası vs yaşamadım. kafam rahat olsun diye aldım kullanıyorum. Son cihazım 14pro şekil şukul yapma gibi bir derdim yok. Cihazı yurtdışından uyguna getirip kayıt ettirdim(2700 tl di sanırım) . Pil performansı hariç cihazdan genel anlamda memnunum. Ortalama 5 sene kullanıp değiştiriyorum cihazları.. Ama bu son çıkan cihazları (17 serisi) beğendiğimi söyleyemem.. Hala düzgün çalışan bir yazılım olayı var sözüm yok ama ai olayında resmen sınıfta kaldılar kabul etmeleri lazım.

Geçenlerde samsung s25 deneme fırsatı buldum benim hoşuma gitti.. Belki ileride bir s serisi cihaza geçebilirim.

bir isletme ogrencisi olarak bunu soyle aciklayabilirim zaten bu konuyu gecen hafta orneklerle konusmustuk hocalarimla
Apple’ı diğer telefon markalarından ayıran temel nokta aslında kendini nasıl konumlandırdığıyla ilgili. Apple kendini sıradan bir telefon üreticisi gibi değilde daha çok lüks bir teknoloji markası olarak sunuyor. Bu yüzden fiyatlarını belirlerken maliyete değil, insanların gözünde oluşturduğu algıya dayanıyor. Her yıl piyasaya sadece tek bir ana iPhone serisi çıkarmaları da bunun bir parçası. Model sayısını sınırlı tutarak hem talebi sürekli yüksek tutuyorlar hem de her yeni iPhone’u “özel bir ürün” haline getiriyorlar. samsung, xiaomi gibi markalara baktığımızda ise tam tersi bir strateji görüyoruz. Yılda onlarca model çıkarıyorlar, her segmenti dolduruyorlar. Bu çeşitlilik geniş kitlelere hitap etse de premium marka imajını zayıflatıyor. Çok model demek, markanın değerinin bölünmesi demek. Bu yüzden hem ikinci el fiyatları daha düşük hem de uzun vadeli sadakat apple kadar güçlü olmuyor. ayrica applei farklı kılan bir diğer nokta da iosun tamamen kendisine özel bir kullanıcı arayüzüne sahip olması ve applein donanimi ve yazılımi tek elde topladigi için cihaz yıllarca stabil çalışıyor. Ayrica kullanici acisindan ekstra guven veren kisimlardan digeride ios yapisi geregi kapali bir sistem oldugu icinde app storedaki uygulamalar applein gizlilik sözleşmelerine ve denetimlerine tabii ve veri kullanımı konusunda diğer markalara göre çok daha kontrollü bir sistem var. Android tarafında ise yüzlerce cihaz ve farklı arayüz olduğu için deneyim marka marka değişiyor, bu da uzun vadeli güveni azaltıyor.

Sonuç olarak ise Apple, hem oluşturduğu premium algı hem de kapalı ekosistem sayesinde kendi yarattığı pazarın kaymağını yiyebiliyor. Ürünleri daha pahalı olmasına rağmen tercih ediliyor, ikinci elde bile değer kaybetmiyor ve kullanıcılar uzun yıllar sorunsuz bir deneyim yaşayacaklarını bildikleri için markaya sadık kalıyorlar.

iphone 17 kullanıyorum 2-3 yıl sonra yeni telefon alırken takas et seçeneği ile daha az zarar edeceğim.

Benzer şekilde iphone 13 pro maxi 35 küsüre sayıp honor magic 7 pro almıştım zamanında.
Hocam hiç fintegre kullanan bir siteden veya mediamarkt tan takas yaptınız mı?

bende tab s9u var zaten ama yine de param olsa öyle bir telefon almak isterdim. bence o kadar pahalı olmaz 140-150k civarı bekliyorum 200 300 aşırı büyük bir para olurdu.
çıkınca bakacağım öğrencilere özel lansman indirimi yapmışlar mı diye ama satın almam
200-225 arası olacak bence o kadar pahalı olmasa net alırdım fold 7den daha çekici bir telefon

Hocam hiç fintegre kullanan bir siteden veya mediamarkt tan takas yaptınız mı?
hepsiburadan takas yaptım hocam hayatımda ilk kez. Ve süreç çok iyi geçti

Ben neden iphone kullanıyorum diye sorarsanız.. Yaklaşık 8 senedir iphone kullanıyorum telefon arızası vs yaşamadım. kafam rahat olsun diye aldım kullanıyorum. Son cihazım 14pro şekil şukul yapma gibi bir derdim yok. Cihazı yurtdışından uyguna getirip kayıt ettirdim(2700 tl di sanırım) . Pil performansı hariç cihazdan genel anlamda memnunum. Ortalama 5 sene kullanıp değiştiriyorum cihazları.. Ama bu son çıkan cihazları (17 serisi) beğendiğimi söyleyemem.. Hala düzgün çalışan bir yazılım olayı var sözüm yok ama ai olayında resmen sınıfta kaldılar kabul etmeleri lazım.

Geçenlerde samsung s25 deneme fırsatı buldum benim hoşuma gitti.. Belki ileride bir s serisi cihaza geçebilirim.
samsung yeni sensöre geçince samsung ultra serisine geç hocam 27 ya da 28 de geçerler bence

Gerçekten merak ettiğim bir konu: İnsanlar neden daha düşük fiyatlara, yıllarca gidecek ve daha donanımlı cihazlar varken ülkemizde diğer ülkelere göre en pahalıya satılan iPhone'u tercih ediyorlar? Gerçekten merak ettiğim için soruyorum. Yurt dışında S24 Ultra, S25 Ultra gibi cihazlar, iPhone 16 Pro Max, 17 Pro Max gibi cihazlarla aynı fiyattan çıkıyor ve aynı miktarlarda satılıyor. Burada bırakın iPhone 16 Pro Max'i, S24 Ultra, iPhone 16 düz model ile aynı fiyattan gidiyor. Diğer ülkelerde kimse birbirine laf etmiyor. Ülkede iPhone 13'ü olan insan, elindeki telefonu her Android'den iyi görüyor. Bu durum cidden bana garip geliyor.

Hele hele ülkenin ekonomik durumu böyleyken.
uzun zaman android kullananlar merak için iphone alıyor bende öyle yapmıştım ancak inatla iphone savunanlar ise verdiği parayı yediremiyorlar ben de iphone kullanıcısıyım ama yeni nesil iphone ların savunulucak bir yanı yok yüksek fiyatda android almak daha iyi

1-prestij için alan insan sayısı
2-2.elde değer kaybının en az olması
3-sosyal medya ile haşir neşir olanların özellikle instagram için kaliteyi bozmaması.
4-güvenliği için ki bana göre öyle değil
5-güncelleme desteği

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,177,653
Üyeler
186,924
Son üye
Crowley37
Geri