Türkiyede neden iphone bu kadar tercih ediliyor?

Geçen günlerde forumda buna benzer bir konu açılmıştı aynı mesajımı copy+paste yapıp iletiyorum.

Android'den daha iyi bir tasarım anlayışı var, renkler ve zevkler görecelidir ama google uygulamalarının bile ios te daha güzel gözüktüğünü kabul eden bir andorid kitlesi var. Tabii bazılarına ios tasarım anlayışı da hiç hitap etmeyebilir onlara da saygım sonsuz.

Onun dışında denemeyenlerin söyleyince abarttığımı düşüneceği taptic engine titreşim motoru telefon deneyimini baştan aşağı değiştiriyor. Son zamanlarda çok fazla marka apple benzeri bir motor için çalışıyor fakat bence hala yakın bile değiller.

Son olarak ios kesinlikle daha güvenli, android güvensiz veya bolca açık bulundurmuyor tamam ama her yönüyle ikisini güvenlik yönünden puanlasak ios bariz şekilde kazanır.

Ekosistem olayına takılmıyorum, windows-linux-andorid'e 2 tane uygulama indirseniz aynı ekosistemi kurabilirsiniz belki daha hızlı bile fotoğraf-dosya aktarımı yapabilirsiniz. Apple sadece bunu kutudan çıktığı haliyle yapıyor o kadar. Uğraşmak isteyen herkes her cihazla ekosistem kurabilir.
Bende aynısını yaptım.:)

Türkiyede hava atmak için alınıyor statü olarak. Yurt dışında o kadar pahalı değiller. Alınabilir seviyedeler fiyat olarak. Hatta samsungla aynı para oluyorlar yer yer öyle oluncada iphone çok güzel bir seçenek oluyor ama ülkemizim şartlarını hesaba katmak lazım.Güvenlik olarak biraz daha kendini kanıtlamış bir marka iphone. Birde yazılım ve ekosistem. Bir kez girdin mi çıkamaman için her şeyi yapıyorlar. Aktarım zorlukları uyum sorunları vs. 3. Kullanıcı yani bizler için çok mantıklı kalmıyor fiyat olarak ama zaten alan adam genelde arkasında logo ve ismi için alıyor. Birde samsung dışında bir android alsan çoğu kişi bilmicek ama eski bir iphone bile alsan herkes biliyor. Burda da markalaşmanın ve isim yapmanın önemi devreye giriyor. Ne kadar geride olsa toplumda iphone algısı var. Birde android son zamanlarda bu kadar toparladı. Eskiden iphone çok daha iyiydi. Kamera işlemci ekran vs. Zamanın çok ötesinde telefonlar yapıyordu. Bu yüzden hem marka olarak hemde kalite olarak kendini kanıtladı. Sonrada iphone algısı oluştu. Bence 11 den sonra biraz bozulmaya ve geri kalmaya başladı özellikle çin rakipleri çok büyük oynadı ve güçlü geldi. Birde çok düşük android alıp beğenmeyip iphone iyi diyip onlara geçenlerde var. Oysa günümüzde aynı fiyat ve segmentteki androidler birçok konuda geride bırakıyor. Ama yazılım isim statü ve ekosistem bazen bunların önüne geçiyor.
Fiyat olarak yurtdışında çoğu yerde üst düzey android amiral gemileri daha pahalı oluyor iphonlardan.

Geçen sene iş için çift telefon kullandım hocam bir elimde 16 pro diğerinde s25u vardı. Çift telefon olayı zaten benlik değildi sonra android hevesimden vazgeçip sadece ios tarafına döndüm. iPhone kullanmanın rahatlığı gerçekten farklı ve her şeyiyle daha premium olduğunu hissettiriyor. Samsung ve Android tabanı bir şeyleri yanlış yapıyor ama ne olduğunu tarif edecek bir kelime yok sadece deneyimleyerek anlaşılır.

Hocam birde samsung çok fazla ürün çıkardığı için Apple ile satış sayısında rakip yoksa üst segment telefonlarda s24 veya s25ti tam hatırlamıyorum, çok düşük satmıştı. Listedeki 10 üst seviye telefonun 6sı iPhone du. Yani samsung a serisi olmasa sadece s serisiyle telefon sektöründe ayakta kalacak kadar kâr edemez.

Bizim ülkemizde birikim yapmak imkansız olduğu için pahalı telefon saat parfüm gibi şeylerle kendimizi mutlu ediyoruz yoksa ülkecek enayi olduğumuzu ve pahalılığından dolayı hava atmak için iPhone aldığımızı düşünmüyorum. İnsanlar ev araba gibi en temel şeylere sahip olamıyor bari bir telefonu çok görmeyelim kendimize.
Bende 16 pm kullandım fakat bana Android daha ferah ve akıcı hissettirdi zaten konunun ana başlığı asla sizin gibiler için değil cihazınız hayırlı olsun hocam.

Değer kaybetmemesi olarak görülebilir 13 bin TL'ye alınan iphone 13 şuan 30 bin civarlarında yani kısacası iphone alıp 2 sene kullanıp çok rahat aldığın fiyatın üstünde satarsın. Dolar gibi değer kazanıyor.
Onun haricinde kişisel eleştiriye gelecek olursak yapay zeka konusunda sınıfta kaldı eğer yapay zeka konusunda adım atmazsa geleceğin nokiası olacaktır.

Bende 16 pm kullandım fakat bana Android daha ferah ve akıcı hissettirdi zaten konunun ana başlığı asla sizin gibiler için değil cihazınız hayırlı olsun hocam.
Teşekkür ederim.
Renkler ve zevkler tartışılmaz hocam.
Telefonla övünme işi çok mantıksız geliyor yani s25 ultra kullanan da övünebilir o zaman sonuçta o da pahalı bir telefon ama Android kullanan o yetkiyi kendinde görmüyor, onun elindeki de telefon ios kullananın elindeki de telefon, ikisi de pahalı. Kısacası çok acayip bir durum :D

Teşekkür ederim.
Renkler ve zevkler tartışılmaz hocam.
Telefonla övünme işi çok mantıksız geliyor yani s25 ultra kullanan da övünebilir o zaman sonuçta o da pahalı bir telefon ama Android kullanan o yetkiyi kendinde görmüyor, onun elindeki de telefon ios kullananın elindeki de telefon, ikisi de pahalı. Kısacası çok acayip bir durum :D
Gerçekten de öyle. Konuyu açma sebebim gerçekten 13,15 gibi düz modellerin (bana göre) hiç mantıklı cihaz olmamalarına rağmen 35bin 45bin gibi paralar dönmesi tabi herkes istediğini alır fakat bu paraları vermedeki sebepleri merak ettiğim için açmıştım. Türkiyede 2katının üstü fiyatlar ödeniyor yurt dışına göre zaten en yüksek seviyede amiral gemisi alabiliyorsan ve gerek görüyorsan apple mantıklı tercih.

iphone 17 kullanıyorum 2-3 yıl sonra yeni telefon alırken takas et seçeneği ile daha az zarar edeceğim.

Benzer şekilde iphone 13 pro maxi 35 küsüre sayıp honor magic 7 pro almıştım zamanında.

200k+ kazanan insan için apple ekosistem daha iyi aslında 60kya m5 pro çekersin 140kya 17pm çekersin mac pro çekersin sadece yazılımı samsunga göre daha kullanışsız bence
M5 en kötü 80k değil mi?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

iphone 17 kullanıyorum 2-3 yıl sonra yeni telefon alırken takas et seçeneği ile daha az zarar edeceğim.

Benzer şekilde iphone 13 pro maxi 35 küsüre sayıp honor magic 7 pro almıştım zamanında.
Hocam sen PC'yi zor toplamıyor muydun😂 demek para oraya gitmiş 😂

M5 en kötü 80k değil mi?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam sen PC'yi zor toplamıyor muydun😂 demek para oraya gitmiş 😂
4 gün önce 5080li sistem topladım valla knka :D ip17 de ön siparişten aldık rahat uyuyabiliyorum artık :D

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,177,666
Üyeler
186,925
Son üye
diorr
Geri